Despre Italia Papa Francisc descrie o realitate dură

Întemeierea unei familii în Italia devine un ”efort uriaş” pe care doar cei bogaţi şi-l pot permite, a declarat vineri papa Francisc, avertizând că actualul context de incertitudine reprezintă o piedică pentru tineri să facă copii, relatează Reuters şi ANSA.

„Dificultatea de a găsi un loc de muncă stabil, dificultatea de a păstra unul, locuinţe prohibitiv de scumpe, chiriile foarte mari şi salariile insuficiente sunt toate probleme reale”, a adăugat papa Francisc, cerând factorilor de decizie politică să intervină.

Numărul naşterilor în Italia a scăzut pentru prima dată sub 400.000 în 2022, înregistrându-se cea de-a 14-a scădere anuală consecutivă, cu o populaţia totală în scădere cu 179.000 ajungând la 58,85 milioane de locuitori.

În cadrul unei conferinţe privind criza demografică în creştere, papa Francisc a declarat că scăderea natalităţii semnalează o lipsă a speranţei în viitor, generaţiile mai tinere confruntându-se cu un sentiment de incertitudine, fragilitate şi precaritate.

„Piaţa liberă, fără măsurile corective necesare, devine sălbatică şi produce situaţii din ce în ce mai grave şi inegalităţi”, a afirmat suveranul pontif, care s-a aflat lângă premierul italian Giorgia Meloni.

Papa Francisc a declarat că animalele de companie înlocuiesc copiii în unele gospodării şi a povestit cum o femeie care a participat recent la o audienţă şi-a deschis geanta şi a cerut binecuvântarea papală pentru „copilul ei”, care s-a dovedit a fi un câine.

„Mi-am pierdut răbdarea şi am dojenit-o, spunându-i că mulţi copii suferă de foame şi tu aduci un câine”, a mai spus el.

Însă el a recunoscut că există constrângeri „aproape insurmontabile” asupra tinerelor femei care sunt forţate să aleagă între carieră şi maternitate. Având în vedere costurile mari pentru creşterea copiilor, oamenii îşi revizuiesc priorităţile, a adăugat el.

„Nu putem accepta pasiv că atât de mulţi tineri se luptă să-şi realizeze visul de a întemeia o familie şi sunt forţaţi să coboare ştacheta, mulţumindu-se cu înlocuitori mediocri: să facă bani, să facă carieră, să călătorească, păzindu-şi cu egoism timpul liber”, a mai spus el.

Ministerul Educaţiei a anunţat joi că situaţia demografică actuală arată că numărul elevilor din Italia va scădea cu un milion în următorii 10 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Democratia este perfectă , a deveni sclav in cadrul corporatiilor sau al bancilor cu profituri fabuloase este de aplaudat . Toti sunt inebuniti după ce spune si ce face SUA,Franta ,Germania ….. bani pentru inarmare azi se gasesc ,se tipăresc dar pentru spitale drumuri pentru invatamant sau cresterea salarilor si reducerea cat de cat a profiturilor de mii de miliarde nu se poate.

  2. La noi ? Copy ! Identitate perfecta iar madama Firea nu face nimic ! Ar trebui sa tipe , sa vocifereze, sa protesteze ea insasi ! ……Iata : In Romania „dificultatea de a găsi un loc de muncă stabil, dificultatea de a păstra unul, locuinţe prohibitiv de scumpe, chiriile foarte mari şi salariile insuficiente sunt toate probleme reale, scăderea natalităţii semnalează o lipsă a speranţei în viitor, generaţiile mai tinere confruntându-se cu un sentiment de incertitudine, fragilitate şi precaritate. Piaţa liberă, fără măsurile corective necesare, devine sălbatică şi produce situaţii din ce în ce mai grave şi inegalităţi, există constrângeri „aproape insurmontabile” asupra tinerelor femei care sunt forţate să aleagă între carieră şi maternitate. Având în vedere costurile mari pentru creşterea copiilor, oamenii îşi revizuiesc priorităţile. Nu putem accepta pasiv că atât de mulţi tineri se luptă să-şi realizeze visul de a întemeia o familie şi sunt forţaţi să coboare ştacheta, mulţumindu-se cu înlocuitori mediocri: să facă bani, să facă carieră „

