Şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar Bucureşti: Huidu nu trebuia lăsat să conducă

Şerban Huidu trebuia evaluat medical, psihiatric şi psihologic, o perioadă mai lungă de timp după accidentul de schi, întrucât recuperarea în cazul unui traumatism cranio-cerebral grav durează peste doi ani, a spus profesorul Florian Tudose, potrivit căruia realizatorul nu trebuia lăsat să conducă.

„Era nevoie de o evaluare psihiatrică şi psihologică atentă în cazul lui Şerban Huidu, pentru că după un traumatism cranio-cerebral pot apărea numite modificări care nu se văd imediat, fiind vorba de o tulburare de personalitate care poate da un compartament impulsiv sau exploziv”, a declarat luni profesorul Florian Tudose, şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, după traumatismul cranio-cerebral suferit în Austria, la schi, la finalul perioadei de recuperare Huidu trebuia foarte bine „consiliat” psihologic.

„Cineva cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu comă, ar trebui reevaluat înainte de a conduce din nou. Nu cred că el a depăşit în acest moment accidentul de atunci. Se poate vorbi de doi ani sau chiar mai mult în cazul unui astfel de traumatism cranio-cerebral pentru reluarea activităţii în toate domeniile. Procesul de vindecare este destul de lung, medicul, indiferent de unde era el, trebuia să nu-i permită să conducă maşina, mai ales că poate pune în pericol viaţa cuiva, şi mă refer de exemplu chiar la viaţa propriei familii”, a mai spus medicul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.