Tolontan – o chestiune de obraz 

Jurnalistul  sportiv și deontolog într-ale investigațiilor (uneori servite),  Cătălin Tolontan  a publicat în Libertatea o opinie care se vrea și o mare operă deontologică, morală și civică pentru presa din România. Ea se intitulează: „Cât de liber e internetul românesc: doar două site-uri au publicat informațiile investigației despre „vulnerabilitatea premierului Ciolacu”.

Titlu, nu glumă! Operă de profesionist!? El este lung ca un cîrnat  pentru a arăta cititorilor cît de slabă, de nedreaptă și de controlată  este presa din țara noastră. Mai puțin Libertatea și G4Media, două dintre publicațiile cu ifose de organ  al cetățeanului.

Cum debutează  Tolontan în acest subiect? Reproduc: „Sorina Stan Docuz, om de afaceri care orbitează în zona politică Robert Negoiță, PSD, Marcel Ciolacu, se folosește economic de influența sa pe lângă premier, a scris G4Media. Informația a fost blocată public”

Mai reproduc din opera lui Tolontan: „Din toată presa „mainstream”, în afară de G4Media, autorii investigației și cei care dețin meritul descoperirii, doar Libertatea a preluat pe larg informațiile expuse public. Altfel zis, din TOP 30, două site-uri s-au „pus rău” cu Marcel Ciolacu, cel mai puternic personaj politic nu doar al momentului, ci și, posibil, starul guvernării țării în următorii ani”. 

Ar trebui să-l avertizăm pe  Cătălin Tolontan că începe să sufere și de boala  profețitului. Când scrii că „două site-uri s-au „pus rău” cu Marcel Ciolacu, cel mai puternic personaj politic nu doar al momentului, ci și, posibil, starul guvernării țării în următorii ani” ar trebui să să te gîndești  că s-ar putea ca viziunile tale mai degrabă de loto-prono să se  termine prost. Mă rog, chestiune de vocație!?

Toată analiza lui Tolontan este un fel de fake. Dacă în timpul redactării  ar fi  bătut  Google  numele lui Ciolacu, Negoiță și Docuz ar fi aflat că subiectul este destul de vechi. Prima dată cazul Cristinei Docuz  pe lîngă Marcel Ciolacu  a fost semnalat pe 28  septembrie 2022 în Ziarul de Cluj, apoi în  Curentul  din 3 octombrie. Anul acesta a mai apărut  în Top Secret Craiova,  iar în 3 octombrie 2023 și republicat în 5 octombrie, în Cotidianul, cu  același material  trimis redacției de Ion Spânu.

În Cotidianul, articolul „Miss Buzău – o amantă de mîna  a treia” a  avut 25.000 de citiri și  86 de comentarii. Pe  Facebook a avut un impact de peste 100.000. Nu m-ar mira ca înaintea  celor de la G4Media care au adîncit într-adevăr investigația, stabilind și niște legături care țin mai degrabă de Parchet  decît de presă, subiectul  Ciolacu-Docuz să mai fi apărut și prin alte părți.

După cum se vede, Libertatea l-a  scăpat  din vedere, iar acum face morală, încercînd să se scoată alături de G4Media.

Chestiune de obraz!

Că pînă la gîndirea lui Tăpălagă și Tolontan subiectul n-a făcut valuri, iarăși este o exagerare. Iată comentariile cititorilor de pe Cotidianul, între care se află, cu siguranță și un pluton de postaci ai PSD și ai lui Marcel Ciolacu:

 

 1. Aristotelspune:

03 OCT. 2023 LA 18:01

Niciodata nu am crezut ca acest Ciolacu are figura de barbat serios. Se vede dupa cum vorbeste, mesteca frazele si gesticuleaza. Un ciocoflender de doi lei !!!

 1. un romanspune:

03 OCT. 2023 LA 18:08

Ce mizerie!! Ciolacu trebuie sa demisioneze!!! Si Sorin Constantinescu sa fie dat uitarii in cocina in care se scalda!! Ciolacu demisia!!! Romani, teziti-va!! Romani frumosi si curati ce avem noi in comun cu mocirla asta, ca se numeste Ciolacu sau ca se numeste Constantinescu? Ar trebui sa-i stergem din memoria societatii si sa-i inlocuim cu oameni educati, morali, inteligenti, cu realizari adevarate si nu bani din pacanale de la tineri care-si dau foc debusolati de mizeria unor regi ai covrigilor si ai pacanelelor. Cat despre nefericitele care se prostitueaza, Firea&co…de ce exista mizeria asta in viata noastra? Sa facem curat!

