Preşedintele Camerei Deputaţilor. Eliminarea pensiilor speciale nu se poate face „peste noapte”

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat luni că proiectul legii privind pensiile speciale respectă atât solicitările Comisiei Europene, cât şi deciziile Curţii Constituţionale.

„Există pensii nesimţite în România? Da. Sunt mai puţine pensii nesimţite în România astăzi decât erau anul trecut? Răspunsul e da. După intrarea în vigoare a acestei legi vor fi mai puţin nesimţite aceste pensii? Răspunsul e de asemenea, da. E suficient? Răspunsul e nu. Şi ăsta este adevărul. (…) Astăzi puţină lume ştie, pentru că nu vă convine să le spuneţi, în plată în România astăzi foştii parlamentari nu mai încasează pensii, nu mai au în plată pensii speciale. Astăzi în lege în vigoare, legea PSD. E uşor să tăiem, aşa cum am făcut-o cu pensiile parlamentarilor, toate pensiile speciale din România? Nu e uşor, pentru că e adevărat, pancartele dumneavoastră sunt foarte frumoase, dragi colegi, dar anul acela cât aţi fost la guvernare şi aţi condus Ministerul Justiţiei niciunul dintre dumneavoastră nu a protestat în faţa Ministerului Justiţiei cu pancarte sau nu a venit în Parlament cu pancartele pe care să scrie cât de mult şi cât de repede trebuie tăiate pensiile speciale”, a spus Simonis în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că eliminarea tuturor pensiilor speciale nu se poate face aşa, „peste noapte”.

„Avem câteva decizii ale CCR care ne spun asta. Avem câteva legi în Parlament care au fost adoptate şi întoarse la CCR. Mai important decât toată retorica aceasta politică şi decât propaganda care se face, şi e firesc să fie aşa, avem un jalon PNRR, o reformă de care depind 2,8 miliarde de euro. Noi putem să hotărâm să tăiem totul mâine, legea va fi neconstituţională şi în consecinţă pierdem 2,8 miliarde de euro. Nu asta e soluţia. Această lege respectă şi solicitările Comisiei Europene, respectă şi deciziile CCR şi ne va face să luăm cei 2,8 miliarde de euro atât de necesari pentru România. E atât de simplu”, a conchis Simonis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

19 Comentarii

  1. „Eliminarea tuturor pensiilor speciale nu se poate face aşa, „peste noapte””

    Co-rect, vorba ceausistului oltean: „ziua are 24h, dar mai exista si noaptea” !

  2. A-ti vazut dragi romani ca pana la urma sa rezolvat si cu aceste pensii si salarii nesimtite ? Asa ca nu va mai agitati de pomana ,sau unii politicieni sa isi unple gura cu kakao,totul este batut in cuie si nu se poate face nimic.Daca ar fi fost o problema care tinea de acesti nesimtiti de politicieni ,sau elita inteligenta din Curtea Constitutionala ,se rezolva de la o zi la alta imediat.

  3. Dacă nu se poate face peste noapte ,nici voi nu mai pupați la guvernare,o sa va voteze cei cu pensii speciale! Hoților !!!! Voi ăștia din parlament ar trebui să fiți băgați toți la pușcărie, pentru furt din banul public prin legile aprobate !

  4. 1. Vom vedea cât interesează, unde îi doare, pe judecătorii Curții Constituționale a României beneficiarii de babane pensii speciale cela 2,8 miliarde de Euro pe care le poate pierde populația României. Până acum a fost constituțională în unanimitate numai pensia specială a lui judecătoarei Livia Stanciu, a lui Gusti Lazăr și alți zeci de mii ca ei. Iar povestea cu “peste noapte” e cam ca cu covorul Penelopei. De 20 X 365 de zile ziua se votează Legea care anulează pensiile speciale și de 20 X 365 de “peste noapte” legea e neconstituținală.

  5. Le-a dat la magistrati restante de vreo 4 miliarde de euro ,asta fara salarii,pensii,sporuri, plus mariri de cate 25 la suta-3 in 18 luni,ca sa aduca in tara 2.4 miliarde de euro!ce mai avantaj!

