Rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

După prelucrarea a 100% dintre procesele verbale, Igor Dodon a acumulat 47,98 la sută din voturi, iar candidatul comun al PLDM-PPDA-PAS, Maia Sandu – 38,71 la sută, transmite DESCHIDE.md. Pentru liderul PSRM au votat 680 de mii 550 de cetăţeni. Maia Sandu a fost aleasă de 545 de mii 483 de moldoveni. Prin urmare cei doi candidați au ajuns în turul doi al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 13 noiembrie.

Pe locul trei s-a clasat Dumitru Ciubaşenco, care a acumulat 6,03 la sută din voturi, candidatul propus de „Partidul Nostru” fiind alegerea a peste 85,4 mii de votanţi.

Urmează liderul PPEM, Iurie Leancă, cu un rezultat de 3,11% sau peste 44 de mii de alegători şi Mihai Ghimpu, cu 1,8 la sută sau peste 25 de mii de alegători.

Pentru candidatul independent Valeriu Ghileţchi au votat 1,08% sau peste 15 mii de alegători. Ceilalţi candidaţi au acumulat mai puţin de un procent: Maia Laguta – 0,76 la sută din voturi (10 712 alegători), Silvia Radu – 0,37 la sută (5 276 de alegători), iar Ana Guţu – 0,17 la sută (2 453 de alegători).

În total, 1 milion 418 mii 518 voturi au fost declarate valabile. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, prezenţa la urne a fost de 49% din totalul cetăţenilor cu drept de vot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.