Rezultate remarcabile pentru olimpici

Lotul olimpic de fizică al României a reeditat rezultatele remarcabile înregistrate la Olimpiada Internaţională de Fizică, obținând și la ediția din acest an cinci distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz, anunţă Ministerul Educaţiei.

Astfel, după performanța din 2017, Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București, și-a trecut în palmares încă o medalie de aur.

Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din București, au fost medaliați cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Concursul constă în susținerea a două probe (una teoretică și una experimentală) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim ce poate fi obținut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică și 20 la proba experimentală).

A 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări. Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 țări, inclusiv România. Țara noastră a găzduit competiția de două ori (1972 și 1983).

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Dacă ar fi să ne luăm după olimpiadele astea avem cel mai tare învăţământ din lume.
    Dar aţi mai auzit de vreunul din olimpicii noştri (după ce au plecat în State)?

    • Aven copii inteligenti si ambitiosi, sustinuti de parinti care depun efort zi si noapte pentru a se face remarcati pe plan international si a putea parasi astfel tara, nu cel mai tare invatamant din lume!De ce sa mai auzim de ei?! Devin cetateni americani, canadieni, etc, si contribuie la dezvoltarea noilor patrii. Multi dintre ei lucreaza pe proiecte cheie de multe ori confidentiale pentru tarile respective! Este vina exclusiva a guvernelor Romaniei si a cetatenilor romani care aleg aceste guverne, ca tara isi pierde elitele si se afunda in mediocritate.

    • Ei nu fac mare chestie in State pentru ca sunt platiti foarte putin si nu li se da sansa sa-si demonstreze talentul. In caz ca nu ai observat, angajatorii straini vor munca ieftina, nu buna. E irelevant cat de inteligent esti. Angajatorul cere de la tine munca ieftina, nu inteligenta.

  2. Au fost 42 de medalii de aur: http://ipho2018.pt/content/exams
    Olimpicii nu sunt fructificati de nici o tara pt ca nu ai ce fructifica. Olimpicii se fac printr-o munca uriasa dar inutila, nu prin talent. Daca le permitem sa mearga la o facultate trebuie sa inceapa de la zero la cate cunostinte noi vor intalni acolo. In schimb acolo apar fosti elevi mediocrii, pasionati de o specializare concreta, care mai au si talent. Se pot duce si in Statele Unite de pe Marte ca tot nu se va alege mare lucru de capul lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.