Pământul s-a zguduit din nou în Gorj

Un cutremur de magnitudine 4,1 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 8:25, în judeţul Gorj, la o adâncime de 15 kilometri, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Intensitate macroseismică epicentrală a fost III.

Cutremurul s-a produs la 104 km sud-vest de Sibiu, 108 km nord-vest de Craiova, 140 km vest de Piteşti, 163 km sud-est de Timişoara, 180 km sud de Cluj-Napoca, 181 km sud-est de Arad, 199 km vest de Braşov.

INCDFP a anunţat, marţi, că numărul de cutremure şi magnitudinea acestora au scăzut în ultimele zile în judeţul Gorj, după seismul din 13 februarie şi până în prezent fiind localizate 810 evenimente seismice.

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs pe 13 februarie în judeţul Gorj la o adâncime de 16 kilometri. A doua zi, a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea de 5,7, la adâncimea de 6,3 kilometri. Zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. ce face omv in zona respectiva? extractie de gaze de sist prin fracturare hidraulica… ce avem noi aici? un guvern de rahat care permite unei companii, ce ar trebui interzisa in Romania, sa fractureze subsolul prin injectare de solutii care dauneaza mediului. terminam odata cu mizeria asta numita omv si tot ce tine de statul criminal austriac?

    • Ce visezi pretenash? Nu se fac extrageri de gaze de șist în zona aia…de fapt nu se fac deloc în județul Gorj, sau te iei și tu după alți idioți care zic că din cauza sondelor de la Hurezani sunt cutremurele…pai ce treabă are hurezaniul cu zona unde se produc cutremurele ? Tolea Hurezani e la vre’o 70 km de zona seismică….și oricum acolo nu se mai extrag gaze deloc din 2019…mai ușor cu teoriile conspirationiste

  2. austria nu este un partener ci un cancer care se raspindeste si distruge tot ce atinge. mai dormiti mult?

  3. Se răzbună haustriecii pe oltenași. Pentru perioada în care haustriecii intenționau să administreze și Oltenia dar au plecat cu coada între picioare din cauza sabotărilor.
    Probabil au mai injectat lichid sub presiune cu sondele de la Totea.
    Împușcă haustriecii 2 iepuri dintr-o fracturare hidraulică: se răzbună pe oltenași și fac și un purcoi de bani.

  4. In Oltenia nu se face fracturare hidraulica. Fracturarea se face cu sonde de mare adancime, adica 4000-5000 m. Pana la cutremurele de la 10000-15000 m adancime e cale inca lunga.
    Introducerea in sol a solutiei de sare este o practica normala la sonde, ptr ca apa fiind mai grea se lasa la fundul zonei cu petrol si ridica petrolul mai usor spre tubul de absorbtie al sondei. Totodata completeaza volumul de petrol extras ptr a evita lasarea terenului.

  5. Daca cele scrise de coentatori mai sus or fi avand sau nu baza reala, nu se poate determina; ce este cert este insa ca in istoria romaneasca marile incercari gen razboaie mondiale au fost insotite de cutremure.
    Parca ar fi avertismente…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.