 1. Elena Popaspune:

03 OCT. 2023 LA 18:09

Domnule Spânu, te credeam om serios.

 1. Aresspune:

03 OCT. 2023 LA 18:28

Ce demonstrati prin ghiveciul de mai sus? Care este vinovatia lui Ciolacu?
Concluzia mea este ca asa zisul articol, care trebuia publicat in ziare ce cancan, a fost comandat de cei interesati sa-l discrediteze pe Ciolacu, iar autorul nu este Spanu, care scrie articole dezarticulate din 3 fraze, alambicate si greu de digerat.
Sau si-a schimbat cotidianul profilul? D-le Nistorescu, ce avem noi aici?

 1. singurspune:

03 OCT. 2023 LA 18:31

Foarte interesant articol. Numai bun pentru aia care dorm prin canale, sa se mai culturalizeze si ei.

 1. JamesBlondspune:

03 OCT. 2023 LA 18:33

Am impresia ca dl.i Ion Spânu e ca și ăla din bancul cu Ion și Janos. Ion și Janos stau și beau la birt. La un moment Ion îi trage o palmă lui Janos. Janos : De ce dai mă Ioane? Mă! Voi l-ați omorât pe Mihai Viteazul! Da mă Ioane! Da a fost de mult! No’ mă Janos ! Eu acum am aflat! Și se pare că dacă nu a mers cu intermediarii se încearcă cu presa. Vorba Elenei, te credeam om serios d-le Spânu!

 1. Rammsteinspune:

03 OCT. 2023 LA 18:34

Ai găsit-o pe Elodia, ?…

 1. CIOLACE ESTI BARBAT… da-le muiiiespune:

03 OCT. 2023 LA 18:40

Nationalizeaza afacerea evvreilor cu paccalele …pacanele pacalele. Capuseaza prea mult astia si ne iau de prosti ca pe Harap Alb.

 1. alegatorspune:

03 OCT. 2023 LA 18:42

ciolacule-demisia

 1. ..spune:

03 OCT. 2023 LA 18:46

Can, can, o poveste care interesează poate anturajul lui Ciolacu și câțiva rătăciți care mor de curiozități de genul ăsta. Că aia-i caldă undeva și Ciolacu îi verifică temperatura din când în când nu prea trebuie să apară în Cotidianul.

 1. Emilespune:

03 OCT. 2023 LA 18:48

Sunteți dezgustător domnule Ion Spànă. Este de presupus a căror servicii sunt jocurile de noroc și ce se mai petrece asociat în aceste locuri și din ce zonâ sunt cei care le manageriază Era de așteptat un atac violent și josnic de natura celor vizați de intenția prim ministrului Ciolacu de a deranja beneficiarii a zeci de milioane euro pe an. Dar să vă faceți domnule Ion Spânu și din păcate și ziarul Cotidianul vectorul porcăriilor acestor mizerabili cu ingerințe și detalii despre viața privată a unor persoane nu era de așteptat? Sunteți asociat la câteva zeci de săli de jocuri??? De altfel după “jurnalismul de investigație” la 100 de ani rezultând aiurelile cu asasinarea lui Mihai Eminescu era de așteptat orice.

 1. Gaura din covrigu’ de Buzauspune:

03 OCT. 2023 LA 18:49

Daca asta din poza e „amantă de mîna a treia” diseara o impachetez pe nevasta-mea, o trimit la soacra-mea „retur” si imi iau amantă. Ma multumesc si cu una de mîna a saptea ! (da’ nu Firea, ca ma arunc in cap de pe podu’ de la Braila !)

 1. NewsReaderspune:

03 OCT. 2023 LA 18:50

Oare citesc cotidianul sau can-can? Este cam aceeasi calitate jurnalistica.

 1. marinspune:

03 OCT. 2023 LA 18:58

adevarul supara. iar adevarul il vedem toti: un namol si scursurile lui. acestia sunt „alesii” si legaturile lor imbarligate. bleah.

