PSG o scoate din nou din Europa pe Chelsea

Primele echipe calificate în sferturi

Chelsea Londra – PSG 1-2 (în tur 1-2)

Zenit St. Petersburg – Benfica Lisabona 1-2 (în tur 0-1)

Real Madrid – AS Roma 2-0 (în tur 2-0)

VfL Wolfsburg – AA Gent 1-0 (în tur 3-2)

Chelsea din rău în mai rău cu PSG

Pentru al treilea an consecutiv, Paris Saint Germain şi Chelsea Londra s-au întâlnit în „primăvara” Ligii Campionilor. Pentru a doua oară consecutiv, campioana Franţei i-a eliminat pe „albaştrii” Angliei. Pentru Chelsea, „tripla” dublă cu PSG a însemnat un parcurs din rău în mai rău. În 2014, în sferturi de finală, Chelsea pierdea cu 1-3 la Paris, câştiga cu 2-0 la Londra şi se califica; în 2015, în optimi, 1-1 la Paris, 1-1 la Londra după 90 de minute şi 2-2 după prelungiri, şi francezii mergeau mai departe datorită pe criteriul golurilor marcate în deplasare; acum, în 2016, 1-2 la Paris şi la Londra, tot 1-2 şi PSJ ajunge pentru a 4-a oară consecutiv în sferturile de finală în actualul format al Ligii Campionilor. Meciul de la Londra a demonstrat că locul 10 pe care Chelsea îl ocupă în campionat nu este întâmplător. Londonezii arată ca o echipă uzată, şi dacă îi lipsesc şi două sau trei piese de bază, atunci întreg mecanismul este gripat. Nu mai intrăm în amănunte de genul cât valorează jucătorii echipei londoneze, pentru că şi francezii sunt tot pe acolo. Dar pe teren, valoarea (inclusiv în euro) celor de la PSG s-a văzut, în timp ce la englezi, nu. Supervedele lui PSG, Di Maria şi Zlatan Ibrahimovic au făcut ce au vrut în treimea adversă, îar de la gazde, doar Diego Costa a contat, şi asta până i-a ţinut piciorul, el intrând nerefăcut în joc.

Benfica şi-a luat revanşa pentru 2014

Şi Benfica Lisabona – Zenit Sankt Petersburg reprezintă o „triplă” a ultimilor ani în Liga Campionilor. În primăvara lui 2012, în optimi, Zenit a câştigat acasă cu 3-2, dar a pierdut în deplasare cu 0-2; în 2014, în faza grupelor, Zenit a bătut atât în deplasare cât şi acasă, 2-0, respectiv 1-0; acum, Benfica şi-a luat revanşa şi a învins acasă cu 1-0 şi afară cu 2-1. De menţionat că în ambele partide, golul victoriei a fost înscris în ultimul minut al timpului suplimentar, 90+2 la Lisabona şi 90+6 la Sankt Petersburg. Este adevărat, ultimul gol, nu a contat, pentru că şi la 1-1 tot Benfica s-a calificat. Dar a adus câteva sute de mii de euro în plus în visteria lusitanilor. Benfica a obţinut calificarea, pentru că a ştiut cum trebuie jucat în deplasare un meci în care trebuie apărat un 1-0 din tur. Nu s-a baricadat în apărare, a controlat mijlocul terenului şi a ameninţat poarta. A făcut-o şi la 0-0, dar (mai ales) la 0-1, când gazdele au anulat scorul de pe “Da Luz”.

De menţionat că la capitolul şuturi cadrate pe spaţiul porţii, Benfica, echipa oaspete a avut 9 şuturi, în timp ce Zenit, doar 4. Ruşii pot invoca dezavantajul faptului că nu au jucat iarna meciuri oficiale, dar în acelaşi timp, portughezii au jucat pe un frig cu care nu prea sunt obişnuiţi. În plus, de la Benfica au lipsit veteranii brazilieni, portarul Julio Cezar şi Luisao, ultimul accidentat de mai multă vreme. Cu Luisao în teren – la 35 de ani încă unul dintre cei mai buni stoperi din lume, şi totodată un pericol letal la cornere în careul advers – diferenţa dintre cele două echipe ar fi fost mai mare.

Panică în Belgia

Cele două meciuri de miercuri noapte au generat o stare de panică în… Belgia. Tripleta de şoc a naţionalei Belgiei, Kevin de Bruyne – Axel Witsel – Eden Hazard este praf. De Bruyne este accidentat şi la Manchester City evoluţiile lui au fost în scădere; Axel Witsel a devenit un anonim la Zenit Sankt Petersburg, ultimele lui evoluţii din noiembrie şi de acum, contra lusitanilor au fost mediocre; Eden Hazard nu mai joacă nimic de luni bune şi doar numele îl menţine în echipă la Chelsea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.