Stelian Ion se opune reînființării SIIJ cu altă denumire

Decizia recentă a CCR pe tema Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) dcontravine unei hotărâri a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și e posibil ca Bruxelles-ul să ia atitudine, declară ministrul Justiției, Stelian Ion.

„Decizia CCR intră cumva în contradicție cu decizia Curții de Justiție a UE, în sensul în care se stabilește prevalența Dreptului intern asupra Dreptului UE. Acest lucru nu poate decât să încurce și mai tare. Este de așteptat pe viitor o reacție din partea Comisiei Europene, pentru că lucrurile nu pot rămâne așa. În general, Curțile Constituționale din spațiul UE au avut un dialog bun cu CJUE, lucrurile sunt armonizate. Doar că uneori, există astfel de decizii care vin în contradicție cu ceea ce spune CJUE și în cazul acesta nu rămâne decât un instrument, acela în care Comisia Europeană să ia atitudine și cum se pare că deja a procedat în cazul Germaniei, e posibil să ne așteptăm pe viitor că se va întâmpla și în cazul României”, spune la RFI Stelian Ion.

Ministrul Justiției nu este de acord ca Secția Specială să fie reînființată după desființare, sub altă denumire.

„Trebuie să fim foarte atenți ca odată cu desființarea Secției Speciale, să ajungem la o soluție legislativă acceptabilă, în sensul în care să nu o reînființăm sub altă denumire, sub acoperișul tot al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, pentru că și acum Secția Specială e organizată în cadrul Parchetului General. Ideea de a desființa Secția și de a o reînființa sub o altă denumire sau de a trimite toate dosarele către altă secție, tot unică la nivel național, în cadrul Parchetului General, care să afecteze competența pe partea de luptă anticorupție, aceasta nu poate fi primită și trebuie să fim foarte atenți la cum desființăm Secția. Soluția corectă este cea pe care a promovat-o Guvernul. Aceasta înseamnă desființarea Secției și respectarea competenței, după materie, astfel încât dosarele care țin de criminalitatea organizată să meargă la DIICOT, cele care țin de corupție să meargă spre DNA, cele care au un alt obiect să meargă după competență la Parchetele fie de pe lângă Înalta Curte, fie de pe lângă Curțile de Apel (…). Dacă se merge spre soluția în care să fie ocolit DNA-ul, ar fi un semnal foarte-foarte greșit”, adaugă Stelian Ion.

CCR a stabilit recent că Secția Specială de anchetare a magistraților este constituțională și că practic, legislația națională este mai presus de cea europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

16 Comentarii

  1. In cadrul depolitizarii justitiei ceruta de UE, nu trebuie sa exista nicio sectie de procuratura al carui sef sa nu fie numit politic. CLAR?!
    Problema cu SIIJ este ca procurul sef care o conduce NU este numit de POLITICIENI ca de ex. de Presedinte sau de min. justitiei ci de CSM care este o organizatie profesionala. Iar rezultatele se vad, SIIJ ancheteaza si soldatii loiali ai regimului, cea ce este inccceptabil!!!
    Motto-ul nostru este depolitizarea justitiei prin repolitizare!

  2. Mai jigodie neo-fascista &Neo-marxista, de cand mama-masii CJUE da legi in Romania. Avem o constitutie aprobata de U.E. si avem o curte constitutionala care apar constitutie. De cand dicteaza Soros in Romania. Tu vrei ca judecatorii sa fie hartuiti de procuroroi asa cum a facut Luluta cu Mustata? Huuo jigodie fascista tradatoare!

  3. Securistii reinventeaza binomul, drumul spre Dictatura este asigurat

  4. Stelica, sa-ti ‘#em mamica! Ne ‘sam pe CJUE!
    Ai grija, ca nu vei fi ministru cu imunitate pe viata!

  5. domnul ministru nu a aflat ca Tratatul UE de la LISABONA a desfiintat prevalenta legii UE.

