Reglementarea, dragostea mea! PSD traduce ce-ar însemna

romanii

PSD a menţionat că propune reglementarea pieţei energetice ”în mod simplu şi echitabil”: nimeni nu va plăti preţuri mai mari, iar pentru categoriile vulnerabile facturile vor fi mai mici.

„PSD precizează că modelul său propus în Coaliţie pentru reglementarea preţurilor la energia electrică aduce beneficii suplimentare, pe lângă cele deja acordate de Guvern, în special pentru consumatorii vulnerabili şi pentru economia românească. În plus, România va valorifica 2,2 miliarde de euro pentru compensarea facturilor la energie – bani europeni care ar rămâne neutilizaţi dacă nu se intervine cu o astfel de reglementare. Contrar celor afirmate în spaţiul public de unii reprezentanţi PNL, care nu au înţeles exact mecanismul propus de PSD, nu va avea loc vreo creştere a preţurilor compensate pentru consumatorii care fac economie şi se încadrează în plafoanele de consum”, se arată într-un comunicat de presă remis marţi.

Potrivit sursei citate, aceste plafoane nu se desfiinţează, ci dimpotrivă, cei vulnerabili vor beneficia de un sprijin suplimentar pe perioada anotimpului rece.

„Totodată, pentru toţi ceilalţi consumatori, inclusiv pentru cei industriali, preţul la energia electrică nu va putea depăşi un nivel maxim, reglementat prin lege, care va fi semnificativ mai mic, respectiv la jumătate faţă de valorile speculative practicate astăzi pe piaţa de energie din România. PSD a preluat iniţiativa de a pune pe masa Coaliţiei un model de reglementare a pieţei de energie, după ce numeroasele apeluri adresate Ministerului Energiei au rămas fără răspuns. Experţii PSD au pus pe masa coaliţiei această soluţie care se poate finanţa cu 2,2 miliarde de euro disponibile în Fondul de Coeziune 2014-2020. Aceste fonduri sunt necheltuite şi dacă nu se intervine cu un mecanism de genul celui propus de PSD, banii vor fi definitiv pierduţi. Aşa cum s-au pierdut, vreme de un an de zile, şi alte fonduri europene, cum ar fi cele pentru comercializarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon, care puteau fi accesate de Ministerul Energiei încă din octombrie 2021! Asta, evident, dacă ministrul Virgil Popescu ar fi avut vreo minimă preocupare să-i ajute pe români”, mai spun social-democraţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Guvernulse joaca cu nervii nostrii, uite comoensarea, nu e compensarea. Statul produce 80% din necesarul de energie electr.restul import. Din aceste preturi aberante castiga statutul. Cu banii de la UE vrea sa castige PSD voturi,de la cei saraci si pensionari, circa 4 milioane de voturi,caci nu toti merg la votare plus alte 3 milioane bugetarii cu familiile lor. Are deci PSD castig de plin la alegerile viitoare, acum joaca cartile de pocker. Totul este cat consum, nu veniturile. Daca doreste sa treaca la impozitarea veniturilor mari cu mai mult.

  2. Ce este sigur, liberalizarea propusa si implementata de Liberali nu functioneaza….Nu functioneaza nicaiei in lume. Pentru ca economie de piata nu exista decat la piata Matache, unde in 10 minute o rezolvi. In toata lumea economia nu merge pe criteriul de economie de piata, ci este reglementata de sute de restrictii, sanctiuni, interventionism, subventii, bunul plac. Si de fonduri europene, mai rau decat in ceausism prin hipercentralizare.

  3. ar insemna mai mult Zamfir Daniel-Cătălin, senator PSD

    EXCLUSIV Suspiciuni de conflict de interese în cazul lui Iulian Iancu …
    http://www.g4media.ro › Anchete
    5 iul. 2022 · Iulian Iancu, propulsat de PSD în Comitetul de reglementare al Autorității de reglementare în energie (ANRE – aribtrul pieței energiei), …

    (another one bites the dust)

  4. Orice măsură de reglementare trebuie sa plece de la a nu indatora statul, adică cetățenii. Cu 2.2 mld de euro va ajuta statul. Pai sunt bani băgați gratuit smecherilor din energie amanetand viitorul copiilor. Maercelica, ce șut ai merita de la toată România. 14 mil cât om mai fi prin țară, ca 19 mil sunt cifre fictive.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.