Previziune sumbră: Vom ajunge la 70.000!

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, consideră că România poate înregistra chiar şi 70.000 de infectări cu COVID-19 pe zi în următoarea perioadă.

Emilian Imbri a avertizat că „la un număr aşa de mare de infectări este firesc să avem un număr relativ mare de persoane că o să ajungă şi la spital”.

„Şi pe mine m-a mirat explozia. Nu mă aşteptam de la o zi la asta la treaba asta. Probabil că şi numărul de teste a fost mult mai mare zilele astea decât acum două-trei zile.

Nu îmi place să dau dreptate miniştrilor, dar să ştiţi că de data asta sunt nişte calcule pe care le-au făcut la Ministerul Sănătăţii, la INSP şi se adeveresc. Sunt calcule făcute pe nişte formule ştiinţifice. Probabil că vom ajunge la 70.000 de cazuri.

Am zis că mai mult de 50 – 60 de mii nu vom avea, dar e clar. Vom ajunge la 70.000 şi atunci sigur că indiferent cât de liniştiţi am fost pe ideea că e o tulpină mai domoală, că nu e aşa agresivă, totuşi la un număr aşa de mare de infectări este firesc să avem un număr relativ mare de persoane că o să ajungă şi la spital”, a declarat dr. Emilian Imbri, la România TV.

Întrebat dacă e posibil să se ajungă la situaţia la care să nu mai existe medici care să trateze numărul mare de pacienţi infectaţi, dr. Emilian Imbri a avansat un scenariu luat în calcul în perioada în care conducea Spitalul „Victor Babeş”.

„E un lucru care a scăpat de multe ori discuţiei şi anume că în spital, chiar personalul medical se infectează. Vorbesc despre ce am trecut la Spitalul Babeş când am lucrat acolo.

Nu ştiam precis ce se va întâmpla când a atacat prima oară SARS-COV-2. S-a mers pe ideea că dacă se îmbolnăveşte personalul şi nu mai avem cu cine lucra, cei care se simt în măsură să se ridice şi să nu stea la pat, adică cei cu simptome uşoare, îşi pun costumele infectaţi.

Riscul de a infecta pe cineva nu exista. Era vorba despre un spital în care nu existau decât infectări cu SARS-COV-2. Nu se punea problema să transmiți. Ori lucrul ăsta într-un spital cu mai multe specialităţi şi nu este totul pregătit pentru SARS-COV-2 este absurd. Nu se poate discuta.

Însă într-un spital de boli infecţioase, dacă simptomele sunt uşoare, personalul poate lucra pentru că se îmbracă, îi protejează pe cei din jur, însă asta e greu de acceptat ca obiectiv, ca mod de a lucra, însă în contextul în care n-ai cu cine lucra, gândiţi-vă puţin”, a conchis medicul.

Doctorul Emilian Imbri este în prezent consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

13 Comentarii

  1. Imbri, Jurma și Cherecheș. Ăștia-s corifeii „epidemiei”, dacă nu știați.
    Oricum, locul întîi îl are Jurma, ăla cu milioane de infestări zilnice și morți cărați cu camioanele!

  2. Da de ce nu 80.000? Că pixul poate! Că nu se fac atâtea teste! N-are nimic, este ofertă, doi infectați la un singur test!

  3. Belgia a avut deja 67.000 si nu a fost nici o tragedie…cum a trecut Belgia mult mai mica decat Romania, vom trece si noi…

  4. este PLIN DE BABE OMIDA pe „traseu” – nu mai dispare atenția acordată stupid unora ca aceștia? de ce se pierde vremea și li se stă „în gură” să găvărească? de ce?

  5. De ce nu suta de mii, ca tot va dati mari profesionisti ai medicinei din pix?!

  6. ecscroci de medici politicieni mincinosi, platiti cu spor de 100% lunar la salariu sa minta.

  7. Va amintim ca distinsele calcule ale VESTALULUI Imbri au fost făcute în aceasta dimineața la ora 4.56 si 5 secunde,în tramvaiul 13, în timp ce se întorcea mort de turmentat de la o petrecere organizata de organizația Omicron in cinstea cheliilor alogene. Calculele au fost făcute prin ridicarea la puterea a zecea a sumei de bani pe care o avea în buzunarul de la spate, suma insuficienta pentru achiziționarea unei sticle de palinca autemtica necesara stării de mahmureala de după trezire. Asa ca lasati-l în plata Domnului de mahmur globalist. Nu știe ce vorbește când vorbește alcoolul corectitudinii politice în locul lui.

