Peste 10.000 de cazuri de coronavirus în România!

Grupul de Comunicate Strategică a anunțat că numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 în România a depășit 10.000. De asemenea, au fost înregistrate 527 de decese și aproape 2.500 de cazuri de persoane vindecate.

Potrivit GCS, până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, până acum, 527 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat.
La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți, anunță GCS.

În carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane, iar alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 113.336 de teste.
În străinătate au fost 971 de cetățeni români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, iar 66 au decedat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Proba definitivă a făcăturii: DELAY 2 LUNI
    Da!
    Deja e clar.

    Totul e un fake!
    De fapt nu un fake ci un fapt real, pe baza căruia o sumedenie de jmecheri și bijnițari cu epoleți s-au hotărât să facă munți d ebănet.

    Premisă:
    EPIDEMIA DE CORONAVIRUS A FOST IMPORTATĂ ÎN ROMÂNIA ÎN PERIOADA CRĂCIUNULUI, A INCUBAT PÂNĂ ÎN PRIMA DECADĂ A LUNII IANUARIE, A FĂCUT „RAVAGIILE” DE RIGOARE ÎN A DOUA JUMĂTATE A LUNII FEBRUARIE ȘI ÎNCEPUTUL LUI MARTIE (CAM 6-8 SĂPTĂMÂNI) IAR ÎNCEPÂND CU A DOUA JUMĂTATE A LUI MARTIE, CEA DE LA CARE AU INTRAT ÎN VIGOARE SITUAȚIA DE URGENȚĂ A PLĂVANULUI, ESTE PANTA DESCRESCĂTOARE A ACESTEI PANDEMII.

    a) Monica Holicov medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iași, care și-a manifestat disponibilitate de voluntariat în sprijinul Spitalului județean Suceava, afirmă că a avut simptomele specifice Covid19 și crede că a dezvoltat deja imunitate la aceste virusel.

    b) Romelo Lukaku jucător de fotbal la Inter Milano, afirmă că 23 din 25 de jucători ai lui Juventus au prezentat aceleași simptome specifice încă din luna ianuarie.

    „Am avut o săptămână liberă în decembrie, iar apoi ne-am întors la antrenamente. Vă spun sincer că 23 dintre cei 25 de jucători din lot erau bolnavi. Nu glumesc! Am jucat împotriva lui Cagliari, iar după 25 de minute unul dintre fundașii noștri (n.r. – Milan Skriniar) a fost nevoit să iasă de pe teren. N-a mai putut continua, era aproape să leșine.
    Toată lumea tușea și avea febră. La încălzire aveam o temperatură mai ridicată decât de obicei. Eu nu mai suferisem de febră de ani de zile. După meci, aveam programată o cină, dar am anulat-o și am mers direct în pat. Nu am fost supuși testelor pentru Covid-19 la momentul respectiv, așa că nu știm dacă am fost sau nu infectați.”, a povestit Lukaku, pe contul de Instagram.”

  2. c) un medic de familie din Suceava face cele mai transante afirmații care pot veni din partea observației expertizate a unui specialist al domeniului medical:

    „Teoria medicului sucevean este că infecția cu COVID-19 evoluează în Suceava din luna decembrie a anului trecut și se bazează pe faptul că simptomele descrise recent ca fiind date de noul coronavirus le-a constatat la pacienții săi atât în ultima lună a anului trecut, cât și din ianuarie încoace. „Am avut pacienți care au venit din Lombardia, din Veneția, dar și din alte țări, am avut foarte mulți tineri care voiau să facă școala de șoferi și au venit la consultație, care aveau diverse simptome. Cei care se încadrau pe patologia de caz transmisă de Ministerul Sănătății au fost extrem de puțini. Problema majoră era că nu se făcea testarea decât celor care erau pe definiția de caz oficială”, a afirmat medicul. În opinia sa, din decembrie până acum a avut circa 400 de pacienți care au avut infecție cu COVID -19, pe care i-a tratat în funcție de simptomatologia fiecăruia.”

    nota:
    Localitatea mea natală este singura localitate fără nici un caz de Covid 19, o veritabilă insulă într-o mare de Covid.

    DAR… pe la jumătatea lui februarie și începutul lui martie, popa din sat avea un ritm de lucru de era nevoit să facă și câte 3 înmormântări pe zi.

    Concluzia?
    Fiecare s-o deslușească după puterea minții lor!

  3. Eu cred ca infectiile au aparut si la noi, nu dupa Craciun, cel putin de la Sf. Nicolae!
    Pluseaza si altcineva?

  4. Du-te ba la Suceava si fa voluntariat de esti asa destept. Aduci ceaiul la bolnavii covid sau cari mortii.Ori esti vre-un fascist care vrei sa moara romanii la greu???

  5. @ Postacul anonim

    N-am cum să merg la Suceava dintr-un motiv penibil de simplu: TRĂIESC ÎN SUCEAVA.
    Cât despre voluntariat, mi-am manifestat disponibilitatea încă de acum 3 săptămâni.
    Caută la editorialul lui C . Nistorescu „Mobilizarea”
    NU M-A SOLICITAT NIMENI LA NIMIC.

    Jet, micuțule ipohondru!
    Nu te mai agita atât căci oricum vei muri.
    Te vei sinucide panicard, inundându-ți sistemul circulator cu o furtună de anticorpi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.