  6. Trepadusul bate campii cu „reinfiintare dupa desfiintare”.
    NU stie ce este Tratatul,ce este CJUE,Ce este CCR,ce sunt legile.-
    Cheama help Comisia europeana,oare Comisia Europeana _acest UE au ajuns „organ de interventie „la avariile inadmisibile ale individului?
    „trebuie să fim foarte atenți la cum desființăm Secția”!
    Savirseste abuz in serviciu si trafic de influenta la Parlament, pentru a obtine foloase necuvenite in vederea mentinerii functiei si a „obiectivelor politice”,infractiuni flagrante,in direct .
    Indeamna la vot imperativ interzis de lege,flagrant,in direct!”ARTICOLUL 69
    (1) În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.
    (2) Orice mandat imperativ este nul.”
    CER sesizarea din oficiu a Parchetului de pe langa ICCJ pentru infractiunil FLAGRANTE ,FACUTE IN DIRECT ,prin declaratiile facute de catre faptuioruluI Stelian Ion,cu incalcarea flagranta a Deciziei CCR din 8 iunie a.c.,cu incalcarea prevederilor constitutionale.
    Cer Demisia lui Stelian Ion !

  7. Cand am aderat la U.E. am stiut si am fost de acord cu prevalenta dreptului U.E. asupra dreptului intern. Acum, incercam sa o dam la intors. Nu tine! Lucrurile nu se fac: „Ad libitum” (Pe alese, dupa plac).

  8. @ „Aga”, 15 iunie 2021 la 14:35
    Bei, libație, vrei să-ți dau io material pentru operațiune?

  9. Asta e disperat sa faca jocul celor care-i joaca pe magistrati ca pe pasuile pe sarma.

  10. Infintarea ca si desfintarea SIIJ sunt la fel de constitutionale daca sunt efectuate prin votul Parlamentului…

  11. Toata vanzoleala e legata de kovesi, de dosarul ei de la SIIJ, care oricand poate fi primis in judecata. De aceea, ca sa nu fie lasata cu desuurile in vine, madame k si-a impulsionat tovarasii din ong si camarazii din usr sa discrediteze si chiar sa desfiinteze sectia.

  12. Reintoarcerea la statul paralel din timpul cuplului de trista amintire Coldea-Slujrea ,este orizontul profesional tintit de vestitul dj Stelica , garsoniera mica.

  13. „Stelian Ion se opune reînființării SIIJ cu altă denumire” . Si bine face ! Mult…mult mai bun ar fi Staboru’/c-ar fi de … mult mai mult bun-simt !

  14. Ascultati la acest auto-handicapat cu acte false,tac-su fiind angajat cu acte false,insotitorul ” handicapatului „,zice :”Decizia CCR incalca Decizia CJUE”.Ia zi ma ,precizeaza,care e Decizia aia a CJUE ? Securistii din USR ( Uniunea securistilor romani )si a colaboratorilor,turnatorilor,defilau cu lozinca amagitoare ” fara penali in functii publice „.Pai cat il mai tineti ma pe acest penal,handicapat cu acte alse,HOT de case cu acte false,avocatul pretinul lui Radu Mazare care I-a dat penalului dupa cum a fost” intelegerea”,o garsoniera ANL ? incalcand Legile.Iar acum acest avocatel despre care se spune ca ar fi fost si suspendat,” face ordine ” in Justitia Roamana,sub „inaltul patronaj ” al celuilalt Hot de case cu acte false.HaiRomania.

  15. Ai dreptate!!!!!! Un penal pus pe functie publica!!! Romania a incaput pe mina unor securisti neica-nimeni care formeaza Uniunea Securistilor Romani, in slujba lui Soros! Dar ce e mai trist, acesti ticalosi au fost votati de romanii care acum tac si se complac cu situatia in loc sa iasa cu mic, cu mare si cu parul in mina sa goneasca aceste vome ale societatii, acesti viermi tradatori ai intereselor nationale!

  16. Parca sunt pusi cu mina in Partidul Securistilor din Romania, toti unul si unul! Trebuie doar sa te uiti la Stelian, Nasui, Ghinea,Dragu, Seidler si ceilalti si-ti dai seama de „capacitatea” acestori nulitati in slujbe straine! Vocali in gargare, dar nimic in capatina!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.