Revendicarea câinilor capturați în Bucureşti va fi taxată

Tariful de revendicare a câinilor capturaţi de pe domeniul public al Capitalei, cazaţi în adăposturile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), va fi de 50 de lei, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

La tariful de revendicare se vor adăuga 13 lei/zi/câine cazat. Predarea câinelui din adăpost se va realiza doar după încasarea tarifului de revendicare.

Hotărârea a întrunit 29 de voturi „pentru” şi 18 abţineri.

Conform documentelor ataşate proiectului, în primele şapte zile lucrătoare de la data înregistrării în evidenţele ASPA, câinii pot fi revendicaţi de proprietari. După expirarea celor şapte zile, câinii pot fi adoptaţi de persoane fizice sau juridice, din ţară sau din străinătate. Proprietarul care revendică animalul are prioritate în faţa persoanei care intenţionează să adopte acelaşi câine, chiar şi în cazul în care cererea de adopţie este anterioară cererii de revendicare.

În cazul în care câinele intrat în adăposturile ASPA este identificat printr-un mijloc aprobat, potrivit legii, personalul autorităţii are obligaţia să notifice proprietarul în termen de maximum 24 de ore, prin telefon, email sau alte mijloace.

La stabilirea perioadei de cazare nu se vor lua în calcul ziua intrării şi ziua ieşirii câinilor din adăposturi.

Suma de 50 de lei „reprezintă aproximativ 10% din costul serviciilor medical-veterinare ocazionate cu intrarea în adăpost a unui câine cu deţinător, plătite de ASPA către furnizorul de servicii medical-veterinare”, se explică în proiect.

De asemenea, printr-un alt proiect adoptat în şedinţa de miercuri se majorează tariful pentru întreţinerea câinilor din adăposturile ASPA, adoptaţi la distanţă, de la 6,5 lei/zi la 13 lei/zi. Reprezentanţii PSD au criticat iniţiativa, menţionând că, potrivit datelor ASPA, în prezent doar patru câini sunt adoptaţi la distanţă.

Conform referatului de aprobare, necesitatea majorării tarifului de întreţinere este impusă de creşterea costurilor cu hrana, utilităţile, diverse materiale, dar şi ca urmare a creşterii salariului minim brut pe economie din ultimii şase ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. Baremul de hrană pentru bolnav in spital este de 22 lei/zi față de 13 lei/zi în cazul unui câine aflat în adăpost municipal.

  2. @curiozități din România
    -si 3 LEI/ZI pe cap de pushcăriash!!!!!!!

  3. @WHATEVER,
    ASTA-i si Scopuu’ IMUND Moral.

    Sunt SI Persoane SARACE pentru care sumele vehiculate inseamna DESTUL si a le LUA si Animalul PIERDUT pentru ca NU au Bani …
    inseamana mai mult decat pare …

  4. unei natiuni se vede si din atitudinea față de animale. Noi vrem sa ne credem civilizati cu asemenea cruzimi față de bietele animale, care n-au greseli si vini, ci doar instincte.
    Copiii din instinct iubesc animalele, dar pe masura ce cresc in ”civilizatie”, unii dintre ei isi arata prostia si rautatea.

  5. Propun sa revenim la normal. Pisica prinde soareci, cainele pazeste averea omului, vaca are treaba ei, calul, oaia porcul, etc.etc. Are vreun rost sa schimbam rosturile lumii?

  6. Vax! Ca să fie revendicaţi trebuie prinşi! – CINE SĂ-I PRINDĂ?

  7. Astia si-au pierdut mintile! Ce tampenie! Pai , nu mai „revendic” nici un caine , ca fiind al meu, dar vreau sa-mi iau unul si-l aleg, atunci, pe cel care l-am pierdut si l-am recunoscut acolo! Eu cred ca cei de la ecarisaj, de la „depozitele” de caini, isi iubesc „chiriasi” la nebunie si nu vor sa scape de ei si nici de cheltuielile zilnice , legate de intretinerea lor! Iata cu ce probleme „extraordinare” se confrunta Consiliul General al Capitalei, Consiliul Celor 50 de „Intelepti”! Au ajuns sa vanda cainii maidanezi! In rest au rezolvat toate problemele bucurestenilor , caldura, muntii de gunoaie, sobolanii , gandacii , etc.! Pai, ce ne jucam; munca acolo pe branci ! Mamaaaa fa-ma consilier!

  8. Intre a fi civilizat si a fi nebun este o diferenta. In Romania iubitorii de animale se manifesta ca niste descreierati, iubirea lor e sora cu nebunia. Siktir cu javrele tale. Nu am vazut caini maidanezi in tarile civilizate. Acolo oamenii merg pe strada cu punga si farasul si cu sticluta de dezinfectant si curata locul unde animalul a defecat.

  9. Constanta, este mai simplu.
    Ii lasa in padurea Cobadin.
    Au ras gainile si oile, curand vor ataca si oamenii…

  10. @CIVILIZATIA.
    Mereu si mereu ma MIRA Cestiile cu Curatatul dupa Defecarea pe Strada a Potaitzelor…
    Ca TREBUIE sa ai Ustensilele alea, este SIGUR!
    Da’ DACA ar avea Iubitorii de Animale, TOTI SI Mintile la Danshii,

    AR DRESA Cainii sa se … ushureze de Treaba MARE, ca PiPilirea lor OtiUNDE si OriCUM vor, pe Copaci, Ziduri, Stalpi, Picioare de Umanoizi, are alte … 🙂 Conotatii, Secrete d’ale LOR, Cainii … 🙂
    Pe UNA dintre Gurile de CANAL … 🙂
    Ideile SIMPLE salveaza Lumea de Prostie.
    TEORETIC, pen’ca Inertia Mental_COMPORTAMENTALA a CeleiMaiMari Parti ale unei GRUPARI Umanoide, mai ales CAND a ajuns BOBOR din POPOR este iiiimeeeensa …

  11. invata gramatica madam sau monsieur.Substantivul „vină* nu are plural. Repet, acesti asa zisi iubitori de animale, niste parveniti unii sau babe nebune unele, au o problema la mansarda.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.