HOTĂRÂREA judecătorilor CSM! Ce se va întâmpla cu dosarele lui Dragnea și Tăriceanu

Judecătorii CSM au stabilit, la şedinţa de miercuri, ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate anul viitor de aceiaşi judecători, fără a fi organizată o tragere la sorţi în privinţa lor, au precizat  pe surse din CSM.

Membrii Secţiei pentru judecători a CSM au decis, miercuri, ca toate dosarele repartizate în data de 13 decembrie la completurile de 5 judecători de la instanţa supremă să continue să fie judecate şi în anul următor, au precizat, pentru mediafax.ro  surse din cadrul Consiliului. În acest context, aceste dosare nu vor mai fi incluse în tragerea la sorţi de la începutul lui 2019.

Potrivit aceloraşi surse, decizia Secţiei pentru judecători a CSM se menţine chiar dacă, la termenul de miercuri al dosarelor cu noile complete, au fost pronunţate amânări şi nu au fost administrate probe. Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcţionează în materie civilă şi penală.

Pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Acest complet a decis, la şedinţa de miercuri, să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie.

C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Noile completuri de 5 judecători de la Instanţa supremă au amânat, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care şi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului şi al lui Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Oare nu exista o lege in care aceste amanari sa aibe o limita ? Pai asa cu amanari de la luna la luna si de la an la an un ,proces poate dura si 100 de ani.
    Priviti doar dosarul evenimentelor din 1989 sau al mineriadelor si va veti convinge ca legile si constitutia in Romania sint prost facute si permite judecatorilor sa lungeasca un proces cit vor muschii lor.

  2. daca decizia CSM este atacata la CCR, parca vad ca e doar o prelungire a agoniei Justitiei Romanes!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.