Piața Progresul se redeschide

Piața Progresul devine una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din București, după o investiție totală de aproape 12 milioane de lei.

Cu spații comerciale reconfigurate si renovate, piața va oferi condiții civilizate și de maximă siguranță, atât pentru comerciații care își desfășoară activitățile în acest complex, cât și pentru locuitorii Sectorului 4 și nu numai care
se aprovizionează de aici.

Lucrările, începute în luna noiembrie a anului trecut, au vizat, în primul rând, obținerea autorizației de securitate la incendiu. În acest sens, a fost montat un sistem automatizat de ventilație, compus dintr-o centrală de tratare a aerului, echipată cu filtre de aer, combinat cu un sistem de încălzire și răcire, alcătuit din ventilo-convectoare și calorifere.

Totodată, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detecția și stingerea incendiilor. Pereții au fost realizați din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.

În plus, au fost efectuate și ample lucrări de reconfigurare și modernizare. Astfel, la etaj, pe o suprafață de 4.000 metri patrați, într-un open-space au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producătorii de fructe și legume, urmând ca în scurt timp să fie dat în folosință și parterul pieței, unde pe o suprafață de 4.500 metri patrați, vor funcționa magazine
alimentare, brutării, cofetării și farmacii. Tot la parter, vor fi amenajate o zonă de tip fast-food precum și una de promenadă.

Nu doar comercianții vor avea condiții moderne pentru a-și desfășura activitatea, ci și bucureștenii care aleg să se aprovizioneze din această piață. Aceștia vor putea, de acum înainte, să-și achite cumpărăturile și cu cardul, direct la tarabă, la comercianții care vor avea în dotare, sisteme de plată POS. Mai mult, aceștia vor putea plati chiria zilnică pentru spatii/tarabe la automatatele de tip self pay.

”Am creat la Piața Progresul un spațiu cu dotări moderne, începând de la instalațiile de securitate la incendiu și terminând cu modul în care este proiectată și organizată această piață. În aceste condiții, invit toți cetățenii din București, ca începând de mâine, să vină să facă cumpărăturile din Piața Progresul, unde îi asigurăm că vor găsi cele mai proaspete legume și fructe. Totodată, un lucru foarte important este acela că tarifele nu s-au modificat, întrucât am avut grijă să menținem un standard de cost foarte accesibil”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Aproximativ 100 de comercianti isi desfasoara activitatea in Piata Progresul. Dintre acestia, 70% sunt producatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

    • Toate produsele agricole din fotografie sunt de import. Asta este demn de semnalat.

  1. Multa fandoseala pentru nimic! Piata a fost data in folosinta acum 7 ani, pe timpul lui Piedone! Avea desfacearea produselor agricole, legume si fructe, la parter, plus diverse magazinase pentru carne, branzeturi, peste, etc! La ataj avea piata pentru industriale, plus birourile pietii si evidenta pop[ulatiei! Acum a dus desfacearea legumelor si fructelor, deci piata „producatorilor” la, etaj, la parter facind „loc” industriallelor! Bani aruncati pe apa sambetei, un primar care cheltuie si pe alte „prostii”, adica: refacerea trotuarelor si inlcuirea bordurilor, fapt produs tot sub Piedone! A intemeiat borduriada, a la grande, cu niste pietre de 60/40/40, adica cit mai mult beton,. asfalt si ciment! Asa intelege acest domn mediul! PS : a refacut si iluminatul public( reinoit tot acum 7-8 ani, dar renuntand la vechile reele de alimentare(subterane), punind unele noi)!

  2. Unde dai și unde crapă. Nu sunt din Bucuresti si nici
    nu mi-am propus să laud pe
    cineva. Pur și simplu m-am
    mirat că se mai fac si la Capitală lucruri civilizate.
    Asta, după ce cu două zile inainte mă plimbasem pe partea de sud a Centurii, unde ajungi să crezi că acolo este depozitat tot molozul din țară.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.