Politică externă pentru gîște

politica-politicieni

Sunt convins că tot scandalul și toate schimburile de replici legate de noutatea de la București privitoare la mutarea sediului Ambasadei României la Ierusalim au provocat destule zîmbete. Cu inițiativa asta ne-am detașat de celelalte țări ale lumii și tot cu ea ne-am dat și în stambă.

Liviu Dragnea și nu doar el, tot PSD-ul are o problemă enormă cu accesul la Washington. Eforturile sale de a se lipi la noua administrație, chiar dacă și prin intermediul unei mese de protocol, sunt cunoscute. Pe bună dreptate, au fost luate în bășcălie. Nu te alegi cu nimic de la o strîngere de mînă, cînd ai deranjat un viitor președinte la o masă. Mai degrabă pierzi, cum s-a și întîmplat cu Liviu Dragnea. Strînsul mîinii între două înghițituri a devenit prilej de bășcălie în România. Nimeni n-a căzut pe spate de la un asemenea pasager schimb de cuvinte.

În același timp, tuturor ne este clar că Liviu Dragnea încearcă să construiască un drum spre Casa Albă prin Israel. Relațiile sale cu Israelul (sau măcar cu unele personalități politice de acolo) sunt substanțial mai bune decât cele cu Washingtonul. Asta și explică ieșirea intempestivă a României. În fapt, ea este o comandă de la președintele Camerei Deputaților și face parte din categoria judecăților mici, de începători. Găsim noi o șmecherie salvatoare. Declarăm sau decidem ceva, ca să obținem un succes. Și luăm fața și israelienilor și americanilor.

De ce cred că declarația României privitoare la mutarea ambasadei la Ierusalim este doar o găselniță, nu o strategie politică? În primul rînd, poziția ALDE ne arată că Liviu Dragnea a scos mutarea din pălărie, nu a pregătit-o împreună cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. În același timp, ministrul de Externe nu poate spune care ar fi poziția președintelui României. De o bună bucată de vreme, Klaus Iohannis nu are timp de discutat cu ministrul de Externe. Președintele ar vrea să fie titularul de facto al politicii externe, dar nu are timp să se întrețină cu ministrul de Externe al României. În același timp, președintele are o echipă extrem de subțire în domeniu. Asta și explică absența aproape totală a unei politici externe a României.

Să revenim însă la Liviu Dragnea și la PSD. Găselnița menită a-l scoate din încurcătură ridică nenumărate probleme. Nu este elaborată, nu are la bază un fundament, o strategie, un plan. A fost comunicată aiurea, ca o piatră aruncată într-o apă învolburată. Liviu Dragnea și-a imaginat că și în politica externă poate proceda ca în cazul mărfurilor economice rezultate din scărpinatul pe scăfîrlia lui Darius Vâlcov. Nici vorbă. În cazul mutării ambasadei la Ierusalim, ne aflăm în fața unor înțelegeri internaționale, a unor acorduri, a unor dispute întinse pe multe decenii.

Poate România trece peste toate acestea? Poate, evident! În primul rînd că România nu este în situația Honduras sau a altei țări latino-americane. Are în Israel un procent important de emigrație. Deseori aceasta înclină balanța alegerilor. Și nu poate ignora dorința acestui segment de israelieni de origine românească. Este obligat să țină cont și de părerea lor. Investițiile israeliene în România sunt substanțiale și pot fi un alt argument. În plus, poziția președintelui Trump și a SUA nu este de ignorat. Dacă SUA sunt principalul aliat strategic și construim politica externă în acord cu acesta, atunci România trebuia să se pună de acord cu aceasta. Or, noi n-am negociat nimic cu americanii, n-am discutat nimic cu israelienii. Am trîntit-o pur și simplu la întîmplare și la socoteli mărunte. Mai rău, nu ne-am pus de acord între noi. Nu am pus de acord Președinția și Guvernul. Mai rău, după ce s-a întîlnit cu Donald Trump, oferind un import de 30 miliarde din SUA, președintele României s-a găsit să o scalde și să se mute pe poziția Germaniei. Din simpatie sau în baza unei rațiuni care ne scapă? Sau chiar din întîmplare și din nepricepere.

