PwC: Nivelul de colectare a impozitelor în România este mult sub cel din alte state UE

Nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor din România este de 75-80%, mult mai redus decât în alte state din UE, creşterea acestuia la 90%, cum este în Spania, putând face ca mediul fiscal să arate diferit, a declarat Peter de Ruiter, partener al companiei de audit şi consultanţă PwC, transmite RTV.net.

„Colectarea impozitelor în România este prea redusă faţă de alte state din Uniunea Europeană. Este la niveluri nedorite. Avem un procent de 75-80% de colectare a taxelor. Dacă am ajunge la 90% ca în Spania sau în alte ţări, mediul fiscal al României ar arăta diferit”, a afirmat de Ruiter la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar şi PwC,

Peter de Ruiter, partener PwC şi şeful departamentului de consultanţă fiscală şi juridică din companie, a arătat că un paradox al simplificării regulilor fiscale este că va determina creşterea poverii fiscale.

„O rată de impozite mare nu împiedică oamenii de afaceri. În Suedia există un nivel de impozitare mare, dar mediul de afaceri este sprijinit. Problemele sunt mai mici în Suedia decât în România. Simplificarea regulilor fiscale trebuie să aibă loc chiar dacă va avea loc o creştere a impozitelor”, a explicat Peter de Ruiter.

El a arătat că administraţia trebuie să fie credibilă şi a menţionat că în România nu există un parteneriat între Guvern şi administraţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.