Şase judeţe sub stăpânirea viscolului

UPDATE Nouă drumuri naționale și 35 de drumuri județene sunt închise, joi dimineața, din cauza viscolului, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

​Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din cauza viscolului și vizibilității reduse, este întreruptă circulația autovehiculelor pe nouă drumuri naționale și 35 de drumuri județene.

În județul Constanța este închisă circulația pe patru tronsoane de drumuri naționale (DN22, DN22A, DN22B, DN3) și 26 de drumuri județene (DJ 222, DJ 222F, DJ 223, DJ 223A, DJ 223B, DJ 223C, DJ 224, DJ 225, DJ 226, DJ 226A, DJ 226B, DJ 226C, DJ 228, DJ 228A, DJ 307, DJ 308, DJ 381, DJ 383, DJ 391, DJ 391A, DJ 392, DJ 393, DJ 394, DJ 395, DJ 396, DJ 397).

În județul Tulcea nu se circulă pe cinci tronsoane de drumuri naționale (DN22, DN22A, DN22D, DN22E, DN22F) și 9 tronsoane de drumuri județene (DJ 222, DJ 222B, DJ 222E, DJ 223A, DJ 222C, DJ 222G, DJ 222F, DJ 229A, DJ 229).

De asemenea, circulația este restricționată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe 4 tronsoane de drumuri județene. În județul Brăila este vorba de DJ 211 Viziru – Oprișenești, în județul Tulcea, de DJ 229A, DJ 222 și DJ 222C.

Peste 1.300 de persoane au fost blocate în 613 mașini care au derapat sau au rămas blocate pe drumurile din șase județe din Dobrogea, sud-estul Moldovei și sud-estul Munteniei, în urma viscolului și ninsorii abundente. Pompierii au intervenit în șase județe.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, viscolul și ninsoarea abundentă au produs efecte în județele Brăila, Constanța, Galați, Giurgiu, Ialomița și Tulcea.

Salvatorii au intervenit pentru deblocarea a 613 mașini derapate / imobilizate sau blocate pe drum, în care se aflau 1.306 persoane.

De asemenea, pompierii au degajat 12 copaci care au avariat 11 vehicule.

Cel mai afectat de fenomenele meteorologice periculoase a fost județul Constanța, acolo unde pompierii au intervenit cu șenilatele pentru a scoate din zonele înzăpezite șase pacienți, dintre care două gravide din localitățile Viile și Cobadin, un copil în vârstă de 5 ani din localitatea Casicea, care suferise o fractură de picior și 3 pacienți din localitățile Viișoara, Ion Corvin și Văleni cu diferite probleme de sănătate.

Totodată, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, au fost închise toate drumurile naționale și județene din județele Tulcea și Constanța (cu excepția DN 39 din Constanța și autostrada A2, iar circulația rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 t la nivelul județului Brăila pe DN 21 limită cu județul Ialomița și pe DJ 211 Viziru-Oprișenești.

Autoritățile intervin, joi dimineața, cu utilaje de deszăpezire, în județul Tulcea, pentru deblocarea a șapte mașini, în care sunt 15 de persoane. Totodată, două șenilate ISU se deplasează în localitățile Dobromir și Viișoara din județul Constanța, pentru transportul unei gravide și a altor două persoane cu probleme respiratorii, în sprijinul serviciului județean de ambulanță.

O femeie din județul Constanța a născut, miercuri, acasă, asistată de echipajul ambulanței, care a venit să îi acorde primul ajutor.

IGSU recomandă cetățenilor aflați în zonele vizate de fenomene meteo periculoase să se informeze permanent asupra condițiilor meteorologice şi evoluția acestora, să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, șoferii trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Iarna nu-i ca vara !,iar v-a prins iarna nepregatiti mai NEISPRAVITILOR !.
    Asta-i iarna ?,cat e stratul de zapada ?,ce-i asta primul viscol ?,ba voi v-ati nascut pe tropic or pe ecuator !.
    In 61 a nins in ianuarie cat gardul 1,8 m !,zapada batuta nu pufoasa .
    In februarie 85 zapada avea in majoritatea tarii peste 1 m sigerul pana la (-28) -(-30) grade !,mergeam pe jos 8 km pana la fabrica in sir indian . Azi toti sunteti pui de curca scosi la incubator !!.
    Azi toti neispravitii si nepriceputii sunt in administratie si in politica ,cum sa se miste ceva cad ei n-au facut nimic in viata lor !.

  2. Ei, si ce? Nu cumva e anotimpul de iarna in Romania? Ma intreb:
    – Ce ati face daca ar ninge 3 zile si nopti la rand dupa 91 ani, incat zapada sa fie de 0,500 cm inaltime?
    Va spun de aici, totul e superb, organizarea nici nu se aude dar se vede. Toti se respecta si respecta legea, dupa ora 21 ies masinile la deszapezire pana golesc strazile dar soferii sunt constienti ca este necesar ca iarba sa faca loc deszapezirii fara nicio obiectie! Nu exista atata taraboi pe micul ecran ca in Romania!

  3. Păi bre ciumete,. In fiecare localitate mai mare ai mii de asistați sociali,. De ce puii mei nu te duce capu sec să suni adunarea cu hârlețul pe umăr fiecare și să plantezi pomi, fâșiile de pădure care ar proteja drumuri, căile de acces ? E chiar atât de greu de organizat ??

  4. @Marele Urs:
    Despre ce asistati sociali vorbesti? Despre cei cu 140-200 lei pe luna, grasi ca frunza uscata care abia se misca? Hai ca-i buna faza, lasam armata/militarii sa ne urmareasca sau sa hiberneze pana satisfac interesele straineze dar platiti din bugetul statului roman si luam in suturi frunzele deja uscate! Misto propunere de la Marele Urs, nu?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.