Și super-bogații plâng câteodată

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi, 8 noiembrie, sub 200 miliarde de dolari, după ce investitorii au vândut masiv acţiuni Tesla, din cauza temerilor că directorul general şi principalul acţionar al celui mai valoros producător de automobile electrice este mai preocupat de reţeaua de socializare Twitter, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Conform datelor Forbes, averea netă a lui Musk se situează la 194,8 miliarde de dolari, o mare parte din ea provenind din participaţia sa de aproape 15% la Tesla, care are o capitalizare bursieră de 622 miliarde de dolari.

Din aprilie, când Musk a făcut oferta pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din capitalizarea sa bursieră, iar averea sa netă a scăzut cu 70 de miliarde de dolari.

Investitorii au renunţat la acţiuni Tesla, fiind îngrijoraţi că Musk va vinde din nou acţiuni, după ce a cedat titluri de aproape 15 miliarde de dolari.

Luna trecută, Musk a finalizat tranzacţia de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter cu împrumuturi de la bănci de 13 miliarde de dolari şi angajamente privind capitalul de 33,5 miliarde de dolari.

Acum, investitorii sunt îngrijoraţi că Musk nu va mai putea sprijini suficient Tesla, într-un moment în care compania majorează producţia de automobile electrice şi se confruntă cu o concurenţă în creştere.

„Se pare că Elon Musk alocă 100% din timpul său companiei Twitter şi ar putea avea nevoie de mai mult capital,” a apreciat Jay Hatfield de la Infrastructure Capital Management.

Averea netă a lui Musk, cel mai bogat om din lume, este cu aproximativ 40 miliarde de dolari mai mare decât a celui clasat pe locul doi – Bernard Arnault – deţinătorul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume.

Marţi, acţiunile Tesla au scăzut cu 2%, la 193,7 dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. Mare greșeală a făcut domnul Musk că nu a venit în România. La ce cerere uriașă de Tesle este aici, mai ales după 2018, ar fi avut compania domniei sale de lucru încă cel puțin 10 ani.
    N-a simțit deloc pulsul pieții.
    Asta e.
    Ghinion!

  2. Arnault e miliardar pe bune, iar Moskowitz e din pix. O mica diferenta. Presa poate sa trambiteze ca ar fi chiar catraliardar, realitatea e alta si nare nicio legatura cu ce scrie presa.

  3. pierzi, castigi negustor te numesti…nu sunt banii lui si ai stapanilor din spate…

  4. fara BURSA ca schema Ponzi legala
    cati bani avea asta ?
    😀
    (bani din bursa… „actiunile”-s mai volatile decat FIAT MONEY ! … daca „valoarea” REAL-INTRINSECA a unei firme depinde de valoarea actiunilor pe bursa … si daca valoarea actiunilor pe bursa depinde de EMOTIONALITATEA detinatorilor lor
    …ce valoare are MUNCA si FABRICA materiala … a asa numitei „firme” ?
    INCA ceva …daca „valoarea” firmeleor moderne americane depind, dupa colateralitati observabile insa nu explicabile fara PSIHOLOGIE de masa
    ce s-ar intampla cu ECONOMIA BURSIER-MODERNA a USA
    daca … nodurile de comunicare inter-continentale …ar fi „accidental” distruse ?
    MDA !
    (totul atarna VIZIBIL de-un fir de par … sub …tensiune chiar acum 😉 !)

  5. Fortarea trecerii la automobile electrice ascunde actiunea de monopolizare a proprietatii asupra automobilelor, in viitor.
    Atunci, in Europa vor fi interzise autoturismele cu motoare termice iar populatia europeana va renunta sa-si mai cumpere automobile electrice pentru ca nu le vor mai satisface nevoile, fiind si scumpe. Automobilele electrice vor putea fi inchiriate de oriunde iar bateriile gata incarcate vor putea fi schimbate instant. Daca mergi intr-o excursie pe valea Loarei -spre exemplu- vei merge cu avionul pana la Paris de unde iti vei inchiria o masina electrica de la Tesla (de exemplu) pe care o vei da inapoi dupa excursie. Acest lucru il vei putea face oriunde vei avea nevoie de automobil. Daca vrei sa vizitezi Dubai-ul, vei proceda la fel. Acolo oricum fara automobil nu te poti misca.
    Concluzia este ca automobilul electric iti va scoate din cap ideea sa mai deti un automobil.
    Cu alte cuvinte miscarea de a scoate motoarele termice din fabricatie este mult inteligenta si perfida in acelasi timp. Toata lumea alearga sa-si aiba propriul monopol pe piata. Marii producatori de automobile electrice isi vor piata lor. Consumatorul, o masa amorfa aflata-n plin proces de dresaj.
    Musk stie ce face cu banii si automobilele electrice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.