Statul Islamic ar fi creat o toxină mortală

Abdelhak Khiame, şeful departamentului contra-terorism din Maroc, avertizează că Statul Islamic încearcă să producă arme biologice şi chimice şi că ar avea ca ţintă Europa.

Abdelhak Khiame a transmis că agenţia sa a descoperit la timp un posibil atac cu gaz muştar şi că Statul Islamic a creat o toxină care este letală dacă este atinsă, informează The Sun, potrivit independent.md.

„În ceea ce priveşte armele chimice, am văzut cât de uşor le este să le fabrice. Substanţele care au fost folosite în complotul descoperit de noi în februarie sunt disponibile în magazinele din Marea Britanie şi din toată Europa. Ei pot să folosească aceste substanţe foarte uşor pentru a crea astfel de arme”, a spus acesta.

Celula marocană descoperită de autorităţi era formată din zece persoane. Agenţii cred că grupul crease gaz muştar. Într-unul dintre borcanele descoperite de agenţi se afla o substanţă extrem de periculoasă. Aceasta provoacă leziuni nervilor şi ţesutului cerebral, putând fi folosită pentru a contamina alimentele, apa sau pentru a fi pulverizată în aer.

„Una dintre substanţele pe care le-am găsit este atât de periculoasă, încât dacă este pulverizată pe mânerul uşii de la o maşină şi o atingi, o să mori”, a spus Abdelhak Khiame.

Declaraţiile lui Abdelhak Khiame vin pe fondul temerilor că Statul Islamic schimbă tactica în urma exploziilor din Bruxelles.

Şi premierul britanic, David Cameron, a avertizat, vineri, liderii occidentali că Statul Islamic intenţionează să folosească drone pentru a împrăştia materiale nucleare asupra oraşelor occidentale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.