Premierul Dăncilă, lecții despre educație

Dancila miting susținere

Educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie, iar succesul individual aduce beneficii întregii comunităţi, este mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă, vineri, de Ziua Mondială a Educaţiei. Ea spune că prin fiecare ciclu de învăţământ absolvit, prin cursuri de calificare, programe de internship şi voluntariat şi schimburilor de experienţă la nivel internaţional este asigurată reuşita fiecăruia, precum şi a societăţii în ansamblu.

„Ziua Mondială a Profesorului este un bun prilej să ne arătăm preţuirea pentru cei care au menirea de a educa şi forma caractere, de a fi mentorii mai multor generaţii. A fi dascăl este o vocaţie, care implică o mare responsabilitate faţă de copiii şi tinerii cărora le modelează viitorul, atât prin cunoştinţele pe care le împărtăşesc, cât şi prin modelul de viaţă pe care îl oferă. Fiecare dintre noi am avut un reper în dascălul de la catedră, un sprijin în desăvârşirea personalităţii noastre şi de care ne amintim cu drag şi recunoştinţă”, este mesajul transmis de Viorica Dăncilă.

Ea spune că educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie, iar succesul individual aduce beneficii întregii comunităţi.

Dăncilă mai susţine că prin fiecare ciclu de învăţământ absolvit, prin intermediul cursurilor de calificare, al programelor de internship şi voluntariat, al schimburilor de experienţă la nivel internaţional este asigurată reuşita fiecăruia, precum şi a societăţii în ansamblu.

„Un sistem de educaţie de calitate consolidează sentimentul de comunitate şi cultivă solidaritatea, valori fundamentale pentru un stat modern, racordat la valorile europene comune, cu atât mai actuale în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Educaţia este fundaţia unui stat dezvoltat, puternic şi cu o voce bine conturată pe plan extern, aşa cum este România. Dragi profesori, vă mulţumim pentru contribuţia dumneavoastră la o Românie mai bună, mai prosperă şi recunoscută la nivel internaţional!”, adaugă Viorica Dăncilă în mesajul transmis de Ziua Educaţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Daca Educatia asta ar fi fiinta, cred ca ar scuipa-o pe analfabeta asta!
    Dancila ar fi predat si azi Lucru manual la Liceul din Videle daca nu ajungea sluga lui Dragnea!
    „Doamna Socoteală
    Dăncilă și-a început discursul din PE prin a spune, cât a putut de răspicat, că n-a venit acolo „să dea socoteală”.
    Corect, așa a și fost. Dăncilă s-a dus acolo să ceară socoteală, nu să dea!
    Discursul d-sale a fost aproape perfect, doar un singur lucru a lipsit: Dăncilă nu și-a înfipt mâinile în șolduri. Și n-ar fi fost rău nici câte-un discret „Ardi-v-ar focu!” sau „Fir-ați ai dreacu!”.
    În mod straniu, F. Timmermans, nu s-a îngălbenit la față, nu și-a smuls barba în semn de căință, nu s-a prăbușit tremurând cu capul pe masă, cum ar fi fost de bun-simț în fața rățoielilor dnei Socoteală.
    Dimpotrivă, cu aceeași fermitate nu lipsită de amenințare, a avertizat guvernul României că va trebui să răspundă întrebărilor detaliate pe care i le va adresa în legătură cu legile justiției și statul de drept. Și că, dacă marșarierul continuă, Executivul român poate fi adus în fața Justiției europene.

    Cerând socoteală cine sunt oficialii europeni care au redactat Raportul MCV despre România, dna Dăncilă a atins o culme imbecilă a tupeului, se crede probabil Dragnea când îi „ievaluează” pe judecătorii care îl judecă.
    Intreg discursul mult-iubitei Dancila nu era nicidecum pentru UE, ci pentru cetățenii mai puținei la minte de acasă.
    Bruxellesul, Strasbourgul știu foarte exact ce îi poate pielea coaliției PSD-ALDE și ce se întâmplă în realitate în România.
    Ce si-ar dori Seful dnei Socoteala?
    Sa ne lase in pace UE, adica ROEXIT!
    Ce s-ar întâmpla dacă toți cei care muncesc în Occident ar fi siliți să se întoarcă acasă sub guvernarea Dragnea-Dăncilă?

    Abia atunci România ar deveni stat paralel, cu Europa, cu civilizația, democrația și libertatea.

