Studiu american: Unde se răspândește cel mai mult coronavirusul

Un studiu publicat în revista Nature a analizat circulația a 98 de milioane de oameni din zece orașe americane, stabilind că locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare Covid sunt restaurantele, sălile de sport și cafenelele.

Studiul a fost lansat înaintea publicării de către revista științifică Nature.

Chiar miercuri, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a ordonat suspendarea activităților la 22:00 pentru restaurante și baruri și închiderea timpurie a sălilor de sport.

Conform Nature, cercetătorii – oameni de știință de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago și Centrul de Cercetări Cambridge din Microsoft – au folosit o cantitate uriașă de date anonimizate, colectate în timpul primului val al epidemiei (timp de două luni, începând din martie) în 10 dintre cele mai mari orașe din Statele Unite, inclusiv Chicago, Illinois, New York și Philadelphia, Pennsylvania. Apoi, au cartografiat mișcările din oră în oră a 98 de milioane de telefoane mobile între diferite „puncte de interes”, precum restaurante, biserici, săli de sport, hoteluri, magazine auto și magazine de articole sportive din 57.000 de cartiere. Cercetătorii au folosit apoi datele pentru a dezvolta modele de răspândire a infecțiilor și le-au comparat cu datele reale despre răspândirea virusului.

De exemplu, atunci când au comparat creșterea numărului de infecții în cartierele din Chicago între 8 martie și 15 aprilie cu cifrele reale din luna următoare, au văzut că „modelul a prezis cu precizie numărul de cazuri confirmate”.

Analizele arată, scriu cercetătorii, că „o mică minoritate de puncte de interes sunt responsabile pentru o mare majoritate a infecțiilor”. Locurile publice care, conform acestor modele, au condus la o creștere mai mare a infecțiilor în zonele examinate sunt restaurantele cu capacitate maximă, urmate de sălile de sport, cafenele, hoteluri și moteluri.

Cu toate acestea, prin limitarea prezenței în restaurante la 20% din capacitatea lor maximă – susțin cercetătorii – infecțiile ar fi reduse cu peste 80%. Modelul explică, de asemenea, de ce cartierele sărace din orașele americane sunt cele cu cele mai mari rate de contaminări: locuitorii lor au rareori ocazia să lucreze de acasă, să se mute mai mult și să meargă la magazine mai aglomerate decât în ​​alte zone. În cele două luni, magazinele alimentare din cele mai sărace cartiere au avut în medie 59% mai mulți vizitatori pe oră pe metru pătrat.

În cazul în care studiul publicat de Nature va fi confirmat, ar putea oferi informații utile cu privire la ce activități să rămână închise și care să rămână deschise, limitând daunele aduse economiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. Le-ati stricat covidiotilor feng-shuiu cu articolul asta!Sa vezi postari…

  2. Ce mentalitate cu gandire idioata! Daca in spatii inchise te poti imbolnavi de coro, de ce te obliga sa stai in casa? Din cate stiu, orice virus circula in aer afara si unde gaseste loc, intra in spatiile respective care sunt utilate cu ce este necesar! Cum naiba doar in aceste spatii inchise mentionate te poti imbolnavi si in marketuri nu?

  3. mana soroshel care impinge „pixul”…. vai de jurnalismul „liber”…

  4. Din studiu lipsesc protestele unde oameni care nu se cunosc in numar mare au emis prin strgate si au inhalat prin inspiratie un aer cu un potential nociv, nu Covid ci plin de noxe, de la gaze de esapament, praf, microbi, TBC, pneumococi, etc. Daca in lume in anii trecuti 2% din cei decedati erau din cauza unor probleme respiratorii altele decat TBC sau Tumori atunci putem intelege ca in afara de Covid in lume mai sunt si alti germeni nocivi care l-au rapus in august 2-19 si pe parintele testului PCR, iar in trecut si pe Papa Ioan Paul al II lea.
    Deci a ne focaliza sau acuza pe sarmanul Covid pt toate relele de pe Pamant este cam mult.
    Cum sa scape o persoana cu pneumonie tinuta fara apa, fara caldura 24-26 de ore pe un scaun in containar in asteptare, cand daca se stia ca-i pneumonie, Covid sau nu trebuia sa stea in pat la caldura si sa primeasca un paracemol, un ceai cald si un antibiotic deja se cunoste schema se numeste A…cina si un corticozoid ca antiinflamator.
    Asa Urgenta/testarea devine un loc de tortura nu de salvare.
    Poate oamenii chiar cu pneumonie au mai multa sansa acasa la caldura si folosind ceai decat, mergand la spital un loc fara speranta…

  5. Asa este….. Vin covidiotii sa urle ca este mana fiarelor.
    Ori constatarea studiului a fost mereu la mintea oricui. Petrecerile mici, chefurile, asa s-a transmis virusul in ultimele 5 luni de zile. Cate un pic, cate un pic, pana cand curba a accelerat.

  6. Studiu american: Unde se răspândește cel mai mult coronavirusul? In p..dele mamelor voastre, ca voi si chinezii ati raspandit porcaria asta in lume! Nu mai cred niciun studiu venit de la yankei! Daca sunt asa destepti, dece s-au umplut de covid?

  7. Toate idiotenile si toti degeneratii iau seama la americani!
    Asa prostie numai de la americani poate veni!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.