  8. O previziune sumbră: „Alături de viziunea întunecată a lui Orwell, mai este una – ceva mai veche, mai puțin cunoscută, la fel de înfricoșătoare: Brave New World a lui Aldous Huxley. Orwell avertizează că vom fi biruiți de o opresiune impusă din exterior. Dar în viziunea lui Huxley, oamenii vor ajunge să-și iubească opresiunea, să-și adore tehnologiile care le anulează capacitățile de a gândi.
    „Ceea ce se temea Orwell era ca s-ar interzice cărțile. Ceea ce se temea Huxley era că nu va exista niciun motiv pentru a interzice o carte, pentru că nu ar mai fi nimeni care să vrea să citească una. Orwell se temea de cei care ne vor priva de informații. Huxley se temea cei care ne vor oferi atât de mult încât vom fi reduși la pasivitate și egoism. Orwell se temea că adevărul ne va fi ascuns. Huxley se temea că adevărul va fi înecat într-o mare de irelevanță. Orwell se temea că vom deveni o cultură captivă. Huxley se temea că vom deveni o cultură banală, preocupată de echivalentul sentimentelor, orgiei și reveriei hedonistice. După cum a remarcat Huxley în Brave New World Revisited, libertarienii civili și raționaliștii care sunt mereu în alertă să se opună tiraniei nu a reușit să țină cont de apetitul uman aproape infinit pentru distragerea atenției. În 1984, a adăugat Orwell, oamenii sunt controlați prin durere. În Brave New World, ei sunt controlați prin plăcere. Pe scurt, Orwell se temea că ceea ce provoacă teamă ne va ruina. Huxley se temea că ceea ce ne dorim ne va distruge.”
    „Amusing Ourselves to Death: Public Discourse in the Age of Show Business” by Neil Postman.

  9. Daca aduni azi cu maine -parca era ceva poezie cu subiectul- chiar 70000 obtii. Mare pishicher dl Imbri. Sa zica si cu cresterea gravitatii impreuna cu contagiozitatea… pana n-am plecat!

  10. Care mai e si specialitatea lui Imbri?
    Cea de „fost manager”?
    Citez de pe net, privitor la L imbri c:
    „Faptul că Imbri nu are nicio specializare medicală, nici ranguri universitare, nu ar reprezenta o problemă, legea permițînd ca spitalele să fie conduse inclusiv de juriști sau economiști. ”
    Chiar nu inteleg de ce nu apelati la babe ghicitoare in .. orice, ele macar sunt profesioniste.
    Imbri si Jurma sunt sub orice critica.

  11. Va straduiti intens sa creasca numarul infectatilor.impreuna cu madam MARIOARA GATEJ ,pe care PNL a pus-o sef peste GARDA De mediu.S-a dat liber la poluare maxima,pentru marii poluatori,incat in Craiova,Bucuresti,Ploiesti ,zi si noapte nu mai poti respira,nici in locuinta,nici afara.Madam stie bine cine polueaza si atunci ii trimite,pe inspctori ,pe comisari ,in judete pe teren,sa piarda timpul,sa zica ca au activitate,ca merita sa li se mareasca salariile .Ca atare ei dau amenzi,pentru te miri ce,pentru trei sticle de ulei,pentru,trei hartii arse,pentru o dara de ulei.In schimb firmele,,autorizate,, au liber sa polueze la greu in orase.Pe marii poluatori,,vezi doamne autorizati,, care castiga milioane de euro,cine ii monitorizeaza? Nimeni.Este un dezastru ecologic,sanitar, care duc la scaderea imunitatii,la imbolnavirea plamanilor. Cu ajutorul madamei ,care este recunoscuta ca nu face nimic,vom avea sanse toti sa ne imbolnavim,de orice,de covid,de plamani.Care este rata de imbolnaviri de plamani[covid,TBC,cancere?}Este foarte mare.Madam de ce nu iti treci declaratia de avere pe site-ul Ministerului mediului ,sa vedem,ce venituri se castiga pe sanatatea noastra.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.