S-a inventat un nou test ultrarapid pentru COVID-19

Cercetătorii chinezi au conceput o nouă metodă de depistare a SARS-CoV-2, la fel de fiabilă ca un test PCR de laborator şi care oferă rezultatul în doar câteva minute, conform unui articol publicat luni într-o revistă ştiinţifică, transmite AFP.

Testele PCR reprezintă la ora actuală norma utilizată pe plan mondial în materie de depistare a COVID-19, însă rezultatele acestor teste sunt obţinute, în general, după mai multe ore.

Cercetătorii de la prestigioasa universitate chineză Fudan din Shanghai par să fie găsit totuşi o alternativă.

Într-un articol publicat luni în revista Nature Biomedical Engineering, cercetătorii chinezi afirmă că au dezvoltat un senzor care utilizează principiile microelectronicii pentru a analiza probele ADN recoltate cu un beţişor steril.

Senzorul, conectat la un dispozitiv portabil, permite obţinerea rezultatului „în mai puţin de patru minute”, au precizat creatorii săi. Acest terminal medical este înzestrat cu „o sensibilitate ridicată” şi poate fi purtat cu uşurinţă peste tot.

Pentru a testa dispozitivul, cercetătorii chinezi au prelevat probe biologice de la 33 de persoane infectate cu noul coronavirus. Teste PCR au fost efectuate în paralel, pentru a putea compara cele două metode.

Potrivit articolului menţionat, toate rezultatele obţinute prin cele două dispozitive au fost identice.

Testele realizate cu noul dispozitiv au vizat un număr total de 54 de eşantioane, inclusiv cele prelevate de la persoane care prezentau febră, dar care nu aveau COVID-19, de la bolnavi de gripă şi de la voluntari sănătoşi.

Cercetătorii de la Universitatea Fudan au declarat că odată ce ultimele reglaje vor fi realizate, dispozitivul lor va putea fi utilizat în diverse situaţii, mai ales pe aeroporturi, în spitale şi „chiar la domiciliu”.

Pe lângă dezavantajul de a fi lente, testele PCR necesită infrastructuri şi laboratoare de care multe ţări în curs de dezvoltare nu dispun decât în cantităţi limitate. Aceste aspecte reprezintă o frână în calea depistării în masă a persoanelor infectate.

Auto-teste rapide există la rândul lor pe piaţă, însă au reputaţia de a fi mai puţin fiabile.

China este unul dintre cei mai mari producători mondiali de teste PCR.

Această ţară a exportat în decembrie 2021 o cantitate de teste PCR cu o valoare totală de 1,6 miliarde de dolari, cu 144% mai mult decât în luna precedentă, potrivit datelor publicate de serviciul vamal chinez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. drumul spre controlul absolut al omului brand china. le pasa de sanatatea noastra…hai siktir.

  2. daca nu esti in baza de date
    (ultraputzin probabil)
    esti invalid,
    defect,gunoi.

  3. „un senzor care utilizează principiile microelectronicii pentru a analiza…” era în lucru în Taiwan.
    Le-au luat chinezii șunca din fasole.

  4. China, mama fake-urilor, a inventat un nou test pentru noul fake-corona virus, la ordinul Partidului Poporului Chinezesc (popor fake), care, la randul sau, a primit ordin de mai sus, de la varful invizibil al piramidei lui Keops, a lui Kefren si a lui Kalache din Egipt, care si Egiptul, la randul sau, țara mama a lui Horus, este mai nou (ca sa rimeze cu „noul test”) mutat in America din motive economice.

    Ce n-ati inteles!? N-ati inteles ca oamenii de stiinta au facut un studiu si, gata, „marș dă executa”!? N-ati inteles ca libertatea ucide!?… ucide bunici, bunice, matuși in varsta, grași si grase (tineri toti si care mananca compulsiv multa carne), pana si pe tinerii frumosi si liberi ii ucide, mai ales pe ei.

  5. Baga-și-l-ar în bețișoare pana crapă. Alta impostura, alta minciuna, alta faza a planului. Lua-v-ar sănătatea de constipati cu aliatii voștri cu tot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.