Agitată perioadă politică în lume. Din păcate, iar am avut ghinion. Ne-a prins cu buzunarele goale, cu un aer de plivit prin grădină și cu doi adversari, unul la Preşedinţie și altul la Cameră.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de luni versiunea tipărită – disponibilă la toate chioşcurile – sau varianta digitală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

39 de Comentarii

  1. Cu presedintele nu se poate nici discuta, dar sa te pui de acord. Ce sa discuti cu unul care crede ca e foarte bine sa incalci constitutia?!

    • Cu bata in balta a dat Dragnea, nu presedintele! De unde stii tu ca nu se poate discuta cu presedintele, ai incercat tu personal sa discuti cu presedintele si nu ai putut?! Ai facut cerere pentru audienta la presedinte si ai fost respins?! Comentariul tau face parte din aflarea in treaba la unii romani, nu are legatura cu subiectul editorialului!

    • Dl. Iohanis nu lasa impresia ca ar fi interesat de Romania. Pare preocupat DOAR de interesele Austriei,Germaniei si Olandei mai precis de interesele multinationalelor acestora.

  2. Ministrul delegat pentru afaceri europene Victor Negrescu a participat vineri la conferinţa „România şi viitorul UE – Contribuţii pentru o Europă mai bună”.
    Potrivit acestuia, „o Preşedinţie de succes înseamnă ca, la finalul celor 6 luni, să fii perceput ca fiind o Tară care a abordat cu profesionalism această Preşedinţie, adică a închis un număr important de dosare deschise în plan european”.
    „Ai convins statele să stea la aceeaşi masă şi să fie de acord cu puncte de vedere comune. Avem foarte multe dosare de închis şi, în consecinţă, aşa vom fi evaluaţi”, a spus el.
    Unul dintre „dosarele” UE poate fi considerata Pozitia UE fata de mutarea Ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim, pozitie care e ferma:

    ”Poziția UE e bine cunoscută și clară.
    UE sprijină cu fermitate soluţia celor 2 state, soluție care ar trebui găsită prin discuții directe între părți, cu Ierusalimul ca viitoarea capitală a ambelor state.

    În conformitate cu Rezoluția 478 a Consiliului de Securitate al ONU, delegația UE și toate ambasadele statelor membre ale UE se află în Tel Aviv”.

    Ieri, Bogdan Aurescu, diplomat MAE scria:
    „Aşadar, o decizie de mutare, în acest moment, a Ambasadei României nu ar reprezenta doar o încălcare a dreptului internațional relevant, definit de rezoluțiile Consiliului de Securitate în materie, ci şi afectarea unității de poziţie a UE în acest dosar. Nu este greu de anticipat modul în care ar fi primită la nivelul Uniunii o astfel de acțiune tocmai din partea unui stat care, anul viitor, va exercita Președinția Consiliului UE, poziție care presupune, prin definiție, responsabilitate și echidistanță.”

    Va merge anul viitor Dragnea la Brussels sa convinga UE?

  3. Domnule Nistorecu, doar Dragnea a dat cu nuca in perete in aceasta situatie care a pus Romania si romanii intr-o situatie deloc placuta in ochii tarilor arabe cu care avem relatii de prietenie traditionale si despre care dumneavoastra si presa nu prea amintiti. De aceea, va rog sa folositi in editorial doar cuvantul „Dragnea” in loc de cuvintele „noi”, „PSD”, „presedintele”, „Romania”. Nu PSD-ul luat prin reactia Vasilicai prin surprindere de catre declaratia lui Dragnea, nu „noi”, nu „Romania” si nu „presedintele” am facut declaratii fara sa gandim si sa consultam expertii in politica externa, ci Dragnea, doar Dragnea le-a facut. Dragnea care nu este nici premier, nici presedinte de tara, nici ministru de externe si nici ambasador al Romaniei, acestia fiind singurii care se pot prununta pe politica externa a tarii asa ca in capul lui Dragnea sa se sparga toate oalele.

  4. Decizia lui Dragnea,aka Guvernul Romnaniei,de mutare a ambasadei de colo-colo,va avea un impact enorm asupra pacii in Orient!Circula un banc in Israel”Razboiul cu palestinienii nu mai poate dura mult,tine deja de 3000 de ani”!Dragnea va lua sigur premiul Nobel pentru pace(premiul ala cu deviza :”Nobel esti, Nobel traiesti”),ala serios,nu la caterinca cum a luat Obama!

