Roșia Montană – o cauză pentru Parchetul General 

Guvernul, în înțelepciunea ultracunoscută, a scos de pe lista afilierii patrimoniului UNESCO, Roșia Montană. Rațiunile care au stat la baza acestei decizii sunt corecte numai pentru cei care vor ca în România abuzurile să creeze alte abuzuri, legitimându-se unele prin altele. Acest tip de gestionare a realității sociale și juridice s-a consolidat ca lege a locului încât ideea precedentului, care să pună capăt abuzului, pare un adevărat cataclism. România are sute de contracte frauduloase încheiate cu terți și nici un patriot, care câștigă bani grei din lupta sa pentru țară, nu a ridicat problema stopării acestora. Sunt invocate clauze, în general confidențiale, de parcă patrimoniul național ar fi la dispoziția unora care a doua zi după angajamentele girate părăsesc scena politică datorită faptului că nu-i mai alege nimeni sau sunt acuzați de delapidarea economiei. În urma lor aceste contracte se derulează iar clauzele sunt dintre cele mai inadecvate.Statul român a fost devalizat în mod calificat infracțional, iar acțiunea începută în ani ’90 continuă sub varii firme. Strategiile noastre guvernamentale au criterii care nu respectă politici de dezvoltare, responsabilități sau conservarea patrimoniului național. Au dispărut: flota României (a patra din lume), PETROM, peste 35% din fondul forestier, capabilitățile portuare, sistemul de contracarare a abuzurilor, respectiv justiția, forța de muncă. Partidul de guvernământ care este capabil să strângă sute de mii de oameni dintr-un capăt în altul al țării la București, nu are habar să gestioneze alinierea niciunui proiect public la standardele legalității. Cei care militează împotriva corupției sunt, în mare parte, ei înșiși corupția iar acest fapt arată tabloul unei realități și nu o speculație jurnalistică. Schimbarea actorilor politici și resetarea partidelor sunt primul obiectiv al reformării.

Roșia Montană este un obiectiv de interes internațional, demn de a fi în patrimoniul UNESCO. Funcționarii români acreditați la UNESCO, de până acum, au făcut doar naveta București-Paris, considerând înapoiat că poziția în această instituție cu reprezentare mondială este fie o recunoaștere personală sau o formalitate. Catastrofala decizie de acum, prin care Guvernul cere retragerea proiectului Roșia Montană de la avizare, ar trebui stopată și dispunerea imediată ca acesta să își urmeze cursul indiferent de presupusele și controversatele consecințe litigioase. Guvernul României prin Parchetul General va trebui să se întoarcă împotriva celor care au semnat contracte de o asemenea anvergură, ca de altfel în toate cazurile similare.

Revenirea site-ului Roșia Montană, ca proiect de șantier de exploatare auriferă, este identică distrugerii celebrelor statui din Afganistan de către talibani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

2 Comentarii

  1. „Revenirea site-ului Roșia Montană, ca proiect de șantier de exploatare auriferă, este identică distrugerii celebrelor statui din Afganistan de către talibani” ideea preluata de la USR-istul Coliban, baiatul de bani gata care n-a produs nimic si cu ajutorul banilor din familie a ajuns senator?
    P.S. A ajuns pres.fed.ro. de curling. Hai DMD!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.