Parchetul European face percheziții în România

Panică printre funcţionarii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi şi ai Autorităţii Navale Române. Parchetul European face, miercuri, 12 percheziţii în România în cazul achiziţiei a două remorchere în valoare de 7 milioane de euro.  

”Astăzi, Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca (România) conduce 12 percheziţii în cadrul unei anchete care vizează funcţionari ai Administraţiei Fluvială a Dunării de Jos Galaţi (AFDJ) şi ai Autorităţii Navale Române (ANR). În cauză este vorba despre o suspiciune de fraudă legată de achiziţia a două remorchere – ambarcaţiuni puternice folosite pentru tractarea unor ambarcaţiuni şi nave mai mari – pentru Delta Dunării de Jos”, a transmis, miercuri, Parchetul European, într-un comunicat de rpesă.

Instituţia precizează că trei percheziţii au avut loc în trei instituţii publice – una în judeţul Galaţi şi două în judeţul Constanţa. Alte şapte percheziţii au avut loc la domiciliile funcţionarilor publici care lucrează pentru aceste instituţii, iar două au avut loc la firme private.

”Potrivit probelor strânse până în prezent în cadrul acestei anchete, funcţionari publici din cadrul AFDJ Galaţi, în calitate de reprezentanţi ai acesteia, au obţinut finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru achiziţionarea a două remorchere multifuncţionale. Acesta a fost rezultatul unui contract de achiziţie publică lansat în septembrie 2019, în valoare totală de 35.144.000 lei (aproximativ 7 milioane de euro)”, a mai transmis Parchetul European.

Procurorii presupun că funcţionarii publici au prezentat documente inexacte pentru a finanţa proiectul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Parchetul European face percheziții în România? Pai unde vreti sa faca? In Franta? In Germania? In Polonia chiar? Cine e ciuca (off, off ce nume predestinat!) batailor in Nato si in UE? Colonia cu dubla comanda Romania! Unde si-a castigat Kövesi galoanele facand „ordine” in politica? Asa ca….

  2. Sint atitea nereguli in Franta ,Germania sau alte tari din vestul Europei si acolo Parchetul European nu vede ce se intimpla .De fiecare data Romania este tara in care se tot da si se arata cu degetul de Bruxelles si asta pt. ca legile nu sint facute pt. toti la fel .Unii pot sa faca ori ce ,altii nu pot face nimic .Sintem condusi de niste presuri pe care se sterg toti occidentalii cu bocancii lor murdari !

  3. Pai de ce perchezitii in Romania?
    Contractele cu Pfizer alea cenzurate sunt la Ursula.
    Hai Codruta, curaj! Hai ca se poate!
    Nu? Nu se poate?
    Bine, esti o mare luptatoare anticoruptie, pa pa pa!

  4. Salut cu drag aceste perchezitii care vor elimina total coruptia comunista din afara Spatiului Schengen.
    Trebuie sa sprijinim cu toate fortele candidatura Doamnei Codruta Lascu la Presedentia Romaniei, singura garantie a faptului ca coruptia comunista va fi total invinsa.
    Pup dulce si va las ca am de semnat prin SMS un parteneriat public-privat.
    Slava si mai vorbim!

  5. Aceste anchete dure trebuie extinse si in pietele de patrunjel si marar, acolo unde contractele cu legumicultorii sunt cenzurate minim 50%, deci efectiv au pagini inegrite.
    Asa ceva se numeste simplu coruptie si nu poate fi tolerat.
    Vom intra cu tancurile UEDNA in toate pietele agroalimentare pana la preluarea lor pe baza de parteneriate public-private cu concernele americane agricole.

  6. Mai Codruta da pe la Italia,Germania,Franta, Olanda de ce nu mergi? Au firme multe cu puisori prin Rusia,Corea,India,China,Thailanda, tari arabe,Moldova, Mexic chiar,Romania.

  7. …dupa controale boshii mioriticii vor merge la bulau,si vor fi numiti sefi niste ucrainieni perciunati deghizati…
    Din ciclul invazia pe etape-partea a doua

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.