Rezervele valutare la BNR s-au diminuat în februarie

Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 1,22 mld. euro în luna februarie faţă de luna ianuarie, la 41,8 miliarde euro, după ce în cursul lunii au intrat în rezerva băncii centrale 3,22 mld. euro şi au ieşit 4,45 mld. euro, informează Ziarul Financiar.

Intrările de valută în valoare de 3,22 mld. euro au venit din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligaţiuni ale Finanţelor în valoare totală de 2,5 mld. euro, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, arată datele transmise marţi de BNR.

În paralel, au ieşit rezerve de 4,45 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în dolari americani a Ministerului Finanţelor în valoare de aproximativ 2,08 miliarde dolari americani şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,67 mld. euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2022 au fost de 47,5 mld. euro, faţă de 48,4 mld.euro la 31 ianuarie 2022.

Plăţile scadente în luna martie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 111 milioane euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Am strans cateva mii de ruble din prestatii puturoase.
    Ma rog, asta e alta treaba.
    Unde pot sa trimit rublele in Russia. Ca vaz ca nu mai au cash la perete.
    De acolo le-am primit acolo sa se duca. Sunt patriot, alaturi de tovarasul Putin, nu mai ma vand pe maruntis.

  2. Trebuia să intervină și isărescu!!.. sa anunțe ce ?..că rezervă țării e bine mersi si ca aurul e la locul lui, mai putin tezaurul de la moscova!!..
    Ni-l va trimite putin cât de curând!!!

  3. Asa este , este rezerva valutara a Romaniei dar pentru cine, pentru romani?? Vedeti , asta-i intrebarea?!?! Strange mosul banii pentru cine?? !! Sta aurul la Londra , o mai fi acolo?!?!.Banca nationala putea depozita argint intr-un volum mai mare de 10 ori decat aurul. A vandut argint si l-a inlocuit cu aur. Aurul ocupa volum mult mai mic. Asta ca sa vorbim despre unul din argumentele lui Ispravescu cum ca nu avem spatii de depozitare suficiente . Densitate aur , densitate argint, volume ocupate ….nu e loc . Pai bai …. tovarasi !!! Domnul Mugurescu Ispravescu invarte dar pentru cine?!?! Pe de-o parte scumpeste banul marind dobanda de referinta, pe alta parte il ieftineste punand tiparnita in functiune. Povara se duce pe umerii amaratilor, „visteria ” creste si ne laudam ca creste , dar nu stim pentru cine creste dar vom constata la momentul T ca va disparea ca si conturile Dunarea, Crescent, rezerva lu nea Nicu, cashul se evapora. Ca la loto, potul cel mare iese cand se strang minim 2-3 milioane Euro , si de fiecare data la un bilet cu o singura varianta de joc( cititi istoricele loto) . O pun baietii de o revolutie si papa tot.

  4. Manole,ce faci ,nu esti atent si salariatii fura?
    Daca ai ceva ruble, restituiele romilor, sa le vanda fraierilor ca bitcoini sau sa cumpere tancuri de la Armata Rosie in Ucraina

  5. In rezervele bnr e si aurul de la londra. Stiu ei ce au de facut. Sper ca nu ati uitat de „tu-du-list”.

  6. Daca iesi din casa vezi ca Euro a ajuns la 5,04 lei. Benzina, motorina a depasit 7 lei pe litru….Datoria externa a ajuns la 130 miliarde euro iar rezerva BNR vad ca e doar 48 miliarde euro, cu aur cu tot…

  7. Si o sa scada in continuare, probabil intr-un ritm si mai accentuat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.