  5. pai dlor , voi ii luati in serios pa insii astia. dragnea si ai lui , au aliura politicienilor de marca in stareb sa gtraseze o linie politica , un nprogram benefic statului roman?? nu vedeti ca tot ce se face se face pe genunchi si este o chestie de mishmash??relatiii bune cu Israel?? vedeti voi un izraelit capabil sa rastoarne ordinea lucrurilor si sa faca lomby pantru cine ?? pantru dragnea..sin ai lui ..eroare cat casa alba …mai bine dormim decat sa comentam.auzi dragnea si Izrael..

  6. are in fisa postului presedintele Camerei Deputatilor atributii legate de politica externa? daca da, nu era cazul ca problema sa fie discutata in 4, adica impreuna prim-ministru,cu presedintele si cu ministrul de externe? de ce nu a facut-o? cine il sanctioneaza pentru gest? daca nu are in fisa postului asa ceva, cine il sanctioneaza pentru gest? puteam accepta asta?

  7. In teritoriul care candva se chema Romania totul pleaca de la nenorocirea care se numeste constitutie si care a fost facuta pe genunchi. Aceasta e ambigua si de tip varzo-caprist, nimeni nu stie exact ce are de facut. Republica, mareata vatra, e un soi de semiprezidentiala dar nu prea. Ar trebui hotarat ce vrem: ori republica prezidentiala cu presedinte sef de administratie ca la americani, ori republica parlamentara ca in majoritatea tarilor europene. Plus ca parlamentul bicameral unde cele doua camere se calca pe picioare mai incurca si el. Ca sa nu mai vorbim si de ingerintele tuturor ambasadorilor in politica interna si externa a fostei Romanii, actual teritoriu al nimanui si al tuturor, rai al zburdalniciilor serviciilor secrete de aiurea si romanesti. Pana atunci, copilul cu multe moase va muri cu buricul netaiat. In rest, nimic special, doar o tara trista plina de umor dupa cum bine zicea un om important.

  8. Nu inteleg de ce nu mai poate Romania sa-si faca politica externa asa cum a facut pe timpul lui Ceausescu. Romania a fost prima tara fosta comunista care a restabilit relatiile politice si economice atat cu fosta Republica Federala Germania dar si cu Statul Israel in ciuda opozitiei tuturor tarilor comuniste si socialiste dar si a tarilor arabe si musulmane. Deasemenea, in timpul in care atat tarile foste comuniste si socialiste in frunte cu URSS dar si cele „democratice”, capitaliste in frunte cu SUA, izolasera China condusa de Mao, Romania a fost printre f. putinele tari din lume care a continuat sa aiba relatii bune cu China. Mai mult decat atat, Romania lui Ceausescu a jucat un rol major in restabilirea relatiilor dintre SUA si China, dar si a realizarii tratatului de pace intre Egipt,liderul lumii arabe si musulmane pe de o parte si Israel pe de alta parte. Romania comunista avea o politica externa extrem de activa si avea relatii bune cu aproape toate statele lumii. Cred ca ar trebui sa revenim la o diplomatie activa si independenta la fel cum fac si tari precum Ungaria, Polonia, Cehia s.a. Ramanand la remorca UE si a birocratilor globalisti care conduc Europa nu mai este o solutie. Globalizarea si-a aratat limitele si a creat multe probleme unor tari precum Romania…

    • Constantine, aparent ai dreptate, dar nu patrunzi in fondul problemei politicii comuniste. Atat Dej, cat si Ceausescu,
      ca si Tito in Iugo-slavia, au jucat roluri „dizidente” comandate de la Moscova.Se viza spargerea blocadei Lumii libere
      pentru asigurarea tehnologiilor reconstructiei postbelice. Poate nu ai aflat : URSS respinsese Planul Marshall cerand
      si supusilor din Lagarul de concentrare comunist sa o faca. Ilogicul situatiei e evident, respingi planul, dar incerci
      relaxari ale relatiilor punctuale.Atitudinea lui Ceasca fata de China e legata de aceea fata de atacarea CehoSlovaciei
      prima atacata de URSS in 1967, cealalta in 1968…

  9. Ce poti construi impreuna cu un partener mut care sigur are o impresie grozava despre el , ca si cind el a inventat mersul pe jos si apa calda ! Eu am acest exemplu in familie , nu ai cum sa construiesti ceva cu un om care se crede ,,rasa superioara,, si nu-ti da voie sa-l abordezi in vreo problema , este ca si un peste ,,tipar,, care-ti luneca printre degete ! Iar Dragnea stie el ce stie , fiindca este informat de acolo de unde trebuie , iar cu bani se poate obtine cam tot ce doresti , cu o conditie , sa fi docil , cuminte si sa te tina buzunarul ! Nu credeti ? (…viitorul va decide !)

