Reacțiile antrenorilor după duelul Franța – Germania

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, Jochim Low, a susținut, joi, după ce echipa sa a fost învinsă de Franţa, scor 0-2, în semifinalele Euro 2016, că jucătorii săi au fost mai buni decât francezii la toate capitolele, mai puţin la goluri.

„Am fost echipa mai bună. Am depus mult efort, limbajul corpului a fost bun, am fost ofensivi şi am câştigat multe dueluri individuale. Am fost ghinionişti să primim gol dintr-un penalty în ultimul minut al primei reprize. Am avut şansele noastre, dar nu am reuşit să marcăm. Pur şi simplu am fost lipsiţi de noroc azi. În 2010 şi 2010, când am fost eliminaţi, adversarii au fost mai buni decât noi. Acum am fost superiori Franţei la toate capitolele, mai puţin la goluri şi la rezultat. Am avut jucători importanţi accidentaţi, Khedira şi Gomez, Hummels a fost suspendat, iar Boateng a ieşit şi el cu o accidentare-sunt jucători greu de înlocuit. Echipa a făcut tot ce le-am zis, au fost curajoşi, nu am nimic să le reproşez. Am dominat Franţa, mai ales la mijlocul terenului, dar am greşit în preajma porţii. La al doilea gol, nu am degajat mingea la timp dintr-o poziţie periculoasă. În repriza a doua, am pus presiune şi exista mereu pericolul să fim prinşi pe contraatac. Am investit totul, am încercat totul şi am avut şansele noastre. Cred că Franţa va câştiga împotriva Portugaliei, care nu a fost convingătoare până acum. A fost un turneu bun pentru noi, am arătat multă energie şi am depus un efort considerabil. A dat dovadă şi de spirit de echipă, am fost impresionat să văd că ne-au ajutat inclusiv jucătorii care nu au jucat. Vom facem o scurtă analiză, dar nu am văzut prea multe greşeli din partea noastră. Avem o echipă foarte bună”, a declarat Low după meci, citat de site-ul UEFA.

La rândul său, selecționerul echipei de fotbal a Franței, Didier Deschamps, a spus că este „mândru” de elevii săi după victoria înregistrată în fața campioanei mondiale Germania (2-0), joi seara, la Marsilia, care a dus țara gazdă în finala EURO 2016.

„A trecut mult timp de când nu am mai învins Germania, însă nu am obținut nimic deocamdată, cu excepția accesului în finală. Este foarte bine ceea ce am făcut în această seară, am suferit împreună. Această echipă a făcut totul pentru a fi iubită, iar pentru mine este o mare mândrie. Mă bucur foarte mult pentru jucători, deoarece meritau această victorie, au jucat ca o mare echipă. Am crezut mereu în jucătorii mei, cei pe care i-am luat pentru forma acest grup, iar ei m-au răsplătit, este istoria lor, victoria lor”, a declarat Deschamps după joc.

„Este o poveste frumoasă, însă nu avem pretenția că putem rezolva toate problemele francezilor. Avem această putere de a le oferi emoții și de a-i face să uite de grijile lor. A existat mult entuziasm, multă bucurie și fericire în această seară în Franța. Trebuie să savurăm această victorie, însă cea mai importantă este finala de duminică. Trebuie să face totul pentru a ajunge în cea mai bună formă la meciul de duminică”, a adăugat selecționerul francez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.