PSD își mai rezolvă una

Incompatibilitățile și conflictele de interese ar urma să se prescrie după 3 ani.

Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil unei propuneri legislative a PSD potrivit căreia faptele săvârşite de demnitari sau funcționari publici ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

Iniţiatorii propun introducerea unui nou articol care să aibă următorul cuprins: „Faptele săvârşite de persoane aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor”.

Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de for decizional.

„Apreciem că ar trebui corelată modificarea articolului 25, în sensul instituirii termenului de prescripţie de trei ani, cu dispoziţiile art.11 alin.1 din Legea 176, care prevede că activitatea de evaluare a declaraţiei de avere, a datelor şi informaţiilor, precum şi cea de evaluare a conflictului de interese şi incompatibilităţilor se efectuează atât pe durata exercitării funcţiilor ori demnităţilor, cât şi în decursul a trei ani de la încetarea acestora. Şi credem că este cazul unei corelări cu propunerea legislativă supusă atenţiei dumneavoastră”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Moţ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8516 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Atunci, presiunea va fi pe judecători. Iar dacă aceștia nu rezolvă cu celeritate acest gen de încălcări, înseamnă că-s cu / sau la fel ca ei…ținând cont că, atâta timp cât Justiția este subordonată politic, LIBERĂ cum ar trebui să fie, NU E/NU VA FI!
    Mai înseamnă să ai ochii cât sarmaua pe genul ăsta de fapte, pentru a nu tărăgăna țâșpe mii de ani cum au făcut până acum, de frica eventualei condamnări (în urma probelor de la dosar, deci cu dreptate), judecătorii pensionându-se sau dând boala peste ei, brusc…cum au făcut câțiva, spre rușinea lor!

  2. Le-au cam tras-o tovarășilor procurori… Nu mai pot inventa dosare „penale” pe fapte petrecute în evul mediu sau în epoca pietrei neșlefuite! Vă dați seama câți turnători profesioniști vor muri de foame? Să pui procurorii la muncă… ce mișelie! Parlamentarii ăștia chiar n-au auzit că procurorii vor independență? (independență de muncă și profesionalism, evident!)

  3. Ne meritam soarta deoarece stam indiferenti si nu luam nici-o pozitie la toate legile idioate pe care le scoate parlamentul si senatul Romaniei.Am uitat ca noi sintem multe milioane de romani comparativ cu ei care sint citeva sute.

  4. Romania, Raiul Infractorilor!

    „Modificarile aduse Codului Penal sunt EXTREM de TOXICE pentru Sanatatea Mediului de afaceri national, iar ele vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor. Abuzurile unor reprezentanti ai statului sunt nu doar certe, ci si foarte frecvente, fiind confirmate de decizii ale instantelor romanesti. Abuzurile functionarilor publici pun in pericol investitii generatoare de locuri de munca si afecteaza mediul concurential national. Antreprenorii romani din toata tara s-au lovit in multe situatii, intre altele, de intarzierea nejustificata a unor avize solicitate de lege sau de fraudarea procedurilor la licitatiile publice”, precizeaza CCIR.

    In opinia C.C.I.R, Romania are nevoie de o Legislatie penala care sa respecte standardele europene, iar o modificare a legilor penale in pripa nu face decat sa slabeasca credibilitatea tarii in fata partenerilor europeni. Modificarea intempestiva a Codului Penal creeaza perceptia de lipsa de predictibilitate si va afecta NEGATIV credibilitatea Romaniei ca destinatie de investitii.

    „Consideram ca Romania trebuie sa dea un semnal puternic ca reuseste sa se ancoreze in Principiile Democratice europene, iar, pentru asta, Coalitia majoritara ar trebui sa ASTEPTE Avizul Comisiei de la Venetia, pe care Romania l-a solicitat. Asteptarea avizului Comisiei de la Venetia ar fi si un semn de seriozitate a Romaniei in fata partenerilor europeni”, apreciaza CCIR.”
    CCIR solicita public partilor interesate sa faca tot ce e posibil pentru ANULAREA acestor Modificari nocive care vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor din Romania.”
    http://www.business24.ro/macroeconomie/comert/ccir-modificarile-aduse-codului-penal-sunt-extrem-de-toxice

  5. insuficient, corect ar fi ca posesorii de carnet psd sa fie absolviti de orisice vina ,trecuta sau viitoare.

  6. toate initiativele astea penale o sa se intoarca impotriva jigodiilor care le-au scornicit…

  7. nu se poate,bre orwell, nu e constipational!pana si Comisia de la Venetia de Jos,Judetul Brasov ne-a transmis limpede ca este constitutional numai pentru fostii si actualii membri PDL.pentru cei viitori,viitorul se rasuna sumbru,a fanfara la morti de cand ,stiti,decesul prin revocare iar USR are alta carmace .. femininul de la Beshescu.

  8. stiu si eu ce pozitie preferati,dvs Mihai?luati-o daca aveti una,sau poate aveti doua,deci deciti-va sau luati-le,pe rand, nu va opreste nimeni.in particular sunteti liberi sa faceti ce doriti…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.