Republica Moldova are un nou ministru de Externe

Vicepreşedintele parlamentului, Mihai Popşoi, va prelua funcţia de ministru de externe, a anunţat premierul Dorin Recean în cadrul şedinţei guvernului de la Chişinău, potrivit portalului Deschide.md.

„De săptămâna viitoare, portofoliul la Ministerul de Externe îl va prelua actualul vicepreşedinte al parlamentului, Mihai Popşoi. Vreau să-i mulţumesc domnului Popşoi pentru că se va alătura echipei guvernamentale”, a declarat el.

Totodată, Recean a precizat că în structura guvernamentală ar urma să apară un nou minister. Este vorba de Ministerul pentru Afaceri Europene care va fi condus de actualul secretar de stat al MAEIE, Cristina Gherasimov.

„Portofoliul de integrare europeană va fi încredinţat Cristinei Gherasimov, care va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene care va coordona şi activitatea Biroului de Integrare Europeană”, a adăugat şeful executivului moldovean.

Nicu Popescu a anunţat miercuri că părăseşte funcţia de ministru de externe, afirmând că are nevoie de o pauză, dar a subliniat că va continua să contribuie la eforturile de aderare a Republicii Moldova la UE.

De altfel, Mihai Popşoi a avut o primă discuţie la telefon cu ministrul de externe al României, Luminiţa Odobescu, după desemnarea sa în funcţia de şef al diplomaţiei moldoveneşti. Anunţul a fost făcut chiar de Odobescu pe Twitter, unde a ţinut să-i adreseze lui Popşoi şi un mesaj de felicitare cu această ocazie, conform Deschide.md.

Anterior, Luminiţa Odobescu a venit cu o reacţie la decizia lui Nicu Popescu de a-şi anunţa demisia. Potrivit şefei diplomaţiei române, mandatul lui Nicu Popescu va rămâne legat de succesul istoric al obţinerii deciziei de începere a negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Mă mir că nu l-au pus Ministru de Externe pe Goldberg al nostru.
    Da’ chiar si-un Murar era ok !
    măRog 😜

  2. Alegerea cea potrivită pentru funcția de ministru de externe, având în vedere că trebuie să se prefacă inert in multe situații tensionate.

  3. Pap(u)soi asta, despre care am citit în declarația lui de avere de la CEC- Moldova , ca era in același timp și parlamentar moldovan și lucra pt. Ambasada Țărilor de Jos ???????
    De la primi a luat 248000 mdl de la ceilalți 743000mdl. Iar dacă citești CV lui te sperii – SOROS pe toată linia . De faptaproape toti din guvernul lui Oaia Sandu sunt Sorosei și acum mai aduc din import( România) , dar mai sunt și consilieri ale aceleiași Oiță din Germania( S. Mureșan) -știe mai bine ????? DUMNEZEU să-i ajute pe săraci moldoveni!!!!!!

  4. Dar despre unirea cu Romania??? Nimic nimic? Ca de obicei puterile straine vor tarisoare mici si separate in niciun caz unite!

  5. sper ca nu dupa modelulu si „cv”-ul lu’ Gabriel Attal (Prime Minister of France since January 2024)

  6. Dacă iese Trump și se unesc cu România, soroșeii dispar în ceață cum au dispărut rușii în 64, no problem.

  7. Evolutia razboiului din Ucraina schimba pas cu pas si politica externa a Moldovei. Sunt baieti destepti ca si altii din Europa care au inceput sa shimbe preventiv macazul. Doar romanii tantalai in frunte cu Johanis raman rigizi in continuare si vor fi surprinsi cu nadragii in vine. Johanis actioneaza dupa cum ii spune Radu Tudor la A3.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.