Plata pensiilor devine misiune specială

Poșta Română a anunțat că a început distribuirea pensiilor și încearcă să finalizeze acțiunea într-un timp cât mai scurt. În Suceava, unde mai multe localități sunt în carantină, poștașii se vor deplasa cu mașini. Pensiile vor fi date în plic, iar poștașii vor fi echipați corespunzător.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toți poștașii din țară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede față de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

De asemenea, ca urmare a instituirii măsurii de carantină în municipiul Suceava și în zonele limitrofe, cei 61 de factori poștali responsabili de aceste zone vor merge în teren cu mașini, puse la dispoziție de Oficiile Județene de Poștă, „în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi, dar și pentru a realiza un număr crescut de distribuiri în aceeași zi, astfel încât perioada de achitare să fie comasată”.

Potrivit companiei, factorii poștali vor avea asupra lor legitimații și adeverințe de la angajator, completate și semnate. „Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Aceștia vor respecta distanța de 2 metri față de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Atentie mare ! … stiti cum era vorba aia … „astia ne baga ceva in pensie ?” …

  2. Am vazut tiruri cu busteni care treceau la suceava….mafia lemnului e mai tare ca virusul…adica e la nivel inalt si da acte de tranzit mai tari ca izolarea. Cine o fi din conducerea judetului…primaru..prefectu…partidu…?

  3. Și cum își vor mai lua poștașii parîndărătul de minimum 5-10 lei?!

  4. PNL a depus, astăzi, un amendament la OUG nr. 29/2020! România în stare de urgență
    2460
    confirmate
    252
    vindecate
    85
    decese
    Sună-ne (Luni – Vineri, 09:00 – 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
    sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro

    Cele mai importante stiri Politica Parlament
    Impozitare pensii speciale, amendament PNL. Gorghiu anunță marea lovitură
    Florin Răvdan / 01 apr 2020 / 11:29
    Ascultă articolul în limba română
    Listen to the article in English
    Écoutez l’article en français

    PNL a anunţat că vrea impozitarea pensiilor speciale şi că banii obţinuţi vor fi redirecţionaţi spre lupta contra coronavirusului.

    „PNL a depus, astăzi, un amendament la OUG nr. 29/2020!

    Prevederile amendamentului le găsiți mai jos:

    – Prin amendament sunt impozitate pensiile care nu respectă contributivitatea, iar banii sunt aduși în lupta anti-COVID.
    – Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

    Propunerea vizează impozitarea cu:

    „- 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;

    -60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;

    -95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.”, a mai scris vicepreşedintele Senatului.
    Cine NU este vizat

    „PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

    Amendamentul este foarte important și sper să găsim susținerea tuturor! Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

    Pensii speciale de 2000?
    Sa vedeti cum vor impozita pensiile oamenilor care au platit o viata contributii la stat.
    Oare cat a donat Ghorghiu si cei de la PNL ?

  5. Pensii speciale de 2000 si ceva? Asa o fi , desi nu prea cred ca exista .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.