  10. Cred ca mister Liviu Dragnea ar trebui sa faca un pic ” ciocul mic ” legat de mutarea ambasadei ROMANIEI de la … la … ! Avem un presedinte al Cmerei Deputatilor cam ”hais ” si avem un om in Dealul Cotrocenilor un om cam ” cea ” ! Sa fim sanatosi si la punga grosi.

  11. Cred ca mister Liviu Dragnea ar trebui sa faca un pic ” ciocul mic ” legat de mutarea ambasadei ROMANIEI de la … la … ! Avem un presedinte al Camerei Deputatilor cam ”hais ” si avem un om in Dealul Cotrocenilor, cam ” cea ” ! Sa fim sanatosi si la punga grosi.

  12. Dar de ce trebuie neaparat „sa ne croim drum” catre Washington?!Din punct de vedere economic, relatiile cu SUA sunt, practic , nule!Pentru niste garantii de securitate ipotetice, SUA ne controleaza politicienii prin agenti de influenta CIA si ne baga pe gat tehnica militara expirata!Soldatii nostri mor in calitate de mercenari pentru SUA, nu s-au scos vizele si , in continuare, ne preseaza cu „asa-zisa” coruptie.Poate ar fi momentul sa ne desprindem de ei si sa ne facem proriul joc. Ce ne pot face:or sa ne invadeze ca pe irakieni?!Nu prea cred, mai ales ca ei au mai multa nevoie de noi decat noi de ei…

    • Stefanitza, singura posibilitate sa ne croim drum catre Moscova, asa cum iti doresti, e sa punem cap compas Langley,
      dupa o escala la Berlin. Bolsevicii ne baga pe gat armament expirat, o realitate datand din 1945. Daca s-ar „baga”
      maine vizele, maine seara ar ramane in Romania numai neocomunistii si pensionarii pe spinarea carora s-au imbogatit.
      Jertfa de sange a tinerilor americani o depaseste pe a tuturor celorlalti din NATO/UE luati la un loc, la fel si cea
      financiara!!! Sa cred ca esti prostac de „stanga”?

    • Charlie …socialismul te-a invatat sa scrii si sa citesti si daca nu erai greu de cap ai fi avut si ceva cultura generala dar tu ai preferat sa ramii mereu repetent … si la propriu si la figurat .
      Esti cumva impiegat la gara Dilga ?

  13. Poate ne-o explica vreodata , atoatestiutorul C.N., din ce considerente , yankeii V.Nuland si Ph.Gordon , s-au dat de ceasul mortii la rfrdm din 2012 si au dat tara in rascol ! Ca erau mari iubitori ai democratiei , asa ceva nu se exista (la noi,desigur) !

    • Gheo, nu ar trebui sa apelezi la Dl Nistorescu, atat timp cat prin intrebare dai partial raspunsul. Similitudinea de
      comportament a Colhozului european si a Uniunii Sovietice Ailalta( condusa pe atunci de un presedinte bronzat doctrinar
      ales cu miliardul a doi miliardari rosii, dintre care unul Söros, ne arata sorgintea lor comuna! Narodnicii(popularii)
      europeni si narodnicii(„democratii”) americani. Securistii ceausisti romani condusi de perechea odioasa Basescu-Ponta
      au beneficiat de sprijinul neprecupetit( contra miliarde date fara tocmeala!!!) al celor doua agenturi moscovite…

  14. Satul de contrele de la Bruxelles , cu care a incercat in zadar sa cada la pace , probabil ca Dragnea a vrut sa le arate ca nu sint singurii cu capra in tirg . Cu atit mai mult cu cit nu depinde doar de el mutarea ambasadei . Cu aceasta ocazie l-a lipsit si pe Iohannis de un subiect de campanie electorala in alegerile prezidentiale de anul viitor

  15. Presedintele Iohannis este prin prestanta, prin discurs, peste clasa politica romanesca. Se bucura de respectul cancelariilor europene , de respectul presedintelui SUA. Consinder jignitoare compararea domniei sale cu d-l Dragnea. Daca cititi cu atentiei , chiar d-l C. Nistorescu afirma ca d-l Dragnea nu se bucura de apreciere in exterior iar in Tara are un procent de incredere de 8%, conform ultimelor sondaje. Pariati, metaforic vorbind, pe un cal necastigator, dar mai grav este ca impreuna cu dansul pierde Romania atat pe plan intern cat si pe plan extern .

