Se vinde altă bancă importantă! Anunţ despre tranzacţie

jaf armat bancă

Consiliul Concurenţei anuntat printr-un comunicat că analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenţionează să preia companiile OTP Bank România S.A. Banca Transilvania S.A. este principala companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, care oferă servicii financiare în România, precum servicii bancare, servicii de investiţii, servicii de administrare a portofoliilor şi leasing.

OTP Bank România, OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., OTP Consulting România S.R.L., OTP Advisors S.R.L., Fundaţia OTP Bank România, precum şi subsidiarele acestora, fac parte din Grupul OTP, oferind, de asemenea, produse şi servicii de natură financiar-bancară.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, precizează sursa citată.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail în termen de 20 zile.

Banca Transilvania a semnat, în 9 februarie 2024, contractul pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile OTP Bank România, precum şi a altor companii din Grupul OTP România, inclusiv OTP Asset Management SAI şi OTP Leasing România IFN, preţul total al tranzacţiei ridicându-se la 347,5 milioane de euro.

BT este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are ˆ20% cotă de piaţă, peste 4 milioane de clienţi, circa 10.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Din 2004, OTP Bank, unul dintre grupurile bancare cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est, a fost acţionarul semnificativ al OTP Bank România. OTP Bank România are 2,64% cotă de piaţă în funcţie de active, aproape 420.000 de clienţi persoane fizice, peste 22.000 de clienţi Corporate şi IMM, 1.800 de angajaţi şi 96 de sucursale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Nu stim ce inseamna pt.Consiliul Concurentei un „mediu concurenţial normal”,din moment ce nu avem o piata concurentiala a Romaniei,fiind luata -Tara-cu asalt de altii care se concureaza de zor pe spatiul Romaniei,ea insasi lipsind!
    Practica dlui Chirita este de a accepta tot,dind amenzi ce-i drept uriase,dar neaplicate niciodata,anuntind anchete si cercetari disparute in neant.
    Dl.Chrita este departe de a pazi,prin Consiliul Concurentei ,de abuzurile marilor concerne,multinationale,multicarteluri in alimentaia publica si to felul de fenomene si practici neloiale impotriva romanilor.
    El si tot Cons Concurentei nu-si fac datoria fiind imbuibati si asaltati de doritori!
    OTP Bank are pe linga ea ,dinc cite vedem o intreaga pleiada de entitati inclusiv o Fundatie etc.Este o entitate straina-ungureasca si intrand in banca Transilvaniei mi se pare un adevarat pericol rezultind din scopurile,obiectivele respectivelor entitati.Consiliul Concurentei nu spune daca Banca Transilv.realizind tranzactia,care va fi obeictul de activitate al sau odata cu preluarea entitatilor enumerate,ce se va schimba d.p.d.v al concurentei in BINE pt.piata bancara romaneasca.

  2. Mare brânză un kil de cas! După ce PSD a vândut Ardealul la unguri acum românii cumpără înapoi Ardealul!

  3. La OTP erau elevii cu carduri pentru alocații și ce mai încasează. Au fost direcționați sa poată rămâne pe piata. La ora actuala, nu știu dacă mai au contracte cu școlile pentru alocatii elevi. P.s. parcă a mai fost vândută prin preluare aceasta banca cu ceva timp in urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.