România, prezentă la Festivalul Filmului Francofon de la Roma

Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu

Institutul Cultural Român și Accademia di Romania in Roma, în colaborare cu Ambasada României în Republica Italiană, susțin participarea României la ediția 2018 a Festivalului de Film Francofon de la Roma prin proiecția filmului Ana, mon amour regizat de Călin Peter Netzer. 

Ana, mon amour este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Secvenţă din film

Regizorul și scenaristul român Călin Peter Netzer este deja cunoscut publicului internațional datorită filmului său Poziția copilului, care a fost distins cu premiul Ursul de Aur la a 63-a Berlinală din 2013.

Proiecția peliculei Ana, mon amour va avea loc vineri, 16 martie, la sediul Institutului Francez din Roma, cu participarea actorului protagonist Mircea Postelnicu.

A IX-a ediție a Festivalului FrancoFilm reunește, în perioada 12-21 martie, cinematografia de pe 4 continente, prin 16 filme de lung metraj participante la competiție, 20 de proiecții și 5 întâlniri cu regizori și actori. Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Se mai fac filme despre oameni normali, vieți normale, drama săracie, a singurătăți emigrantului, a luptei cu ideea inechității sociale, a sprijinului să reziști și să mergi mai departe pe care îl ai
    prin bucuria creșterii copiilor?

  2. 1. Întrebarea de mai sus, a comentatorului Emile, este îndreptăţită. Mă bucur să descopăr că mai există şi persoane cu aspiraţii normale, în România.

    Se mai fac filme despre despre oameni „cumsecade”? Filme despre Eroi şi despre rezistenţă în faţa Silniciei? Filme din care să lipsească depravaţii, infractorii, psihopaţii, taraţii? Filme care să nu promoveze cultut Brutei şi al Stricatei? Se mai fac veritabile filme de artă, filme despre viaţa marilor muzicieni, pictori, scriitori? Nu. Arrivederci bel passato…

    La revedere, „Anna Pavlova” (1983), „Tchaikovsky” (1970), „The Magic Bow” (1946), „Song Without End” (1960), „Song of Love” (1947), „A Song to Remember” (1945), „Rebecca” (1940), Great Expectations (1946), Snezhnaya koroleva / Crăiasa zăpezii (1957) … La revedere „Ştefan Luchian” (1981), „Ciprian Porumbescu” (1972), „Adela” (1985), „Ultima noapte de dragoste” (1980)…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.