    • Bolsevicule de „dreapta” R.D. Mihailescu, lasa-te de prostii, Ioha fiind un NUL pe toatete planurile. Tu il depasesti
      totusi, chiar daca pare imposibil. Despre sondajele coreligionarilor tai am tot vorbit! Fac parte din manipularea crasa
      politica. Poate 8% are alogenul anticonstitutional, daca nu cumva 4% cat Cucuveaua preferata…

    • CHARLIE …. tocmai tu vorbesti de nulitati ? … hmm, tupeu de manelist .

  16. Cred ca vechii consilieri israelieni ai PSD au avut un rol important in aceasta declaratie intempestiva a lui Dragnea. Deocamdata, tarile Visegrad au primit vreo 150 miliarde euro netto de la UE iar noi mult mai putin, insa primim in continuare si suntem deja dependenti de acesti bani. Asa ca ar trebui sa nu mai ridicam ciocul sus, cand turul-i gol, cum recomanda Cristoiu, ci sa ne vedem discret de rolul de sclavi platiti, pana trece furtuna, cum am facut mai mereu in istorie…
    „Ghita, pupa-l si-n bot dar papa-i tot”…parafrazandu-l pe Caragiale, la care inca mai gasim modelul nostru ideal de comportament, aplicabil in vecii vecilor…

  17. Un nepriceput disperat , Liviu Dragnea și un jalnic lecheu , Johanis … , se dau în stambă prin politici externe , domeniu , total necucunoscut de către cei doi … ! De la traficul cu case și asfaltarea ulițelor din Teleorman și pănă la a te pretinde factor de echilibru internațional și zonal , e cale lungă … . Pentru ambii , atitudinea se numește , impostură …

    • Tare neinspirat ti-ai ales pseudonimul, Titulescu! Cel putin alogenul respectiv avea zeci de consilieri sovietici in
      retea care i-au calauzit celebritatea. Nu intamplator, multi il asemuiau cu el dupa facies-ul asiatic pe Micul Mao.
      Asta e ultimul vostru ordin pe unitate, sa-i atacati la fel si pe Dragnea si pe Ioha, poate va va lua lumea in serios?Vreti sa va vindeti echidistanti ca ultima forma de manipulare…

    • CHARLIE … ne traduci si noua mizgaleala de mai sus ?
      De ce nu dirijezi tu marfarele , bey natantolule ?

  18. Dragnea a incalcat flagrant si cu nesimtire Constitutia care este clara si foarte buna si o decizie CCR, daca imi aduc aminte cand Ponta, care era premier si nu neica nimeni la camera deputatilor, dorea sa mearga in locul lui Basescu la UE, CCR i-a spus sa stea in banca lui cum era firesc pentru ca constitutional presedintele e responsabil pe politica externa. Presedintele reprezinta statul roman si este cel care muta ambasade. Restul este manipulare de smecheras de Teleorman pentru prostii care se uita raspopitul antenelor. ARTICOLUL 80(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Articolul 91 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

  19. Cand spun eu ca criticile la Coalitie sunt caimac in laptele prezidential recoltat de la vaca de muls mioritica nu ma
    crede nimeni! Presedintele Trump inca nu a incheiat separarea apelor in propria tara bolsevizata intensiv inca de acum
    o suta de ani, asa ca sutul in fundul actualului ambasador nu avea cum sa vina. Pe de alta parte,faptul ca lui Dragnea
    ii reuseste aproape tot si in special culcarea la pamant a Securitatii care-i pune betze deplin conspirate-n roate, ne
    arata ca vizita la Washington din 2017 a dat rezultate. Conflictul sau cu Ioha ne demonstreaza acest fapt,respectiv ca asul din maneca sa nu e Ioha cu care sa fii cazut la pace,coabitare…cooperanta. Bineinteles ca antisemitii nu vad cu
    ochi buni pozitia Coalitiei, inventand tot felul de inconveniente, inclusiv ura lumii arabe.Cand Ceausescu il tinea in
    brate pe teroristul „nobelizat” Arafat, evreii nu ne-au urat, ba chiar relatiile noastre au fost excelente. Referitor la editat de la externe,procedeaza pe modelul teuton, corespondentii sai de acolo din ultimii 15 ani
    cedandu-i lui editat politica externa, pentru a o matusalemiza in functie. Era de asteptat sa se intample la fel si la noi care ne-am teutonizat. Ce trebuie sa ne fie clar,ministrii respectivi si-au restrans prerogativele LA ORDIN! Nu un
    individ stabileste politica externa a unei tari, indiferent de functie, ci Guvernul si Parlamentul…