 1. gigelspune:

03 OCT. 2023 LA 19:03

bai baietzi frumosi….
faceti un Las Vegas in mijlocul Dobrogei…
e o oportunitate absolut geniala…

 1. ..spune:

03 OCT. 2023 LA 19:09

Aloooo, nea Spanu-le, te deranjeaza comentariile reale la adresa ursarului de nu le postezi? Sau, fin aceeasi tagma a ursarilor faci parte si te deranjeaza?! Bade, te credeam serios candva, observ ca ma insel pe zi ce trece! Doar te intreb:
– De ce pui capac pe tarata ursarului daca cetatenii chiar comenteaza?
– Daca nu iti convin comentariile, de ce mai pui pe acest blog? P.s. articolul e preluat de la ziarul de cluj, jurnalistul Alexa e omul care nu se mai teme de niciun hardau fin politica.

 1. cibspune:

03 OCT. 2023 LA 19:10

Pana la urma e o chestiune privata si dintr-un anumit punct de vedere e strict treaba lui Ciolacu ce face in timpul liber. Transpare insa un anumit nivel, un anumit mediu specific in care inoata premierul. Intrebarea insa, este urmatoarea: cat de jos mai pot cobori padurenii astfel incat sa puna la Victoria pe unul caruia palaria de PM i-a ajuns deja pana la umeri?

 1. marinspune:

03 OCT. 2023 LA 19:10

sunt binevenite articolele care arata colcaiala si jaful „alesilor”. o Tara condusa de paiatze, analfabeti, tradatori, lasi si criminali. cu cat mai namoliti cu atat mai sus la conducerea praduirii Tarii. Felicitari pentru ADEVAR!

 1. un romanspune:

03 OCT. 2023 LA 19:15

Este o stire despre un om politic si despre coruptia lui abjecta. Ciolacu-si plateste prostituata si pe rudele ei cu bani publici! Ciolacu trebuie sa demisioneze! Asa ca nu este stire can-can!! Apreciez articolul bine argumentat si bine documentat.

 1. gicaspune:

03 OCT. 2023 LA 19:18

Chiar daca este o investigatie de felul CAN CAN este nevoie de o desmitire ca si aparitie imediata din partea actualului Premier .Viata celor care se pun in slujba statului trebuieste cunoscuta de noi toti daca si numai daca impactul unor dezvaluiri este obiectiv si adevarat .PSD are mari probleme de imagine aparute o data cu intimplarile de la Crevedia si cu cele ce tin de flagrantul lui Buzatu si acum cu aceste noi dezvaluiri asemenea partidului AUR ce marcheaza negativ evenimentul cu violul si cel cu „ maninca ma micii ” . Daca si pe la AUR apar ceva „amantlîcuri” cine stie de care fel atunci cele doua partide isi pot lua adio de la cistigarea alegerilor .Pe la USR nu apare inca nimic iar pe Ciuca nu il prea vedem mare amator de aventuri nocturne. Poate ar fi normal sa cunostemm, si noi„ pulimea”macar familiile celor care doresc a deveni presedintii neamului romanesc . Sa fie facuta oare diferenta doar prin aparitia acestor dezvaluiri ? Mie imi pare ca da .

 1. Romania Pitoreascaspune:

03 OCT. 2023 LA 19:19

Adica fix peste un an scapam de Marlanul de Sibiu si va urma la rand Covrigarul de Buzau ?

 1. costeaspune:

03 OCT. 2023 LA 19:31

Am văzut & citit despre fufe care s-au combinat cu poolitrucii ca să nu ajungă pe centură sau prostituate de lux o mică perioadă!

 1. Câțuvencuspune:

03 OCT. 2023 LA 19:33

Domnule Ion Spânu v-au dat ignor “amantele de mâna treia” și ați devenit moralist și misogin? Doamna cu pricina prin ce zone se plimbă descoperită are mai multe grade sub acoperire decât pensionarul special Eduard Hellvig, ridicat în grad la pensionare după obiceiul de la armată.

 1. gom0raspune:

03 OCT. 2023 LA 19:46

Idolul lui, Obama, e insurat cu un barbat. ce va mirati?

 1. trainenicaspune:

03 OCT. 2023 LA 19:46

Un aspect secundar, dar cu efecte si in ancheta de fata. Partidele au mult prea multi bani la dispozitie. Legea le acorda inainte un procent din VENITURILE statului, dar niste smecheri pesedisti au modificat legea acum 2-3ani; au mentinut procentul, dar raportat la PIB! Veniturile partidelor s-au multiplicat,incît pur-si-simplu nu mai au ce face cu banii. De aici,contractele uriase de publicitate, cumparare media,etc.

