Pădurile patriei au ars în șase luni cât tot anul trecut

Numărul incendiilor produse în pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a crescut în prima jumătate a anului, depășind numărul total al incendiilor de pădure înregistrate pe parcursul anului trecut. Astfel, în primul semestru din acest an s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile de stat administrate de Romsilva, în timp ce anul trecut au fost înregistrate în fondul forestier proprietatea statului 135 de incendii, care au afectat 452,9 hectare, se arată într-o informare a regiei. Condițiile climatice din lunile martie și aprilie au favorizat producerea incendiilor în suprafețele de fond forestier, numărul incendiilor produse în primul semestru al anului depășind astfel media perioadei similare a ultimilor ani. Cele mai multe incendii de pădure au avut drept cauză propagarea focului din terenurile limitrofe fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului.

În total, suprafața afectată de incendii pe primele șase luni ale anului, în pădurile de stat, a fost de 1.048,8 hectare, inclusiv 73,7 hectare regenerate recent, fiind distruși 28.720 de puieți forestieri plantați în cursul recentelor campanii de împăduriri. Cele mai multe incendii au fost înregistrate în județul Gorj, 56 de la începutul anului, urmat de Mehedinți, cu 30 de incendii, și Alba, cu 23 de incendii. Cele mai întinse suprafețe afectate, cumulate, s-au înregistrat în județele Gorj, cu 443,5 hectare, Mehedinți, cu 177,7 hectare, și Hunedoara, cu 150,6 hectare.
.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4565 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.