Premieră la Spitalul pentru Copii „M. S. Curie”

Vești bune pentru micii pacienți ai Spitalului pentru Copii “M. S. Curie”. În toamna acestui an, va începe construcția unui heliport pe acoperișul unității medicale. Totul va fi posibil datorită sprijinului MOL România și Asociația Inima Copiilor. Construcția va deservi pacienții care au nevoie de intervenție medicală de urgență în Spitalul „M.S. Curie”. In acest fel, va fi redus timpul de transport către spital pentru pacienții aflați în stare gravă.

Șansă în plus pentru copii

“(…) Am fost impresionați de sensibilitatea și profunzimea inițiativelor Asociației și ne-am bucurat când am aflat că putem fi din nou împreună într-un proiect a cărui necesitate era evidentă. MOL România își dorește să susțină acele proiecte care răspund nevoilor reale ale comunității și ne bucurăm foarte mult că, după finalizarea acestui proiect, pacienții aflați în stare gravă și care necesită intervenții de urgență vor avea o șansă în plus la viață și la recuperare,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Manager MOL Romania.

Investiția se ridică la 425.000 de euro

Am fost partener al MOL România într-un proiect de suflet pentru asociația noastră – “Niciun copil singur în spital”, adresat unei categorii extrem de vulnerabile: copiii cu probleme medicale grave, părăsiți în spital. Calitatea colaborării noastre a fost peste orice așteptări iar bucuria de a face împreună ceva extrem de frumos și folositor a avut darul de a ne apropia. (…). Nu pot decât să sper că vor urma și alte proiecte care să facă cu adevărat diferența pentru copiii cu probleme medicale grave.”, a declarat Alexandru Popa, președintele Asociației Inima Copiilor.

Personalul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie” efectuează o gamă largă de intervenții, mulţi dintre copiii-pacienți ai spitalului fiind transportați din diferite zone ale României. În majoritatea cazurilor, micii pacienți au nevoie de intervenție de urgență iar timpul petrecut pentru a-i transporta cu ambulanța de la locul de aterizare a elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, în unele cazuri, salvarea lor nu mai este posibilă.

Mai mulţi copii salvaţi

În medicina de urgență, aproape întotdeauna câteva clipe reușesc să facă diferența între viață și moarte. Am avut cazuri de pacienți pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauză că au ajuns la noi prea târziu și suntem convinși că, odată cu finalizarea acestei construcții, va crește și numărul copiilor pe care îi salvăm,” a declarat doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie” oferă asistență medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgență, curative și profilactice. În anul 2015, 104.858 de pacienți au rimit îngrijiri la UPU din cadrul Spitalului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. „Am fost impresionați…”
    Pe infractorii analfabeti de la guvernare NU ii impresioneaza LIPSA Spitalelor moderne pentru copii si nici mizeria si Pericolele din Spitalele publice, adevarate Bombe pentru Sanatatea romanilor, aia atat de dragi PSDilor cand vorbesc vorbe goale la RTv si A3!
    Ei isi permit la Sanador, Spital ultramodern!
    Rusine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.