„Revoluția”, avize negative pe bandă rulantă

Consiliul Fiscal a avizat negativ propunerea de modificarea a Codului fiscal, apreciind că „impactul pachetului de modificări fiscale implică o pierdere de circa 5,2 miliarde de lei, în timp ce o evaluare a măsurilor de compensare identificate în Nota de fundamentare nu indică acoperirea în întregime a acesteia”.

„Schimbarea majoră de filozofie fiscală prin mutarea contribuțiilor sociale aproape exclusiv în sarcina angajatului, caz unic cel puțin la nivelul statelor membre UE, nu este însoțită de o justificare care să facă acest demers unul credibil și acceptabil pentru partenerii sociali”, consideră Consiliul într-o opinie publicată pe site-ul său.

De asemenea, Consiliul Economic şi Social (CES), format din sindicate, patronate şi societatea civilă, a avizat negativ modificărilor propuse de Guvern privind Codul Fiscal, sindicaliștii subliniind că, deși acest aviz este consultativ, el ar trebui să tragă un semnal de alarmă guvernanților.

Votul a fost unul covârşitor, a declarat pentru Antena 3, unul dintre membrii Consiliului, Dumitru Coarnă.

”Aviz negativ cu vot masiv în cele trei părți. C.E.S are 45 de membri: 15 de la Sindicate, 15 de la Patronate și 15 din Societatea Civilă. Votul acesta contează chiar dacă este consultativ”, a declarat Dumitru Coarnă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Ce aiureala protestul sindicatelor. In afara catorva localitati, in majoritatea tarii e o criza groaznica de forta de munca. In aceste conditii cine din privat isi va permite sa profite de noua modalitate de impozare pentru a-si fenta angajatii pe care i-a gasit cu greu. Cel mai interesant este ca marile sindicate sunt de la firmele de stat, pentru care legea e clara.

  2. cine se mai „împiedică ” în ziua de azi de un aviz consultativ….

  3. Catalin Ivan, europarlamentar PSD: Suntem tara cu cea mai saraca populatie si cei mai bogati politicieni.

    Romania este tara cu cea mai saraca populatie si cei mai bogati politicieni, a declarat, vineri, europarlamentarul Catalin Ivan, potrivit news.ro. El a adaugat ca tara noastra are cei mai prost platiti lucratori din UE si sindicate care nu pot negocia contracte colective de munca, precizand ca s-a ajuns la o astfel de situatie din cauza „coruptiei endemice”.

    „Ma intereseaza prea putin cine ajunge la puscarie si cati ani sta acolo. Ma intereseaza ca banii furati sa fie recuperati si aici am o initiativa in Parlamentul European pe recuperarea banilor scosi in afara Uniunii Europene. Vorbim de tara cu cea mai saraca populatie din UE si poate cu cei mai bogati politicieni. Vorbim de efecte sociale foarte grave. Vorbim de lipsa banilor pentru scoli, spitale, investitii, categorii tot mai defavorizate”, a declarat europarlamentul Catalin Ivan, in cadrul dezbaterii organizatiei RoAction, „Romania la vedere” Actiunile la purtator – sursa de devalizare a fondurilor publice”.

    Europarlamentarul a adaugat ca procesul de depopulare a Romaniei este cel mai grav din UE si chiar din lume, dupa tarile aflate in conflict.

    „In afara de tarile unde exista un razboi civil sau sunt angrenate intr-un razboi cu alte state, din Romania pleaca cei mai multi cetateni. In fiecare ora pleaca noua romani”, a spus el.
    „Avem lucratorii cei mai prost platiti din toata UE. Avem sindicate carora li s-a amputat capacitatea de a negocia contracte colective de munca printr-o lege data de Parlamentul Romaniei in 2010, dar care nici pana astazi nu a fost reparata. Daca ar fi sa aratam o singura cauza, sa punem o singura eticheta cum s-a ajuns aici, nu exista decat una: coruptia endemica”, a spus europarlamentarul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.