Situație fără precedent! Ce a decis Completul 1 de 5 judecători de la ÎCCJ

Completul 1 de 5 judecători de la ÎCCJ a decis, luni, suspendarea proceselor şi sesizarea Secţiilor Unite, în contextul deciziei CSM prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate în decembrie 2018 să rămână şi în 2019 la completurile trase la sorţi. C1 judecă dosarele lui S. Ghiţă şi V.Ponta.

Preşedintele completului 1 de 5 judecători de la instanţa supremă, Iulian Dragomir, a decis, luni, să fie suspendate toate procesele şi să fie sesizate Secţiile Unite de la ÎCCJ, după ce CSM a decis, anul trecut, ca toate dosarele repartizate în decembrie 2018 să rămână la aceleaşi completuri şi în 2019. Completul de 5 judecă dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt inculpaţi Victor Ponta şi Dan Şova, dosarul lui Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, dosarul lui Viorel Hrebenciuc.

„C5, văzând dispoziţiile hotărârii CSM prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate în 13 dec să rămână la Completurile trase la sorţi in decembrie anul trecut, având în vedere jurisprudenţa, care arată că dosarele rămân doar la Completurile care au început administrarea probelor. Punem în discuţie sesizarea Secţiilor Unite în vederea schimbării jurisprudenţei. Stabilim sesizarea Secţiei penale pentru a spune un punct de vedere, pune în discuţie suspendarea proceselor”, a spus preşedintele completului de 5 judecători, Iulian Dragomir.

Toate aceste procese au fost amânate pentru 4 februarie.

Reamintim că pe 19 decembrie 2018 judecătorii CSM au stabilit ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate anul viitor de aceiaşi judecători, fără a fi organizată o tragere la sorţi în privinţa lor.

Reamintim, totodată, că pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Acest complet a decis să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie.

C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Noile completuri de 5 judecători de la Instanţa supremă au amânat, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care şi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului şi al lui Victor Ponta.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. ia să fugim noi binişor de răspundere, că dacă se scoală ăştia, ne popeşte rău, zise magistraţii independenţi şi oneşti…

    • Care justitie fratilor? Asta e justitie cand toti magistratii au bube in cap cu portocala in frunte? Pana cand cheile justitiei nu sunt alese de popor precum parlamentarii si sunt numite de smecherii care se dau la fund, nu vom avea justitie in romania!

  2. Sursa de aur pentru investigatii si dosare de mare coruptie se gasessc in arhivele AVAS – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Peste 80% din politicienii corupti pot fi condamnati penal folosind arhivele acestei institutii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.