Teorie surprinzătoare: specia umană este rezistentă la extincție

Un antropolog britanic a emis o teorie extrem de surprinzătoare potrivit căreia specia umană ar fi indestructibilă, în sensul că ar ar putea fi rezistentă la extincție, informează Daily Mail.

Darren Curnoe, lector la Universitatea New Sowth Wales, a publicat pe site-ul The Conversation un articol în care își explică uimitoarea teorie, conform căreia, comparând ciclurile dispariţiei fiinţelor umane cu cele ale dispariţiei animalelor, ar reieşi faptul că extinderea agriculturii pe scară largă în urmă cu 8.000 de ani a influenţat în mod fundamental evoluţia speciei umane.

Astfel, explozia demografică şi întregul sistem al civilizaţiei umane, comparate cu ciclurile istorice ale dispariţiei altor specii, ar indica faptul că evoluţia speciei umane se află în afara riscului extincţiei.

„Agricultura a dat speciei noastre asigurarea că biologicul nu este întotdeauna inevitabil. Diferențele sunt atât de mari, încât acum am putea fi, cu sau fără o schimbare a climei, indestructibili (n.r. ca specie)”, a spus cercetătorul.

Articolul lui Curnoe a apărut după ce Buletinul Oamenilor de Știință din Domeniul Cercetării Atomice (BAS) a dat înapoi cu un minut ora virtuală a sfârșitului lumii, la șase minute, datorită progreselor obţinute în toată lumea în două domenii-cheie: arme nucleare şi schimbări climatice. Ora virtuală a sfârşitului lumii este un indice al potenţialului risc al extincţiei umanităţii, calculat în funcţie de riscul virtual cu care specia umană se confruntă.

Ceasul este folosit drept o numărătoare inversă a unei apocalipse teoretice, care ar însemna sfârşitului rasei umane, „ora exactă” fiind stabilită în funcţie de ameninţările cu care se confruntă civilizaţia.

Cel mai „departe” de sfârşitul lumii a fost în anul 1991, când, în urma tratatelor de neproliferare a armelor nucleare dintre SUA şi URSS, civilizaţia s-a aflat la 17 minute de apocalipsă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.