Semnal de alarmă înainte de începerea şcolii

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș trage un semnal de alarmă cu puțin timp înainte de începerea anului școlar.

„Începe școala în septembrie și despre ventilație în școli nu avem noutăți, din nefericire. Sistemele de filtrarea aerului cu HEPA pot să scadă cu 65% transmiterea COVID în spațiile închise”, a explicat Răzvan Cherecheș, pe Facebook.

Expertul în sănătate publică mai spune că sistemele ar trebui să fie montate în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă școlile. De asemenea, sistemul trebuie să fie extins la toate clădirile în care se adună mulți oameni.

„Da, știu, că nu avem toalete la toate școlile din România, dar ar trebui să începem măcar să discutăm despre aerul din sălile de clasă, birouri, restaurante – să încercăm să găsim soluții măcar într-o parte din spațiile închise”, a precizat Cherecheș.

Sistemele de ventilație trebuie să fie montate cu prioritate înainte de sezonul rece, avertizează Răzvan Cherecheș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. E important pentru ca Razvan a cumparat si el cateva mii de astfel de filtre si nu are cui sa i le vanda si vrea ca pana la sezon rece sa faca si el niste bani pentru cadouri si toate cele, gandati-va si voi la buzunarul lui ce naiba

  2. Ci ca sistemul de ventilatie. Sa vorbeasca cu cei de la ATI poate au nevoie ei de ventilatoare. Doamne, ce de experți au răsărit după ploaie plandemica, dar si-n timpul ei? Unii mai Retardatii decât alții si unii mai rahatocrati decât alții.

  3. Stii cauza sau unde a aparut prima data boala numita a legionarilor, fara nici o legatura cu Istoria Romaniei? Se spune ca esti doctor ar trebui sa stii, daca ai facut scoala cel putin pana la glezna gastei. Poate nu stii vorba ca-i printre romani, iar tu esti „de la Cluj” din neamul ardelenilor…
    De aceea ati liberalizat sau „libertinizat” energia electrica pt ca sa umpleti tara de consumatori care sa suplineasca lipsa de consum industrial care a disparut (aer conditionat) fara licitatie pt ca tara e in stare de alerta de peste un an, cat sa o faceti miniona dupa atata ”grija”, unde sunt tabletele pt copii pt care ati ”dat” teoretic bani?

  4. Expert in sanatate? Unde dracu au facut scoala in care se preda studii de expert? In mintea lor manipulatorie?! In dosul barbii dupa o portie grasa de pizza?

  5. ” Expertul ” în sănătate publică Răzvan Cherecheș este de fapt un escroc, fabricat in pepiniera de la Bobesh Boyoy, care bate campii. Ma boule, fara bani nu se pot monta sisteme de filtrare a aerului. Convinge-l tu pe bocul tau sa renunte la paranghelia ” untold ” si sa dea banii pentru scoli. Sau taci din gura!

  6. la scoala eram bullyed pe motiv ca nu ies din banca si nu prea ma jucam cu alti colegi … joculetele lor mi se pareau adesea violente si mi-era teama sa-mi sparg capul pe gratis… aveam notiunea banului de la varste fragede
    in toata lumea s-au facut studii si s-a constatat ca un procent imens de copii home scholed au contribuit la evolutia omenirii in domenii de stiinta, medicina etc cu mult mai mult decat copii crescuti in aceasta asa zisa normalitate…

  7. Acest Răzvan Chereches este absolvent modest (ca să nu spunem altfel!) de medicină, pe care cumnatul său, Cătălin Baba l-a adus la Babeș-Bolyai. Instituția a atras public atenția lui Baba, devenit mahăr la Boc, că abuzează și-și aduce în facultatea de Științe Politice și soția și cumnatul, fără nici un merit. După 2012 Ion Aurel Pop, în căutare de sprijin, l-a făcut pe Răzvan Cherecheș profesor de medicină publică la Babeș-Bolyai, care nu are facultate de medicină. O iureală, corupție tipică.

  8. Un filtru HEPA opreste particule mai mari de 0,3 µm. Corona are 0,1 µm si s-au gasit specimene mult mai mici. Razvan e expert in marketing traumatic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.