Parlamentarii se întorc din vacanță cu planuri mari

Senatul şi Camera Deputaţilor încep, luni, a doua sesiune parlamentară ordinară a anului.

Cele două Camere ale Parlamentului au fost convocate luni, de la ora 16,00, în şedinţe de plen separate, de conducerile Senatului şi, respectiv, Camerei Deputaţilor.

Şedinţele Birourile permanente, în vechea componenţă, se vor desfăşura înaintea lucrărilor în plen, la Camera Deputaţilor fiind programată la ora 13,30.

Conform reglementărilor legale, în prima zi a sesiunii parlamentare sunt aleşi, în şedinţa de plen a fiecărei Camere, membrii Biroului permanent – vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii, cu excepţia preşedintelui, care este ales la începutul legislaturii. La Camera Deputaţilor, preşedinte interimar este social-democratul Alfred Simonis, iar preşedintele Senatului – liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Alegerea conducerilor celor două Camere se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor, respectiv a Senatului şi negocierii liderilor grupurilor. Listele candidaţilor propuşi pentru Birourile permanente se supun în întregime votului Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului şi se aprobă cu votul deschis al majorităţii deputaţilor sau senatorilor prezenţi.

La final, vor avea loc şedinţe ale Birourilor permanente în noua componenţă pentru stabilirea ordinii de zi şi a programului de lucru de săptămâna viitoare.

Printre priorităţile sesiunii parlamentare se află legea pensiilor speciale, care trebuie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale, precum şi alte proiecte necesare pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR pentru ca România să primească banii europeni, precum legea salarizării, legea pensiilor.

De asemenea, este aşteptat pachetul cu măsuri fiscale, care se află în discuţia coaliţiei de guvernare şi pentru care premierul Marcel Ciolacu a anunţat că îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului.

În plus, Marcel Ciolacu a spus că social-democraţii pregătesc mai multe iniţiative legislative, care urmează să fie depuse la Parlament, printre care sancţionarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor prin confiscarea autovehiculului sau eliminarea ‘păcănelor’ din localităţi.

Şi reprezentanţii Opoziţiei au anunţat mai multe proiecte din domeniile juridic, agricultură, sănătate, facilităţi fiscale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

  1. Trebuiesc eliminate toate facilitatile ce au fost acordate cu titlu de „ temporar ” in mai toate institutiile statului.Sporurile de tot felul trebuiesc eliminate . Salariile sunt si asa foarte mari si ele nu reflecta in totalitate munca depusa .O noua lege a pensiilor si a salarizarii trebuie sa apara iar cele vechi sa fie aruncate la cosul de gunoi al Istoriei „after ” 1989 .Vechile legi ramin in urma iar cele noi devin realitate si vor elimina decalajele enorme facute de-a lungul timpurilor pe segmente de cetateni fapt ce a dezbinat Romania .Ne urim intre noi fie si pentru ca unii au primit nemeritat tot felul de foloase materiale si altii au fost marginalizati .Actuala coalitie aflata la guvernare este obligata si electoral sa puna in practica toate deciziile asumate la Bruxelles altfe vor pierde alegerile .Vedem totusi cum Coalitia ce ne guverneaza tara va pune totul in practica chiar inainte de inceperea campaniilor
    electorale(nici nu credeam ca se intimpla altfel) oferind cetatenilor rezolvarea tuturor problemelor la zi si eliminind astfel discursul Opozitiei ce deja nu mai are ce contesta .Dealtfel doar aparitia unor noi figuri politice , in peisajul politic actual ,va readuce oamenii la vot .Cei care mizeaza pe singularitatea deja observabila a unor politicieni si pe imaginea lor deja devenita invechita nu pot cistiga .Doar PNL e va aduce in fata electoratului noi vectori de imagine poate aduce la vot lumea nemultumita politic

  2. dupa ce s-au plimbat prin lume pe banii nostri, luati sub forma de imprumuturi aberante sub conditie, dupa ce si-au extins afacerile criminale pe carca noastra, se intorc cu planuri marete de incarcerare si distrugere a omului de rand: scumpiri, majorari de taxe, digitalizare, mascarea angajarilor la stat, pe post de cumparaturi onlain si alte abureli…CONTINUATI CU NANEL RUMANII MI-EEE-II…

  3. au 600 de parlamentari la 80 milioane de suflete.
    Noi avem tot 600, la 18 milioane!
    Cine plateste diferenta?
    Prostimea pesedista??
    Nu, ca ei doar consuma!

  4. Planuri? Poate de afaceri personale sau de grup! In niciun caz ceva bun pentru Romania.

  5. Daca se intorc din vacanta atunci sa le uram la toti ,multa caldura .Cine stie bancul cu Itic si Strul, atunci intelege urarea .

  6. Si eu am avut concediu de 1 luna dupa 1 ianuarie 1985 când eram soldat . Armata se făcea 1 an si 6 luni in 1983 .

  7. Când am coborât din masina armatei i-am spus sa oprească la capătul tramvaiului 14 si am venit cu tramvaiul acasa in anul 1985 .

  8. Da, da, dar cititi si „Apel pentru recunoașterea genocidului antiromânesc înfăptuit de Ungaria în Transilvania de Nord” de la pagina scrisori…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.