Posibilă lovitură devastatoare pentru Victor Ponta

Surse neoficiale de la Bruxelles, preluate de B1 TV au informat de o variantă în ceea ce priveşte împărţirea portofoliilor pentru comisarii europeni. România nu ar obţine în această variantă portofoliul dezvoltării regionale. Nu este exclus – luăm informaţia sub beneficiu de invertar – să fie vorba doar de o variantă de lucru.

Un portofoliu periferic

B1 TV a anunţat miercuri că, surse de la Bruxelles au informat că România nu a primit portofoliul pentru dezvoltare regională, ci portofoliul pentru Situaţii de urgenţă şi ajutor umanitar. S-a confirmat că persoana aleasă pentru funcţia de comisar european este Corina Creţu. Portofoliul care îl va deţine europarlamentare PSD este însă unul minor.

Victor Ponta şi-a asumat integral negocierea

Miercuri, în faţa camerelor de luat vederi, premierul Victor Ponta şi-a asumat categoric şi în nume personal negocierile pentru portofoliul dezvoltării regionale. „În urma unor negocieri extrem de lungi si extrem de complicate, în conditiile în care România nu putea sa păstreze agricultura, pentru că nicio ţară nu-şi va pastra portofoliul avut anterior, eu am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obtinuţ pentru România cel mai important portofoliu din CE pentru noi – sigur, alte ţări au alte opţiuni – dar Dezvoltarea regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune si structurale în perioada 2014-2019”.

A avut Ponta o premoniţie

Totuşi, cine a următit declaraţiile premierului a putut observa că stare mare nevorzitate la acesta. Ponta i-a atacat violent pe liderii Opoziţiei, susţinând fals, că „cei doi politruci penibili, iresponsabili, Iohannis şi Blaga, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea dl Juncker Dezvoltarea Regională”. În realitate, liderii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au remis o scrisoare preşedintelui prin care arătau că nu s-a respectat legislaţia Română privind nominalizarea comisarului european. Liderii ACL nu au pomenit nimic în legătură cu portofoliul, ci doar cu faptul că nu a fost audiată anterior în Parlamentul României, Corina Creţu şi Dacian Ciolos, cel de-al doilea nominalizat.

Evident, dacă se va confirma oficial pierderea portofoliului dezvoltării regionale, atunci premierul Ponta va relua acuzaţiile la adresa liderilor Opoziţiei, pentru a abate atenţia de la rezultatul negocierii poe care şi-a asumat-o.

Preventiv” a fost lansat un atac la Antena 3 şi la adresa lui Dacian Ciolos, despre care s-a afirmat că este acuzat de..corupţie. Cine îl acuză. Sorin Pantiş, recent condamnat în dosarul ICA, printr-o scrisoare dată publicităţii de postul familiei Voiculescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.