Tarcea e istorie! Cine candidează pentru șefia instanței supreme

UPDATE. Judecătoarea Corina Alina Corbu este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cristina Tarcea, actualul președinte al Înaltei Curți, nu și-a depus dosarul pentru un nou mandat la șefia instituției.

Termenul limită până când puteau fi depuse candidaturile a expirat luni, 1 iulie, la ora 16:00.

Președintele instanței supreme este numit de Secția de Judecători a CSM.

Corina Alina Corbu conduce din iulie 2018 Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți.

În 2014, Corina Corbu, alături de Anton Pandrea, a fost acuzată de procurorii DNA de favorizarea infractorului în dosarul instrumentat împotriva judecătoarelor Iuliana Pușoiu și Gabriela Bârsan. Toți au fost ulterior achitați.

CSM a declanşat, la sfârșitul lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea în fruntea instituției va expira în luna septembrie a acestui an.

Calendarul concursului de la CSM este următorul:

– 30 mai – 1 iulie – depunerea candidaturilor la Secţia pentru judecători

– 1 iulie – 17 iulie – verificarea de către CNSAS dacă judecătorii care şi-au depus candidaturi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea

– începând cu data de 18 iulie – Secţia pentru judecători poate dispune analizarea candidaturilor şi numirea în funcţiile de preşedinte al ÎCCJ.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8531 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Locul talmacitoarei de vise este la puscarie. Din prostie sau la ordin a nesocotit flagrant legea generand consecinte catastrofale in sistem. Nici nu este de mirare stiind cine este nulitatea care a numit-o in functie ca competenta.

  2. DOMNILOR/OAMENILOR !
    Chiar nu puteti gasi (prin intermediul IT-ilor SCUTITI de IMPOZIT !!! – DE CE, DE CE, DE CE ???), ceva care sa filtreze PROFESII, GRADE, ZONE DE RISC etc.
    Daca toata societatea se reduce la „CEL MAI TARE” atunci, va rog sa aveti in vedere rolul EDUCATORULUI/ÎNVATATORULUI fara de care NIMENI nu ar fi ajuns mai sus de „GENUNCHIUL BROASTEI”. S-A ÎNTELES ? Dacă nu, REVIN !

  3. Si a atins scopul pe domeniul ei:
    – a facut ce a dorit in functie,
    – acum are asigurata pensia rotunjita la total impreuna cu ce avea deja ca judecator sau magistrat pe unde a lucrat. Rau si greu o va duce cucoana!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.