Tăriceanu a cerut oficial înființarea Comisiei pentru evaluarea democrației

Călin Popescu Tăriceanu a cerut oficial înființarea Comisie pentru Democrație, care ar avea rolul de a analiza modul în care funcționează statul în România și echilibrul dintre puteri, informează B1 TV.

Șeful Senatului a trimis către Biroul Permanent un memorandum privind înființarea acestei comisii.

”O comisie care a trebui să urmărească evoluția democrației ținând seama de evoluții, unele democratice, altele nedemocratice din ultimii ani a României. Cred că avem nevoie de o evaluare pe care suntem capabili să o facem și noi Senatul cu privire la principalele instituții din România și cum se respectă echilibrul puterilor în stat.

Ar trebui să apelăm la structuri specializate care pot să efectueze analize specializate, excluzând și abordarea politică în sensul general nepartinic. Aș vrea ca această Comisie să nu fie privită ca o comisie partizană, să încerce să se detașeze deasupra intereselor de partid, cel puțin acesta ar fi dezideratul meu”, a declarat acesta.

Întrebat dacă această Comisie ar avea și rolul de audia șefi de instituții, precum șefa DNA, Tăriceanu a precizat că încă nu s-au gândit la acest aspect. În schimb, în astfel de cazuri ar putea avea loc totuși, discuții interinstituționale.

Comisia va avea activitate 9 luni, va fi formată din 9 membri și va face recomandări instituțiilor. Tăriceanu nu va face parte din Comisie, după cum a precizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.