Construcție anunțată cu surle și trâmbițe acum 10 ani

Spitalul Regional Craiova mai stă un pic

Mult aștepatul și lăudatul Spital Regional care ar trebui să se construiască la Craiova, și despre care Olguța Vasilescu vorbea încă de pe vremea când era primarul orașului, mai are de așteptat până să fie construit.

Lucrările la acest spital vor întârzia deoarece firma de consultanță a realizat că este necesară o suprafață de teren mai mare decât cele 10 hectare solicitate inițial, potrivit Mediafax. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că, în cele din urmă, a fost obținut un teren de 27 de hectare, întreaga procedură întârziind însă faţă de calendarul prevăzut în proiectul iniţial.

Lucrurile sunt mai întârziate“

La ora actuală, sunt în proiectare trei spitale regionale, la Cluj, Craiova și Iași. Au apărut discuții că la Craiova lucrurile sunt mai întârziate. Este adevărat. Lucrurile sunt mai întârziate din cauza faptului că echipa de consultanți care a fost contractată de către Ministerul Sănătății a solicitat, inițial, parcela de 10 hectare de la Ministerul Apărării. După aceea, începând partea de proiectare au constatat că suprafața nu este suficientă și pentru a fi un singur proiect, identic pentru cele trei orașe, au solicitat o suprafață mai mare. Ministerul Sănătății a cerut de la Ministerul Apărării o altă suprafață și s-a schimbat cea de 10 hectare, cu cea de pe centura orașului, de 27 de hectare. Toate aceste lucruri nu au avut legătură cu primăria sau consiliul județean. Noi sprijinim cât de mult putem pe ce axă avem această posibilitate, a declarat Genoiu.

Bâlbe

Pentru a nu mai pierde timp, lucrurile fiind și așa în întârziere, Primăria Craiova și-a asumat responsabilitatea de a face Planul Urbanistic Zonal în acest proiect. După ce s-a stabilit suprafața de 27 de hectare, ne-am angajat ca noi să facem PUZ-ul, deși această obligație este a investitorului. Noi ne-am asumat acest lucru pentru a mai câștiga timp. Luni am luat avizul de la Ministerul Apărării, am luat de la OMV, acolo fiind o problemă cu o conductă foarte mare. Am luat avizele de la Mediu și când vom avea toate avizele se depun la studiu care deja cred că este urcat pe site-ul Primăriei Craiova pentru dezbatere publică și vom trece la faza următoare, să fie aprobat în ședință de consiliu local, a mai spus primarul.

Genoiu a solicitat ca la sfârșitul lunii august să fie stabilită o întâlnire între administrație și cei care se ocupă de consultanță, respectiv de proiectarea unității spitalicești.

Zece ani de vorbe

De altfel, despre acest spital se vorbește încă de pe vremea când ministru al Sănătății era Eugen Nicolăescu. El declara la 14 mai 2008 că lucrările la Spitalul Regional Craiova ar fi urmat să înceapă în luna următoarea. Nu s-a întâmplat așa, ba mai mult, după zece ani lucrările sunt încă în stadiul de plan. Nicolăescu spunea atunci că acest spital va fi cel mai mare dintre cele opt unități medicale pentru care ministerul aloca bani, cu 878 de paturi. Potrivit noilor contracte încheiate anul trecut de ministerul Sănătății, Spitalul Regional Craiova ar trebui să fie gata până în 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Cel putin pot vinde picturi cu spitalul nou,in ulei,sfintite,sa dea bine la bolnavi!

  2. daca la zici ca prostesc lumea, ca-i duc cu vorba si nu se-ntampla nimic, cica esti contra lor …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.