  2. EDUCATIA – Prioritatea Guv. analfabetei Veorica?
    „Copiii României iubesc acest Guvern.
    V. Popa a plecat de la Ministerul Educaţiei.
    Dar Popa nu lasă linişte în urma sa şi nu e vorba aici nici despre scandalul cu manualele, nici despre locurile tăiate discreţionar la marile universităţi, ci o Decizie care ciopârţeste educaţia, şi aşa greu încercată.
    Despre ce este vorba?
    Cu un Ordin de Ministru semnat în ultimele ceasuri petrecute la Ministerul Educaţiei, V. Popa OBLIGA Inspectoratele Judeţene şi Directorii de Scoli să taie în orb posturi.
    Cu alte cuvinte, s-a ajuns la fundul sacului, Bugetul începe să pârâie din toate încheieturile, aşa că guvernul profesoarei Dăncilă taie posturi de profesori, rearanjează norme şi catedre, pentru că NU mai sunt BANI.
    Prea mult a curs cu lapte şi miere peste România!
    Inspectorilor şcolari li s-a trasat o sarcină clară, au fost chemaţi la minister acu, ceva timp şi li s-a pus pe masă tema.
    Peste 4.000 de posturi, ţipă sindicatele din educaţie, sunt tăiate din pix printr-un Ordin obscur semnat în 1 octombrie 2018, nepublicat încă în MO, cu o Anexă secretă şi despre care ai sentimentul că e ţinută în cele mai bine păzite seifuri.
    Popa spunea ieri că nu e nimic nou, că Inspectoratele ştiau.
    Numai că a uitat să spună de ce a emis acest Ordin la 1 octombrie, când anul şcolar începe la 1 septembrie, iar încadrările profesorilor se fac cu mult înainte.
    Spre comparaţie, Ordinul ministrului Pavel Năstase, care fixa resursa umană din preuniversitar, a fost semnat în 12 iunie 2017.
    Între iunie şi octombrie sunt 3 luni distanţă, oare ce-o fi făcut Ministerul în tot intervalul acesta?
    EDUCATIA, „prioritate”?!

  3. Veorica spune ca „Educatia e sansa fiecaruia la evolutie”(!!) si la Brusseles se lauda ca e BINE in Romania ei:
    „Un sfert dintre copiii României nu ajung la şcoală. Cum se complac părinţii în sărăcie.
    Cu doar o săptămâna înainte de începerea şcolii, foarte mulţi copii nu ştiu dacă părinţii îi vor lasă sau nu să înveţe. Ai lor nu au bani să le cumpere rechizite şi ghiozdan, dar nici nu fac nimic că să iasă din sărăcie.
    Din aceasta cauza am ajuns in situatia in care un SFERT din populatia scolara nu este cuprinsa in nicio forma de invatamant, potrivit statisticilor OFICIALE.
    Adevarul este ca nici autoritatile nu se implica in rezolvarea acestor cazuri si nu au programe eficiente de combaterea abandonului.
    Potrivit Institutului National de Statistica,⁣ un sfert dintre copiii Romaniei sunt tinuti acasa.

    In Romania principala cauza a abandonului scolar ramane saracia.
    Desi nu este o noutate autoritatile nu s-au straduit sa combata fenomenul, iar la nivelul micilor comunitati cei mai multi primari nu fac nimic ca sa ajute familiile nevoiase. Din pacate, nici dascalii nu se implica atunci cand elevii nu pot merge la cursuri pentru ca nu au carti si caiete.

    Oficial, copiii care abandoneaza scoala isi pot pierde alocatia, iar parintii care ii impiedica sa mearga la cursuri risca inchisoarea.”

    Dl Dragnea are mare preocupare pentru Familia traditionala, asa ne-a justificat de ce Guvernul arunca zeci de Milioane Euro pe Referendum!
    Soarta acestor copii FARA nici o SANSA in viata, de ce NU il preocupa?!
    Veorico, crezi ca acesti copii IUBESC PSdul?!

  4. „România NE-educată: 212 mii de persoane nu au nicio școală absolvită, iar 1,3 milioane au doar 4 clase.
    În trimestrul I al anului 2018, România avea 212.030 de oameni fără școală absolvită, potrivit INS. Datele arată că e cel mai mare număr de persoane al căror nivel de educație e ZERO, din ultimii 3 ani.

    În 2010 erau aproape 300 de mii de persoane fără vreo școală absolvită (nivelul cel mai jos de educație).
    3 ani la rând au urmat scăderi ale acestui număr, în 2014 și 2015 cifra a crescut din nou, dar de această dată mult mai puțin.
    În 2017 am avut cel mai mic nivel al celor fără carte din ultimii 10 ani.
    În 2018 au fost 212.030 de persoane numărate de Statistică, fără școală, cu 20 de mii mai multi ca in anul anterior.
    În calculele făcute pe baza datelor INS au fost incluși șomerii, populația ocupată (15-64 de ani) și populația inactivă.
    Cei care au doar studii primare (clasele 1-4) sunt in scădere – numărul lor a ajuns la 1.316.236 persoane.

    Definiție:
    După participarea la piața forței de muncă, populația se împarte în 2 mari categorii: inactiva și activă.
    Cea activă este la randul ei împărțită în populație ocupată și șomeri.

    Populația inactivă 10.686.000
    Populația activă 8.891.000
    Populația ocupată 8.477.034
    Șomeri 414.000

    Populația ocupată înseamnă toate persoanele de 15 ani și peste care au desfășurat o activitate economică producătoare de bunuri sau servicii de cel puțin o oră într-o săptămână (perioada de referință), în scopul obținerii unor venituri sub forma de salarii, plata în natură sau alte beneficii.”
    https://www.edupedu.ro/romania-ne-educata-212-mii-de-persoane-nu-au-nicio-scoala-absolvita-iar-13-milioane-au-doar-patru-clase/

  5. foloseste termeni straini dumneaei, precum eucatie, scoala cum la bruxelles zicea de stat de drept,justitie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.