Surpriză majoră, cu campioana mondială!

Naționala fotbal a Ungariei a produs o surpriză mare sâmbătă, reușind un egal în faţa reprezentativei Franţei, campioana mondială en titre, 1-1 (1-0), pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a EURO 2020. Au marcat: Attila Fiola (45+2), respectiv Antoine Griezmann (66).

Franţa nu a reuşit să confirme evoluţia bună din meciul cu Germania (1-0), în care deşi a fost dominată a etalat un fotbal de nivel înalt. Ungaria a obţinut primul său punct în turneu şi rămâne în cărţi pentru faza următoare, după eşecul la scor de forfait suferit în faţa Portugaliei (0-3), în ciuda unui joc bun.

„Un punct nu este ceea ce speram”, a declarat Didier Deschamps, selecţionerul Franţei.

„După o primă repriză în care trebuia să conducem, ne-am trezit conduşi la singura lor ocazie. Evident, la ei acasă, cu acest public, asta le-a dat putere. Se apără foarte bine, au reuşit asta şi împotriva portughezilor până în minutul 83. Este un punct, nu este ceea ce speram de la acest meci, ţinând cont de context îl vom accepta totuşi (…) Şuturile care nu sunt pe spaţiul porţii nu se pot termina cu gol”, a mai spus Deschamps.

Germania bate Portugalia şi complică Grupa F

La Munchen s-a disputat parttida cu cele mai multe goluri de la Euro 2020, Portugalia – Germania 2-4. Timp de 21 de minute, lusitanii au fost în „optimi”, iar nemţii, în afara primelor două poziţii.

Grupa F îşi respectă statutul de cea mai puternică grupă de la Euro 2020.

Fără niciun punct în clasament, nemţii au început decişi jocul cu Portugalia, iar Robin Gosens a marcat în poarta campioanei Europei. Golul i-a fost însă anulat de VAR pe motiv de ofsaid.

Portugalia a reacţionat şi, în minutul 15, Cristiano Ronaldo, pornit în sprint din propriul careu, pentru a închide din faţa porţii triunghiul cu Bernardo Silva şi Diogo Jota. Al 12-lea gol la Euro pentru CR7, în cele 5 ediţii la care a jucat din 2004 încoace.

În acel moment, Portugalia zâmbea. Avea 6 puncte şi vedea optimile de finală, iar Germania nu mai putea prinde, matematic, unul dintre primele două goluri.

Până la pauză, situaţia s-a schimbat complet. Ruben Dias (35) şi Raphael Guerreiro (39) i-au adus în avantaj pe germani cu două autogoluri picate pe fondul presiunii adversare.

Germania s-a desprins după pauză, gol Kai Havertz, în minutul 51. Jucătorul care a decis finala Ligii Campionilor din acest an a profitat de pasa lui Robin Gosens. Acelaşi Gosens a trecut peste supărarea anulării golului din minutul 5 când a găsit plasat porţii adverse, în minutul 60.

Lusitanii nu s-au predat şi au punctat în minutul 67, când Diogo Jota i-a întors serviciul lui Cristiano Ronaldo. Apoi, în minuutl 78, Renato Sanches a trimis în bară.

La Munchen s-a disputant partida cu cele mai multe goluri de la Euro. Recordul actualei ediţii fusese stabilit la Amsterdam, în Olanda – Ucraina 3-2.

Echilibrul se păstrează cu o rundă rămasă de disputat în Grupa F. După terminarea primele două etape, Franţa are 4 puncte, iar Germania şi Portugalia – câte 3. Ungaria este ultima în clasament, cu un singur punct.

Ultima etapă aduce disputele Franţa – Portugalia, reeditarea finalei din 2016, şi Germania – Ungaria.

Spania, fără victorie după două meciuri la EURO 2020

Spania a remizat cu Polonia, scor 1-1, sâmbătă seară, la Sevilla, iar după două etape, ibericii au doar două puncte şi un singur gol marcat.

Spania nu reușește victoria în Grupa E. După un start şters (0-0 cu Suedia, prima remiză alba de la turneul final), la Sevilla, sâmbătă seară, La Roja s-a împiedicat şi de Polonia, scor 1-1, în etapa a doua din faza grupelor.

Alvaro Morata, de la Juventus Torino, a decchis scorul în minutul 25, fructificând centrarea lui Gerard Moreno.

Selecţionata de fotbal a Poloniei a ieşit rar din propria jumătate. Prima oară a fost periculoasă în minutul 43, când Robert Lewandowski, starul de la Bayern Munchen, a tras în portar din poziţie favorabilă.

„Lewa” n-a mai greşit a doua oară, după pauză, în minutul 54.

La 1-1, Spania a reluat presiunea. În minutul 58, Gerard Moreno a trimis în bară din penalty. Lovitura de la 11 metri a fost acordată după intervenţia VAR.

În etapa următoare, Spania are meci cu Slovacia, iar Suedia, victorioasă cu 1-0 contra Slovaciei, va avea meci cu Polonia.

Suedia conduce grupa, cu 4 puncte, urmată de Slovacia – 3 puncte, Spania – 2 puncte şi Polonia, cu un punct.

Meciul de la Sevilla a închis a doua etapă din faza grupelor. De duminică începe runda a treia, ultima, când partidele se vor juca de la aceeaşi oră.

Regulamentul de calificare este permisiv. Din 24 de participante la turneul final, mai departe merg 16.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

  1. De remarcat cum comentatorul sportiv de la protv nu știa pronunța numele jucătorilor maghiari..niciuna,.nici din greșeală,. Cultură evident romanească,. Fătuca de ajutor mai zicea, corecta uneoori, insă nici ea nu era la nivelul dorit.. Ar fi cazul ca de chiar nu pot fi la nivelul unui Cristian Țopescu, totuși să găsească unul mai răsărit, care știe și cultură transilvană..

