Profesorii învaţă de la televizor cum să ţină lecţii online

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Programul de formare pentru cadrele didactice, „TeleȘcoala profesorilor”, începe luni. Cursurile vor fi transmise pe TVR2, dar vor fi disponibile și pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât și pe cel al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

În prima parte a emisiunii vor fi cursuri de competențe digitale pentru profesori, iar mai apoi vor fi transmise cursuri de limbi străine, conform Televiziunii publice.

Pe durata a 15 cursuri, cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecții on-line, conform MEC.

Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365.

Difuzarea cursurilor va avea loc de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-09:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2. De asemenea, aceste cursuri vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât și pe cel al Ministerului Educației și Cercetării.

Programul este organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Televiziunea Română.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Cetateni, chiar trebuiesc admonestati acesti guralivi vorbitori de nimic care incaseaza indemnizatie doar pentru plimbari politic sa isi faca imagine, pentru vorbit mult prost si fara rost, pentru minciuni prin care manipuleaza cetatenii naivi cati or ma fi, pentru cearta, scandaluri, balacareala, invinovatirea cetatenilor, restrangerea multor drepturi ale cetateanului, contestari de dreptiri la CCR, in rest, s-au spalat pe maini aruncand toate actiunile pe care sunt obligati sa le faca, in spinarea primariilor in ultimul monent si cetatenilor pe care ii cearta si invinovatesc permanent! Nu spun ca primariile sunt chei de biserica cu atatea adunaturi, dar, totusi, fa-ti serviciul conform fisei postului ca demnitar, pentru ca tot ceri sa ti se recunoasca titulatura demnitar! Respecta ca sa fii respectat de cei din jur!

  2. Mi se pare corect.Fara suparare,dar multi poate ca sunt buni in materia lor,dar nu s-au adaptat la provocarile prezentului.Dar nici materia nu au optimizato sa zic asa la prezent.Ca un utilaj fabricat acum 20 de ani.Randamentul nu mai este acelasi daca mu-i faci upgrate.Elevii sunt mai actuali decat foarte multi profesori.Manualele sunt detestabile.Dar ei,profesorii refuza netul cum ca e stricacios.

  3. Multi si-au castigat libertatea uitandu-se la televizor. Tot uitandu-te poti sa economisesti, sa aflii ce-i in trend, sa comanzi, sa te insanatosesti, sa aflii cum se baga tamponul si in general sa inveti democratia.

  4. Cu știrea asta chiar că m-ați băgat în ceață! Între timp materialul didactic este perfect identic, neschimbat și profesorii (majoritatea) și după aceste pseudocursuri vor fi la fel de pafariști. Săracii copiii, săracii noi toți!

  5. PROSTIA dezintegrează România! Până mai anul trecut a existat un puternic curent anti orice suport electronic ce afectează puternic creierul, neuronii, dar e și un suport nefiresc al informației, ce este fluidă, provocând analfabetismul funcțional! Însumi am avut o experiență tlburătoare la o cl. a IX-a, cumedia 9,75 la admitere, și care, nu numai că NU înțelegeau NIMIC din ce citeau, dar aveau uriașe probleme la citit! Mi-a luatun semestru întreg să-i aduc la nivelul lor de elevi de eccepție! Nu ne jucăm cu destinulacestor generații! Bine spunea cineva: on line= „olaie”! Pe cine păcălim noi?! Americanii au scos de câteva decenii materialul didactic electronic!

  6. 80-90% din cadrele din invatamint sunt incompatibili cu aceasta stupida operatiune de scolarizare a profesorilor!
    Din pacate sunt prosti 100%-vezi ministrul educatiei care nu cunoste reguli elementare de gramatica limbii romane ce se preda in clasele 5-8,apoi presedintele tarii care este sub orice critica,etc!
    Chiar si cadrele univertitare sunt tot pe acolo!

  7. @Prosti, e clar că ai fost elevul Bulâ din ultima bancă, repetentul clasei, de ai asemenea opinii la adresa dascălilor sau ai fost prin vreo școliță de mahala cu surogate de profesori suplinitori, ce au terminat liceul fără bac! Școala românească e recunoscută în lume, tocmai de aceea vor s-o umilească prin învățământ „on laie” dela distanță sau… fără frcvență!