  20. In general, sunt de acord cu abordarea dlui. Nistorescu referitoare la Dragnea. Altceva ma deranjeaza: faptul ca se induce in constiinta opiniei publice ideea falsa ca Presedintele Romaniei „raspunde” de capitolul „politica externa”, idee total inexacta, raspandita din pacate si de multe posturi TV, preluata de la cei care au facut praf Constitutia Romaniei, fiecare interpretand-o cu ii convine. Pentru conformitate, cititi atributiile Pesedintelui si ale Guvernului o sa realizati falsitatea acestei chestiuni. Pana atunci, priviti acest citat din Constitutia Romaniei: „ARTICOLUL 102
    (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.” Aceasta pentru ca, pana la Traian Basescu (desigur!!!), politica externa a tarii era realizata de Guvern, prin Ministerul de Externe, asa cum este si firesc.

    • Asta spun si eu Grig, mai putin atacul la Dragnea al Maestrului. Postacii securisti stiu una si buna, executarea exacta
      a ordinelor. Prostacii securisti nu cunosc Constitutia si functionarea institutiilor statului. Reprezentarea e una si cu
      totul alta activitatea externa. Nici macar editat, dictatoarea teutona, nu decide de capul ei, avand nevoie de ratificari
      parlamentare! Asa ca pajul ei mioritic trebuie sa se multumeasca cu prerogativele de reprezentare. Daca ne-am lua dupa
      prostacii securisti, Ioha e imparat absolutist in respublica securista…

    • Zapada de vara, esti ruda cu Zapada de asta iarna care ma ataca zglobiu? Urarea ta cucernica e plina de posibilitati interpretative…

  21. Da, declaratia negandita, neanalizata si nenegociata, a unui zevzec de ale carui strachini in care tot calca, parca ne-am cam saturat. Chiar atat de mult o vrea sa-i intre personal sub piele partenerului strategic, incat face exces de zel, ca de altfel si celalalt, care a angajat la Casa Alba cheltuieli din buget nediscutate si neaprobate prealabil de guvern si parlament. Se pare ca asta-i verticalitatea noastra, oblica spre orizontala, comparativ cu alte tari din UE ca Polonia, Cehia, Slovacia sau Ungaria. PS: Slugarnicie, boala veche de care se pare nu ne este dat sa mai scapam !!!

  22. UNFORGIVEN, ai punctat excelent, esti un zevzec care calca-n propria troaca unde rumega…non-idei. Esti clona aluia
    pe care l-am taxat deja pentru atac simultan la Dragnea si Ioha, cu accent pe primul!!! Sau el este clona ta, prostac securist.

  23. Pentru Charlie. Combinati adevaruri cu manipulari de doi bani,care poate sunt crezute de cei care sunt mai putin informati. Aroganta, pumnul in gura, metaforic vorbind , fata de cei care au alte opinii, prin folosirea de jigniri sau chiar insulte va coboara ca persoana. Pot sa fac si alte aprecieri dar educatia mea se opune.In final va atrag atentia ca nu va permit sa ma tutuiti, sa ma jigniti. Folositi-va urdorile cu cu cei de aceiasi teapa. Traim in lumi diferite.

  24. lucrurile sunt clare! Exista un domn Dragnea, (eu una nu am auzit de el pana acum, evident ca este vina mea, adica mai bine zis am auzit, dar nu retinut nimic, dar absolut nimic din ce spunea)care incalca principiile separatiei puterilor in stat si, in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor sau de partid, ( eu chiar nu stiu in ce calitate era cand a vorbit) a sustinut lucruri ( mutarea ambasadei noastre, cine trebuie sa fie presedinte la FRF) care nu intra in fisa postului sau! problema politicii externe a Romaniei este treaba guvernului si a presedentiei, iar la fotbal a alora de-acolo nicidecum a unui presedinte de partid sau de camera! la drept vorbind, domnul asta l-a depasit pe Ceausescu caci, la drept vorbind, Ceausescu era si presedintele tarii, nu doar presedinte de partid, adica problema intra in fisa postului sau!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.