Războiul Polonia – UE cu Viktor Orban jucător

Premierul Ungariei Viktor Orban, a asigurat, vineri, că țara sa va bloca orice măsură punitivă luată de Uniunea Europeană împotriva Poloniei, transmite agențiile Reuters și MTI.

Potrivit lui Orban, Polonia, care se află sub criticile liderilor Uniunii Europene din cauza reformelor sistemului judiciar, este condamnată în mod injust și nedrept.

”Vreau să fie foarte clar că ar fi inutil din partea UE să inițieze procedurile împotriva Poloniei, din moment ce nu sunt șanse pentru ca acestea să treacă deoarece Ungaria va bloca această cale. Un atac împotriva Poloniei reprezintă un atac asupra Europei Centrale. Fără Polonia, nu putem vorbi de o Europă Centrală puternică”, a declarat premierul Ungariei.

Comisia Europeană a propus miercuri Consiliului Uniunii Europene să adopte o decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale Poloniei, din cauza situaţiei sistemului judiciar polonez.

Experţii Comisiei Europene afirmă că noile măsuri legislative din Polonia subminează independenţa justiţiei, oferindu-i ministrului Justiţiei dreptul de a numi şi de a destitui judecători ai instanţelor superioare. Bruxellesul denunţă şi reformele privind funcţionarea Tribunalului Constituţional din Polonia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

8 Comentarii

  1. Acum era nevoie,mai mult ca oricand, de un Bratianu !Scotea maximul de foloase pentru Romania din neroziile Poloniei si Ungariei!

    • In privinta lui Bratianu sunt de acord. In rest esti dupa cum singur te-ai categorisit!

  2. Cel ce semneaza Ion,etc,esti intr-adevar cel mai prost din Romania!Homosexualii de la Bruxeles ne considera sclavi,ca atare ,trebuie sa acceptam toate ineptiile lor!NU,nu suntem sclavi,suntem o natiune libera si vrem sa fim tratati ca atare!Trebuie sa urmam exemplul Ungariei si al Poloniei,sau,mai bine,sa renuntam grabnic la UE,am avea doar de cistigat!

  3. Popoare care au inca personalitati de valoare. Stiu sa-si apere tara, poate de aceea ”nebunia” a inceput in 1 septembrie 1939 cu atacarea Poloniei.

  4. Voi va dati seama ce-ar fi daca noi am avea cu adevarat POLITICIENI in fruntea tarii noastre? Daca in loc sa se ocupe de lupta pentru ciolan, daca nu s-ar scuipa prin gard mereu, ba chiar in Parlament in direct pe la televiziuni, daca le-ar pasa de Romania si poporul asta necajit, care ar fi momentul sa-si ocupe pozitia normala in Europa ce moment propice ar fi? De unde sa iei POLITICIENI in Romanica, de unde sa iei oameni normali, de unde sa iei macar cativa care gandesc sau macar se comporta ca oamenii intregi la cap? Ca nu mai pot vorbi de PATRIOTI, ca din astia nu mai gasesti in clica politica de pe la noi. Romania este a doua tara central-europeana ca numar de populatie, ca intindere dupa Polonia (si, evident, ca exportatoare de migratie spre tarile vestice, cu mentiunea ca emigrantii din tarile lor nu au ajuns in Vest fara acte, ca muncesc la greu in constructii si in alte zone, ca-si platesc clar impozitele si contributiile la statele respective, spre deosebire de „invitatii” doamnei Merkel si ai sefilor Uniunii Europene, care primesc miliarde de Euro pe degeaba, doar pentru ca au navalit acolo fara acte, pun bombe si violeaza bastinasele. Voi va dati seama daca politicienii nostri ar intelege ca o alinanta (buna-rea) intre Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Slovenia, Croatia, Romania, Bulgaria, Ungaria, Tarile Baltice, le-at „taia macaroana” fonfilor de la Bruxelles (care de fapt se rezuma la Germania si Franta. ATAT!)

    • 100% adevarat Dorin Crisan. Dar ce ne facem ca Ion, Gheorghe si Maria cei mai prosti….. sunt vreo 10 milioane in Romania? Sigur vom fi ultimii din lista de tari amintita care am face front comun iar daca o facem vom fi Calul Troian ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.