Cum vom vota?

Scenariu nou pentru alegerile parlamentare

Ludovic Orban a declarat că alegerile locale nu vor fi amânate pentru anul viitor și dacă vom scăpa de epidemie la începutul lunii iulie, atunci alegerile vor putea avea loc în septembrie. În privința parlamentarelor, o variantă ar fi votul prin corespondență sau electronic.

„Dacă primul val de epidemie se va stinge la 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cât mai repede”, a spus  Orban, la B1.

Deoarece epidemiologii spun că ar putea veni un al doilea val în toamnă, premierul spune că variante pentru alegerile parlamentare ar putea fi votul prin corespondenţă sau votul electronic.

„Vom vedea ce se va întâmpla în decembrie. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate pe data de 6 decembrie. Sigur, în cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte aşa cum am luat şi acum, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă adăugăm şi câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a mai spus Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Ce mi-e votul electronic, ce mi-e numirile fara vot. Ca, votul electronic este la indemana unora, nici nu conteaza ce voteaza oamenii.

  2. DACA IN IULIE BABA AVEA UN OI….VOM FACE SI VOM FACE SI ..VOM FACE….ADICA NUMAI VOM FACE…DA NIMIC NU AM FACUT.

  3. Pai daca-i vot electronic la iarna cred ca se pot deja poate anunta rezultatele. La toate alegerile conteaza cine numara (si nu cine si ce voteaza) dar la cel electronic doar cei cu salarii speciale conteaza, ei transmit, ei numara.
    Asa ca propun ca SRI si STS cu binecuvantarea Comandantului, in comunicat comun sa anunte deacuma rezultatele. Am economisi timp si bani.

  4. Rău este să ajungă, mai degrabă să pui la putere oameni cu creieraș de reptilă unde cerebelul ocupă cea mai mare parte. Teritorialitate și agresivitate asta este reptila. Atât încape în creiet. La guvernul Ludovic Orban și domnul președinte Iohannis tritorialitatea se manifestă în obsesia alegeri anticipate, iar agresivitatea în răzbunare pe ori cine nu-i susține și pe cine le îi arată cât sunt de incapabili.

  5. Guvernul e aiurit,..La fel și președintele, dar el e oricum a cincia roată la căruță.. Deci calculele politice nu le ies ciumaților politici nicicum.. Plus nu au siguranța evoluției virusului. După cât e de cultă, disciplinată, poolimea română practic ești pe un teren nesigur, in mișcare. Ergo,. e de introdus categoric votul electronic.. Este singura variantă care poate funcționa, atât in țară cât și in ”diaspora”. Ai vestita industrie IT, care nu știe fabrica un program fiabil pentru un sistem de sănătate, sau adminisrație publică, deci pune-i la treabă, Pot face, dacă chiar sunt isteți, un program in câteva zile. Dacă nu, copiază sistemul funcțional al altora. Nu te costă mai numic. Pierzi doar posibilitatea de manevră, de furt al voturilor,. Poate asta te doare mai tare..

  6. Cred ca a sosit momentul sa facem ordine si in privinta alegerilor locale si parlamentare.In primul rand sa reducem numarul parlamentarilor si a aparatului administrativ din preajma sa.Este momentul sa trcem la 300 deputati si 50 senatori.Trebuie reduse semnificativ sumele forfetare si indemnizatiile.Alesii locali sa fie tot la jumatate si fara indemnizatie de sedinta.Am aruncat destui bani cu virusul pentru a ne permite sa cheltuim bani aiurea.Sa se interzica plimbarea alesilor la alte partide fata de partidul care l-a pus pe lista.GATA CU RISIPA SI CU JAFUL DE LA BUGET.

  7. avem destule securizatoare de vot electronic? mă tem că opoziţia va încerca o lovitură de stat electronică şi, în plus, la accesarea site-ului, ne vom înâlni cu două situaţii grave: 1). atac cibernetic masiv al hackerilor pesedişti; 2).atacul criminal al teroriştilor electronici, care, datorită măştilor purtate, nu vor putea fi deosebiţi de votanţii de bună credinţă electronică, care vor infecta cu perfidul covid electronic, seiful în care au fost depozitate voturile electronice…p.s. mai există şi varianta nr.3, la care nici nu vreau să mă gândesc, e vorba de penuria de voturi electronice, datorită opoziţiei, care, pe vremea când era la putere, nu a asigurat stocul strategic de voturi electronice, preferând să cumpere filme porno, prezervative şi whisky single grain…

  8. Io zic să rămâneți voi, Gu-werner-ul meu, ce alegeri mai trebe?
    N-ar fi Ok?
    Ăștia din opoziție e hoți, vor da o lovitură de stat electronică… decât așa, mai bine dați cu ordonanțe militare, pușcati pe cine mișcă’n front, așa vitejește, cum l-ați pușcat pe asasinul de nu știu cum îl cheamă, pe scara blocului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.