 1. Miorițaspune:

03 OCT. 2023 LA 19:51

La cat e de , nici-o nu-l ia sub aripa ei.
Imi pare rau, dar ati gresit persoana. Nu cred o iota.

 1. Vlad Tepesspune:

03 OCT. 2023 LA 19:52

Nu-i nici o surpriza.
Se apropie alegerile din 2024.
Este inceputul unor atacuri mizerabile, de care nu va scapa nici un candidat !
Aviz celorlalti care se vor incumeta !
Si in America e o filozofie de societate libertina, nu-i nici o problema sa mai calci strimb…dar cind vine vorba de presedinte sau candidat la presedintia SUA, asta trebuie sa fie usa de biserica !
Nu i se iarta nimic.

 1. 🤡spune:

03 OCT. 2023 LA 20:17

Bravo, Marcele! O amantă chiar şi la a cincea mână este tot mai bine decât să afli că pe amantă o cheamă Omar Hayssam!

 1. John Hustlerspune:

03 OCT. 2023 LA 20:28

Bă, ieRCe, spunețî-le șî ălora dă la Corentu’ că poza aia faianțată nu are 18 (x 13)! Aveț’ grijă…
Nu contează că-i dă la ca’n ca’n, șî nu contează dacă că’ncă’narii ăia o au luată dă pă un sait dă adulț’!
Altfel, bună bucățica…(editat-redactia)

 1. A inceput SANTAJUL!.spune:

03 OCT. 2023 LA 20:48

A INCEPUT SANTAJUL contra lui Marcel Ciolacu….totul este pus la cale de „MAFIA PACANELELOR” din Romania,dupa ce acestea vor fi externare in afara orasului,conform deciziei premierului.
Sunt bani GREI in miza jocului,iar MAFIA JOCURILOR de NOROC asalteaza prin santaj si cumpararea cotidianelor mass-media articole defaimatoere si instigatoare la adresa lui Marcel Ciolacu.
Si daca are „prietena” tanara CE INTERESEAZA pe „labagii” din MAFIA PACANELELOR !??.
Poate ar fi fost mai bine si onest ca Redactia Cotidianul sa nu se bage in acest RAHAT media !.

 1. nicu olahusspune:

03 OCT. 2023 LA 20:59

Da, da …dar Sorinica este dama bine rau ! Acuma, ce vrea Spanu nu am inteles, vrea sa-i faca rau politic lui Ciolacu , vrea sa fie el Agamemnon Dandanache cel viteaz, este platit de astia cu pacanelele(spagari mari,uriasi !) sau „asteapta provincia”. Toti au amante important este macar sa fie frumoasa si Sorinica este…Spanu s-a facut de ras cu articolul. Este corupt de pacanele !

 1. Greuspune:

03 OCT. 2023 LA 21:07

E la andropauza si are fluturi in stomac. Si iata ca vorbele Danei Budeanu :sa-si lase ”florile” la pastrare pana trec alegerile l-au ajuns din urma pe nea Ciolacu. Se pare ca-i ecologis recicleaza dame…Da avem nevoi de barbati seriosi nu de … poate toti si PSD-ul ori se reorienteaza ori devine o groapa

 1. Voxispune:

03 OCT. 2023 LA 21:08

Cred că-i primul articol al d-lui Spânu de o factură atât de joasă, cancanistică. L-am abandonat după câteva fraze.

 1. Greuspune:

03 OCT. 2023 LA 21:09

E la andropauza si are fluturi in stomac. Si iata ca vorbele Danei Budeanu :sa-si lase ”florile” la pastrare pana trec alegerile l-au ajuns din urma pe nea Ciolacu. Se pare ca-i ecologist recicleaza dame…Da avem nevoi de barbati seriosi nu de … poate toti si PSD-ul ori se reorienteaza ori devine o groapa

 1. vanatorul de trolispune:

03 OCT. 2023 LA 21:16

…astept reactia caltabosului transpirat de buzau, care nu poate fi decat una:demisia!…vad ca s-au activat trolii pe aici, cu tot felul de incercari de minimalizare a problemei…primo, este vba de moralitate!…se lauda caltabosul cu fiul sau…dar unde este mama?…a!,s-a ingrasat si nu mai corespunde protocolului…secondo:o amanta presupune bani multi, mai ales in momentul in care ea este diamant pe langa cacareaza cu care se tine…din salariu de bugetar?…niciodata nu vei reusi sa…concluzie:daca este adevarat-si nu vad sa nu fie-demisia!…chiar daca aceste dezvaluiri sunt opera unei lupte intre factiuni ale serviciilor sau a celor vizati de gargara reformista, daca sunt adevarate, demisia!…omul va vinde si ce a ramas din cocioc sa inmoaie arcul in ce nu a visat nici in visurile lui cele mai erotice…

 1. Miss DR Universespune:

03 OCT. 2023 LA 21:34

Poza cu sânii goi a Sorinei este de la 20 de ani.
Acum arată nașpa banal.