  6. ca nu o rezolvati pt ca asa va simtiti protejati…de ce 85% din ultimul venit, de ce breut si nu net, de ce nu o medie pe cinci ani asa cum era legea pe vremea lui Ceausescu si era 60% din el plus ”punctaj” pt anii in plus, etc…? Sa ne amintim ca o parasutista a facut in ultima luna de activitate cat aproape in intreaga activitate ca sa-i creasca venitul la fel altul de la ROMATAS…de restul n-am auzit in presa, dar sigur si in alte domenii au fost oameni ”inspirati”…ce nu face omul pt bani, se leapada si de Dumnezeu, daca nu era deja

  7. Da’ peste zi, se poate face?
    Uită-te la el, parcă-i scăpat din captivitate, de la „Hamas”……[Rumburak]

  8. .bai simonis, nume neaos romanesc…ia abrogati-sau prorogati, cum vreti-legea pensiilor speciale, sa vedem ce va mai spune ccr-ul!…voi repeta la infinit adevarul, pensiile care nu se bazeaza pe cotributivitate nu sunt drept castigat!…mic idiot, dreptul patrimonial castigat este generat de un contract!…contributorul imprumuta statul pe parcursul perioadei de activitate iar statul se obliga sa restituie acesti bani, mai simplu de atat nu se exista!… specialele nu au la baza contributivitatea, judecarea corecta a cauzelor este in fisa postului, nu tre sa mituiesti gunoierul pt a ridica deseurile, intelegi?…mai este ceva, majoritatea judecatorilor ccr sunt in mare conflict de interese, nimeni nu-si poate judeca propria cauza-adica transpunerea legii talionului in civil-ori toti stim ca aceasta majoritate nunumai ca este beneficiara a acestor pensii chiar nesimtite, dar se face vinovata-majoritatea-si de o alta hotarara in interes propriu:cumulul pensiei cu salariul!…desigur, daca toate contestatiile la ccr sunt facute in asa fel incat sa nu treaca, nu vor trece…vreau sa o vad pe soso sau simion facand o argumentatie bazata pe rationamentul meu…nici ccr nu ar risca ridicolul absolut!…

  9. PSD a introdus pensiile speciale in formula de sprijin a guvernării FSN, tot ei sa le scoată așa cum le- au introdus. E simplu ca buna ziua. Restul este rusinea pe care o provoacă PSD României transformând- o in oaia neagră înapoiată a UE.

  10. Minti, ticalosule. Ai fi putut elimina sporurile din calculul pensiei speciale. Dar nu vrei. Ca ii afectezi la buzunar pe speciali. Ticalosule. Mincinosule.

  11. Așa vă trebue ROMĂNAȘILOR votați PDSR,PNL,…niște borfași care au făcut legii speciale la jleata de hoituri de magistrați!

  12. Da asta unde-o facut scoala, ca prea le stie pe toate (intrebare retorica, stim unde a facut scoala)?
    Abrogati legile pensiilor speciale; CCR nu poate respinge astfel de legi de abrogare, ca n-are temei constitutional.
    Apoi faceti altele mai …umane. Foarte simplu!

  13. Priviti-l cum arata ! Asta ca si Ciolacu sau Stanescu sau Ciuca sau Vlad Voiculescu sau Catu sau Simion fabrica legi impotriva firii, impotriva noastra, fara sa intrebe pe cineva! Uitati-va la privirea goala de porumbel Ursulei, chiar asa tampiti au impresia ca suntem sau de fapt chiar suntem !!!!! Fara semnul intrebarii !

  14. Alt rahat cu ochi care minte! Abrogarea legii se poate pedte noapte! Dar nu vreti, cretinilor.

  15. Este un mare mincinos. Se pot da legi care abroga legile prin care s-au infiintat pensiile speciale. Aceste legi nu pot fi atacate la CC (sau pot fi, insa fara succes). Se dau azi iar maine se publica in Monitorul Oficial si intra in vigoare. Deci, se poate!

  16. Lasă noaptea că are rolul ei și sigur nu în eliminarea pensiilor speciale. Pensiile speciale nu vor fi eliminate căt timp Romănia va fi condusă de indivizi gen Simonis și gașca care au interese în domeniu. Nu financiare ci de sprijin că dacă vreo dată au nevoie de ei , cam ca cei care dau ceva preventiv la doctori, ei știu că nu ar trebui dar poate am un loc în față la ceea ce el trebuie oricum să facă. Așa că toate declarațiile astea sunt de fapt împachetarwa „rahatului” în staniol și vândut fraierilor.

  17. si credeti ca altii vor avea curaj? singurul care are curaj e Dumnezeu,chemandu-i…in acelasi timp unora le trebuie bani multi pt ca au cheltuieli mari cu chimicalele…nu-i viata usoara sa ai multi bani…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.