Ponta: Nu am cum să rup majoritatea, eu sunt unul singur

Fostul premier social-democrat Victor Ponta declară că nu are nicio intenție să rupă majoritatea sau partidul și că nu dorește să ia nicio funcție pe care o ocupă actualul lider al PSD și președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

„Nu am în acest moment cum să rup majoritatea, că eu sunt unul singur, eu votez tot cu guvernul acesta, nu cred că alt guvern e mai bun. Încă mai sunt câțiva prieteni care își aduc aminte de mine, dar nu am vorbit cu nimeni să rup partidul”, a spus Ponta luni seara, la TVR 1.

El a precizat că nu-și dorește să revină la conducerea PSD din aceleași motive pe care le-a avut și în 2015, când a renunțat la conducerea partidului.

„Pot să mă duc la o echipă mai mică, să-mi fac o echipă. (…) Mâine, dacă dispare toată conducerea PSD și se zice: vino înapoi să preiei conducerea, eu spun nu. Pentru că mâine sunt la instanță. Motivele din 2015 sunt valabile și azi. Nu se pune problema să iau niciun loc al lui Liviu Dragnea”, a afirmat Victor Ponta.

Acesta a adăugat însă că a crezut că Liviu Dragnea „va conduce partidul nu din prima poziție” și a amintit că a susținut-o la șefia formațiunii social-democrate pe Rovana Plumb.

Referitor la planurile sale de viitor, deputatul PSD a spus că este implicat într-un proiect regional și că încearcă să discute despre politica regională, în contextul în care România nu are nicio politică clar conturată în cadrul UE.

Pe de altă parte, Victor Ponta a vorbit și despre alegerile din anii trecuți, precum și despre opțiunile sale de atunci.

El a spus că în 2012, la alegerile parlamentare, cel cu care „s-a luptat” USL în campanie era fostul procuror-șef al DNA, Daniel Morar.

„Eu mi-am asumat o chestiune: vreau să fiu un foarte bun prim-ministru, cu justiția nu ne mai certăm, hai să găsim o soluție. Cel cu care ne-am luptat noi în campanie era Morar. Am zis: eu vreau când mi-am terminat mandatul să spună lumea că am guvernat”, a relatat Ponta.

El a adăugat că „nici Băsescu nu o iubea foarte tare pe Kovesi”, actuala șefă a DNA.

În 2014, la alegerile prezidențiale, Ponta a arătat că, după primul tur de scrutin, l-a „sacrificat” pe Titus Corlățean, care era la acea vreme ministru de Externe.

„Însă n-am anticipat că se vor da 14 milioane de sms-uri în țară din afară. Știu eu cine a dat sms-urile? (…) Acest lucru s-a tradus în faptul că față de primul tur eu am mai primit încă 1,5 milioane de voturi, iar domnul Iohannis a primit de la 3 milioane încă 3,5 milioane”, a afirmat Victor Ponta.

În context, el s-a întrebat de ce „cei care în 2014 au stat la coadă” la urne în străinătate pentru alegerile prezidențiale, „n-au venit nici măcar să voteze” la alegerile parlamentare în 2016, când au fost suplimentate secțiile de votare în diaspora.

Întrebat dacă îi dă șanse Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, să candideze la președinție în 2019, Ponta a răspuns că îi dă șanse foarte mari, dar că aceasta va pierde în al doilea tur de scrutin.

„În turul doi pierde oricine ar fi, pentru că e PSD. Iliescu a câștigat pentru că era cu Vadim Tudor în turul doi. Dacă era cu Isărescu, pierdea”, a spus Victor Ponta.

Totodată, el a amintit și de alegerile prezidențiale din 2009.

„Cred că Mircea Geoană la voturi a câștigat”, a opinat fostul premier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.