  8. IN FAMILIILE DEFAVORIZATE, adica, FARA LUMINA(curent electric), CU PARINTI ANALFABETI, CINE INVATA SA UTILIZEZE O TABLETA UN CALCULATOR daca l-ar primi, daca li s-ar asigura internetul, daca.
    TOTI SUNTETI NISTE INCHIPUITI. ASA CUM A FOST SI CU 65+, CU DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE, DE UNDE FORMULAR SAU HARTIE, PIX, VEDERE BUNA, CUNOASTERE A ALFABETULUI SAU CAPACITATE CGNITIVA, UNII FIIND SENILI, CU DIZABILITATI.
    CATI DIN COPII AU IQ NORMAL SAU UNII SUNT MAI INCETI SI ERAU AJUTETI DE INVATATOARE SA INVETE?
    CAT DESPRE PROFESORI.
    DIPLOMA A FOST OBTINUTA Pt CUNOSTITE DE MATE, ROMANA, ISTORIE NU PE BUTONAT TABLETA.
    ORICE PUSTI STIE SA BUTONEZE, DAR NU TOTI AU CUNOSTIINTE LA NIVELUL VARSTEI…
    NU INSEMNA CA DACA TATA NU A VRUT CALCULATOR NU POATE SCRIE CARTI DE VALOARE…
    FIECARE GENERATIE ARE PLUSURILE SI LIPSURILE EI.
    NUMAI CA ON-LINE, INCEPE DEZUMANIZARE, IZOLAREA SOCIALA, COPIII VOR AJUNGE CU MARI TULBURARI DE ADAPTARE SAU DEPRESIVI.
    SE POT FOLOSI ROBOTI, PROGRAME, VOCI ARTIFICIALE, DAR SA NU AJUNGETI ATAT DE IZOLATI INCAT ORASELE SA PARA PUSTII…

  9. Dragi COMENTATORI ,nu mai urla.Scrie cu litere mici.Gresesti,internetul a facut posibil ca oamenii sa se cunoasca mai bine.Noi din Ro cu cei din Africa sau Egipt.Tinem legatura cu parintii sau copiii plecati peste granita.In era scrisorilor citeai cateva randuri dar nu-ti vedeai chipul iubit.Acum ai posibilitatea sa vorbesti online ,sa-l vezi,sa-i zambesti.Te simti mai aproape,in direct cum se zice.Nu astepti o saptamana sa-ti vina o scrisoare si intre timp se pot intampla multe.Copiii sunt mai dezghetati,afla mai rapid o informatier.Nu mai pot fi pacaliti ca barza i-a adus si nici ca-i papa lupul limba daca vorbesc mult.Depresia a fost in orice epoca la o anumita cota,numai ca li se spuneau nebunii.Au existat imparati depresivi etc.Suma inteligentei,a depresiilor, a oamenilor slabi sau puternici este aceeasi ca in antichitate.Doar ca o vedem mai des pentru ca suntem informati la zi.Stiinta ne ajuta sa intelegem mai bine multe lucruri.Cat despre o parte din profesori, sa avem pardon,multi au facut cursuri pentru diferite specializari,chiar si pentru a folosi computerul,insa doar pe hartie,sa aiba credite pentru marirea lefurilor.Cum au fost neseriosi,acum se vad rezulcatele.A fi profesor inseamna a fi cu un pas inaintea elevilor.Ori in cazul de fata multi sunt tare,dar tare in urma.Poate ca acum 20 sau 30 de ani,pentru acele vremuri era un bun dascal .Dar acum sunt alte provocari, apar noi informatii etc.Inteles ?

  10. N-au incotro.Trebuie sa se adapteze la schimbare din mers profesorii, ba mai mult sa nu para vulnerabili in fata elevilor.

  11. pe tine nu te-a intrebat nici o doamna cu fuste lungi, cat costa, ce numar are bus-ul pt ca nu stie sa citeasca?
    ce daca eu comunic pe patru continente,
    unii nu au iesit din localitate/judet…
    viata este si in satul uitat de lume…

  12. @Zmeul: Mă simt obligat să revin. Uriașa problemă a epocii postmoderne este că a înlocuit emisfera stângă, a abstracțiilor verbale și simbolic-matematice, puternic și ruscant fracturate, cu fluvii de imagini șocante, ale emisferei drepte, a mitologiei, artei, superstiților, pe
    care creierul NU mai are timp să le proceseze, așa-zisa inflație informațională, de fapt, de procesare, iar omul devine cu mintea peltică, debilă, infantilă! Totul este manipulare imaginativ-senzorială, în afară de avantajele evidente ale tehnicii IT! Nu mai reușește să dizolve in cuvinte și concepte inflația de imagini, n-o mai depozitează, frumos structurată, în memorie… Meditație profundă la cei furați de imagini curcubeice?! Imposibil! Poate un just echilibru al celor 2 emisfere și moduri de cunoaștere ale lumii! A bon entendeur, salut!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.