  2. Noi daca ne-am fi calificat i-am fi zdrobit si pe portughezi si pe francezi. Mare noroc pe ei.

  3. Dar tu stii sa pronunti repede pe romaneste „Eu pup poala popii,popa pupa poala mea”?Vezi ca nu poti?Fiecare pe limba lui.

  4. Bey @ Mare scUrs,ce treaba are cultura romanilor din Romania transilvana cu niste jucatori ai Hungariei care nici alora de la televiziunea lor hungureasca nu poti sa le ceri sa stie despre cultura romanilor si demumirile romanilor,cand ei nu stiu nici cine a fost Avram Iancu care,pana s-a plictisit ala,le-a tras-o stramosilor lor moghioroli,adusi din toata Hungaria in Transilvania,de le-a largit moghiorolilor cimitirele si le-a scos din cap,alora care au mai scapat,pofta de a mai fi stapani peste romani.Dar,ghinion,Iancu nu s-a plictisit pana nu a desfiintzat si iobagia ca grofii moghioresti sa nu mai aiba fraieri romani pe mosii.

  5. “Dictatorii” fac industrie în țară, dictatorii sprijină agricultura, dictatorii sprijină natalitatea, învățământul și sănatatea, dictatorii înarmează țara, dictatorii finanțează sportul ca imnul țării lor să răsune pe stadioanele din toată lumea, dictatorii sunt naționaliști fiindcă cultivă mândria pentru istoria țării, pentru națiune fiindcă își vor țara prosperă și puternică. “Democrații” sunt slugarnici, cerșesc protecția celor mai mari și mai tari, democrații își lasă țara de izbeliște. Alegerea stă în alegerea votanților și determinarea oamenilor politici. Dilema este să ai de ales între două rele.,Se pare că pe noi de 30 de ani ne scaldă democrația de am ajuns unde am ajuns. Analizele și citatele domnului profesor Marga sunt deosebite, dar practica ne-a adus la sapă de lemn digitalizată. Numără frecvența și intensitatea loviturilor, pașii și pulsul lui lelea Floare și badea Ion.

  6. @Marele urs(secui )”..comentatorul sportiv de la protv nu stia pronunta numele jucatorilor maghiari niciunul, nici din gresala” .!!???. Baa..idiotule la „limba” voastra de lemn cine poate pronunta in ungureste numele.Protv a fost decent si corect.Hai SICTIR !si lasa bautura.

  7. Pt mine, Ungaria-Afranța s-a terminat bine: Ungaria a fost umilită, s-a jucat la o singură poartă, iar Afranța poate nu se mai califică.
    Tribunele pline de scăpați de la balamuc: fracezi ce strigau nu ştiu de ce „hai Franța” şi maghiari ce erau mândri că n-au luat-o la scor.

  8. Jalnic,. Mi-e egal de știi sau nu știi o limbă, e doar demonsrație de școală românească, de incultura specifică patriotului naționale, datorită căreia mai devreme sau mai târziu sigur o vei lua in dinți,.sau de intorci capul in ureche, să aibe mintea ta osie..

  9. D’va’n kkt de syteereni … slugi neaosi & invidiaosi … ha-ha & mu-ha-ha !

  10. … cum ar spune, „intr-un roman perfect”, amicul (?) nostru Marele Urs ! Pe care tin totusi sa-l felicit pentru ca echipa Ungariei le-a cam scos fotbalul din cap infumuratilor astora francezi ! Cu un mic bemol, totusi, asa cum remarca un prieten : ce-i domne cu discriminarea asta ? In timp ce in tribune jumatate din unguri erau la bustul gol din cauza caldurii, cealalta jumatate purtind tricouri negre (Jobbik ?) si practicind salutul … roman, sa zicem, nici urma de unguroaica goala pin’ la briu ! Pai, se poate, Ildiko ? Se poate, Erzsike ?

  11. Ursulache, daca tineati rezultatul de la pauza si-i cafteati pe frantuji, propuneam sa va dam Ardealul cadou ! (he he he ! ai pus botu’, nu ? Ia zi ! Vorbeam si eu asa … ca sa n-adorm … cum spuneau spartanii : „Daca …”)

  12. @ Buturug mic rastorn car mare . Nu-i de nasul tău ciumete.. mai trebuie să crești ca să poți beli ochii..

  13. „Şuturile care nu sunt pe spaţiul porţii nu se pot termina cu gol”, a mai spus Deschamps” !! Ha ha ! Asta-i tare, din categoria „Iarna nu-i ca vara” ! Daca „obiectele” pe care le poarta pe umeri si git fotbalistii ar contine atitia neuroni cite tatuaje au respectivii pe tot corpul, am avea inflatie de academicieni !

  14. …cele mai interesante faze, dupa golul lui Schik, mi se par reluarile de dupa din studio si comentariile tandemului Piturca ( nea Piti) – Marica. Uneori, in comentarii, fostii fotbalisti se intrec pe ei insisi,chiar mai salveaza din impresia cateodata ridicola lasata de comentatorii live! Cel mai mult imi place expresia folosita de nea Piti „tranzitie negativa _tranzitie pozitiva”…In viata politica socio-culturala suntem de 3 decenii in tranzitie negativa, e o cetitudine. Prin urmare , trebuie sa schimbam antrenorii de la varful Nationalei, ca sa vedem si 30 ani de tranzitie pozitiva!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.