Se cere extinderea anchetei în cazul de la Caracal

Alexandru Cumpănașu a anunțat că i-a solicitat procurorului-șef DIICOT audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor și suspecților din cazul de proxenetism și răpiri din 2012 din Caracal, precizând că a solicitat și audierea membrilor Parlamentului și a primarului din Caracal.
„Am solicitat procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecți în cazul din 2012 din Caracal în cazul de răpiri și proxenetism, am reiterat solicitarea mea de audiere a membrilor Parlamentului și a primarului municipiului Caracal nu într-o calitate de acuzat, nu am acuzat pe nimeni, ci pentru a furniza informații pentru că, practic, dânșii sunt principalul factor de coagulare de culegere de informații de orice fel care vizează problemele cetățenilor. Înțeleg că domnul procuror șef va transmite procurorului de caz și acolo se va dispune cand vor fi audiați”, a declarat, la ieșirea de la sediul DIICOT, Alexandru Cumpănașu.
Procurorii DIICOT au făcut, în 18 aprilie 2012, 26 de percheziţii domiciliare, 19 în oraşul Balş, 3 în judeţul Gorj, 2 în municipiul Târgu – Jiu, 1 în judeţul Olt şi 1 în oraşul Filiaşi, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani.
Anchetatorii susțineau că cei 50 de membri ai grupării au racolat nu mai puțin de 150 de victime, femei majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj. Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în Milano şi în zonele adiacente. În acest fel, membrii grupării au obţinut peste 2.000.000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Măcar de ar fi ăsta un început să curețe țara de toate Clanurile și hoiturile astea care sunt mâna în mână! Dacă tot le-a mărit bugetul să facă aici PROTOCOALE, SRI CU DIICOT ȘI POLITIA, nu să bage la mititica politicienii care nu le convin! Să vedem un Partid care este dispus la asta și -l votăm. …dar este o UTOPIE pentru că toți sunt niște Vagabonzi, Mafioți și băgați intr-un rahat comun. ..niște IPOCRIȚI!

  2. Ei, și daca se cere, se anihileaza toata cloaca de infractori privind traficul de fetițe din toata țara? Nu cred! Sunt prea multe cazemate care ascund secretul constructiei, sunt destui care ies la mitinguri cu conturi negre, sunt atat de multi sus pusi incat niciunuia nu ii convine sa cada in propria capcana,sa darame baraca si să omoare vaca de muls!

  3. Ce justitie, ce dreptate in Romania in care politistii tin cu criminalii si nicidecum cu victima. Spre exemplu, cetatenul X observa ca cetateanul Y face o crima/incalcare de lege si se duce si face o plangere scrisa cu lux de amanunte la politie. Politia in loc sa cerceteze daca sunt adevarate cele reclamate de cetateanul X, ii arata cetateanului Y reclamatia scrisa de cetateanu X.Ce face cetateanul Y? Se duce la cetateanul X si-l omoara. Cine este criminalul in acest caz? Evident ca politistul este criminalul care nu-l protejeaza pe cetaenul X care a a facut reclamatia! Mai mult politistul descurajeaza cetaeniti sa mai reclame nelegiuirile facute de cei din jur.Huuo stat mafiot roman!

  4. Nu se curata cloaca fiindca martorii nu au curaj sa vorbesca fiindca nu sunt protejati de organele statului care sunt complice cu criminalii.

  5. trebuiesc restructurate din temelii.
    Cine a primit favoruri si a batut palma cu mafia sa primeasca pedepse maxime si averea confiscata.
    Cine a fost corect, sa fie avansat.
    Este cazul unor procurori elvetieni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.