Răsturnare de restricții: Ce rămâne deschis

sectorul 1

Creșele și after-schoolurile rămân deschise. În rest, școlile vor fi închise. Raed Arafat a anunțat noile reglementări din România, valabile de luni, pentru 30 de zile. Creșele și after-school-urile rămân deschise, masca devine obligatorie în toate spațiile deschise, iar școlile trec în online.

„Ne aflăm într-o situație dificilă. Deznodământul va depinde în implicarea fiecăruia dintre noi. Fiecare persoană poate participa la limitarea răspândirii acestui virus, numai prin gesturi simple”, a declarat Arafat.

Acesta a expplicat că joi au fost adoptate la Guvern un proiect de hotărâre și un proiect de Ordonanță de Urgență, „sub rezerva observațiilor care urmează să vină”. Dacă aceste observații nu vin, restricțiile vor intra în vigoare de luni, cu o durată de implementare de 30 de zile, la finalul cărora se va face o nouă evaluare.

Principalele măsurile sunt:

– purtatul generalizat al măștii în spațiile închise și deschise, indiferent de rata de infectare: „Este măsura care va duce cel mai mult la evitarea răspândirii virusului”.

– închiderea magazinelor la ora 21:00 pentru limitarea mobilității și a contactului. Livrările la domiciliu rămân deschise, precum și farmaciile.

– limitarea deplasărilor între orele 23.00 și 5.00, cu unele excepții: „Este intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze, la petreceri, mai mult”

– petrecerile sunt interzise

Secretarul de stat a precizat că terasele acoperite sunt definite ca spații închise.

– interzicerea funcționării piețelor și târgurilor, cu excepția piețelor agroalimentare din spațiile deschise, unde trebuie purtată masca și respectată distanțarea

– telemunca devine obligatorie în companiile cu mai mult de 50 de angajați

– creșele și after-schoolurile rămân deschise

– în rest, Ministerul Educației va emite ordinul general de trecere a școlilor în online.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Masuri de doi bani.
    Dece trebuie inchise pietele? Pentru-ca politia comunitara nu-si face datoria? Inca cateva mii de oameni care raman fara bani pentru traiul zilnic. Ca sa nu vorbim si de aprovizionarea populatiei cu legume si fructe.
    De la regimul iohannis: totul impotriva romanilor.
    Multinationalele nu sunt atinse.

  2. Ha?? Deci copiii nu merg la școală, da’ merg la aftershool, aha, și diferența e unde anume, că nu prea reiese de nicăieri? A, da, ia stai nițel, că doamna lu’ domnu premier (săru’ mâna!) e ceva mahăr pe la aftershool sau creșă privată, asta era.
    Păi bine, Flaconaș, pe doamna ta o ții pe salariu bine mersi iar de alții, care-și pierd locul de muncă și le crapă copiii de foame te doare-n fundu’ sticlei ai? Nu ți-e rușine, Mandolină, tată? Mă-ta și tac-tu știu ce faci?

  3. Un guvern de terorizanti drone fara viziune si logica! Auzi la Danca! Cica https://www.stiripesurse.ro/ionel-danca-da-asigurari-lupta-cu-pandemia-nu-are-legatura-cu-politicul-psd-e-un-pericol-pentru-democratie_1525343.html
    Serios bai drona butonata? Nu aveti legatura decat prin afaceri si toti pupatorii bugetului de stat care imprastie fonduri peste tot fara a cere dovezi clare pe ce au cheltuit resursele! Da, este directiva de la u.e. din ultimul mandat basescian in Romania(a fost articolul aici pe Cotidianul in ambele limbi: engleza si romana)! Voi puneti in practica fara nicio problema sau obiectivitate, cum puneti in practica orice neconstitutional si ilegal!

  4. Masurile anuntate arata, o data in plus, ca, intradevar, prostia omeneasca este incomensurabila

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.