  3. Nu demult, acest individ le-a dat un sfat italienilor: „Non fatte figli come i conigli” (Nu faceti copii ca iepurii). Solutia globalista pe care o recomanda ca antidot pentru scaderea natalitatii era migratia (Faceti poduri, nu ziduri). Pana la urma problemele capitalismului sunt grave si cere „masuri corective necesare”, insa nu prea stiu cum sa dreaga busuiocul. Pe de o parte se plang ca rata de somaj e mare, agentiile de munca negasind locuri disponibile, iar pe de alta ca italienii nu vor sa munceasca. Ar vrea globalistii reducerea populatiei, dar la cate afaceri au le e teama ca nu au de unde sa mai aleaga forta de munca. Acum se plange in mod ipocrit ca din cauza „constrangerilor”, femeile muncesc prea mult si nu fac copii. Dar nu spune cauzele”constrangerilor”, ca de la intrarea in UE si mai ales de la adoptarea euro puterea de cumparare a scazut la jumatate, iar salariile nu au mai crescut de foarte multi ani. Aproape totul e la intamplare in afara de planurile de inavutire individuala a smecherilor. Italienii – alt popor de care globalistii isi bat joc.

  4. Din pacate, explicatia poate fi alta de ce scade rata natalitatii in Italia.

    Ca o avea sau nu avea lagatura, oricine cu ceva cunostiinte de matematica si discernamint poate verifica in fiecare tara daca se uita in datele statistice oficiale nationale. Exista in statisticile nationale ale tuturor tarilor pagini intregi in care se arata cifre legare de nasteri, decese si altele. De asemenea se arat in grafici si mediile de nastere sau de decese din tara respectiva, cum variaza in timp si cum cresc sau scad in timp. Daca se priveste, in fiecare tara europeana sau in afara europei unde s-au aplicat tratamente genetice cu mRNA denumite in presa „vaccinuri”, data de incepere a tratamentelor coincide in grafice cu inceputul scaderii mediei de nastere si cu cresterea mediei de decese („übersterblichkeit” cum se numeste in germana).

    Data coincide in toate cele trei puncte. Plus ca in statistici medicale apar cresterea cazurilor de probleme cardiace, cresterea de problene cu ochii, fatigue extrem, tromboze, probleme autoimunitare si multe altele. Si au mai aparut si nenumarate studii platite direct sau indirect de fabricantii de „vaccinuri”, ce arata ca nu exista legaturi intre „vaccinari” si problemele respective. Dar daca te uiti la statisticile nationale si la data de incepere a „vaccinarilor” in masa, e o ciudata coincidenta!

  5. Să ai mulți copii e o chestie de America prosperă a anilor ’50 când un tânăr își lua o casă în 2-3 ani și o mașină second în câteva luni.Urmau 4-5 puradei și veselia era pe plus.Dar o mașina de spălat te ținea 15-20 de ani, una cu patru roți 25, si o schimbai de modă, nevasta stătea acasă pentru că toate erau ridicol de ieftine și viața avea rost.Nu murea nimeni de burnout, de foame nici atât.Cheia era energia ieftină în toate formele și frica corporațiilor de bolșevism și de nucleară iar statul le stătea în ceafă de frica ursului răsăritean.Dupa ce s-a dus draq comunismul, s-au slăbit chingile și și-a dat în petic rahatul elitard.Ei nu voiau libertate și prosperitate pentfu peon ci un altfel de dictatură, de aceeași factură însă mai scârboasă.De asta tot spun pe aici și peste tot că NU POATE FI REFORMAT NIMIC ÎN POLITICĂ. De aici concluzia se trage singură:politica trebuie să dispară.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.