Culmea este ca femei la 35-40 arată acum cum arata Sorina la 20 de ani, cu diferența ca ele au 6 ani de educație superioară peste masterat si realizează pe timpul si pe banii lor mai mult decât DNA, sgg, Parlament, UN si alte ong-uri cu obiective mărețe, cu finanțare decenta dar zero rezultate.

Acestea sunt adevăratele eroine. Ele nu au statui (deși merita), nu se bucura de promovare, de recunoastere si premii – deși arată mai bine decât miss universe si sunt genii demne de premiul Nobel pentru pace si știință.
Avem in schimb aceste panarame ultra-promovate si îmbogățite din bani furați, inclusiv din proiecte cu profit de milioane de euro derulate prin trafic de influenta.
Toate derulate fără probleme datorita coruptiei endemice / sistemice. Coruptia este gheara dracului pe acest pământ materializată in păcatul numit “lăcomie” pe care dracii de corupți o folosesc ca mantră pentru furtul pe care îl orchestreaza din drepturile financiare ale romanilor cinstiti, alocarea de oportunități (fie ca vorbim de job-ul de €10.000/ luna sau licitația de milioane de euro) prin infractiuni de corupție si nu pe criterii meritocratice.

Nu interesează pe nimeni ce alegeri romantice face un politician si pe cine alege el sa iubească.

De reținut aici este ca Ciolacu a cedat la șantaj si i-a trădat pe romani.

 1. Whateverspune:

03 OCT. 2023 LA 21:49

Dl.Ciolacu are amanta ? Vaaai, dar dumnealui e credincios, se inchina pe la biserica, nu-i este rusine sa faca pacate ? Mare ipocrit!

 1. Miss DR Universespune:

03 OCT. 2023 LA 21:52

La categoria “panarame promovate” de adaug pe:
– plasticata aroganta si (editat) Dragusanu, de bani murdari ai interlopilor cu care se cuplează,
– mârțoaga aroganta, slăbănoaga fără sâni si forme, ultra-mediocra, penala la limba, , in fata căreia inclusiv prostovanul trădător SIEmion a cedat ca un pampalau jenant, o mârțoaga vizibil mediocra intelectual si nesuferită in aroganta ei de matracuca tâmpa,
-Crudu si alte n candidate promovate si îmbogățite de mafia care a furat de la romani sute de miliarde de euro prin contracte măsluite cu statul, sume spălate apoi prin presa, agenții de mk, televiziuni care redistribuie banii furați de la romanii cinstiti către aceste prostituate evazioniste cu care au contracte colaborare si/ sau publicitate.

 1. PeeeSeeeDeeespune:

03 OCT. 2023 LA 22:11

De aia vrut să mărească taxele covrigaru de Buzău?Că nu mai avea bani pentru amanta tinerică.Dragii nostri politicieni au și ei / pasiuni ascunse pentru femei…dar nu pe banii noștri vă rugăm! Demisia nemernicule covrigar de Buzău!!!

 1. Avem vase de gatit Zepterspune:

03 OCT. 2023 LA 22:22

Domnilor si doamnelor:
Ati fost imbecilii imbecililor ca ati votat partidele astea. Ce mai vreti acum, un lautar de mana a 7a si o tipesa cu tate…
Unde sunt alegătorii unui Vadim, unde esti Tribunule Nou?

 1. Hopaspune:

03 OCT. 2023 LA 22:32

Bravos! Mă cam săturasem de fasciști și de trădători, se simțea nevoia de aer prospăt, mă rog…

colaborare si/ sau publicitate.

 1. CALTABOS TRANSP.DE BZ !spune:

03 OCT. 2023 LA 22:48

Eu zic…bravo pentru articol.M-au amuzat comentariile si nu astept nimic de la Ciolacu.Caltabos transpirat de Buzau…f buna comparatia.

 1. Radu Humorspune:

03 OCT. 2023 LA 23:09

După cum reiese din articol aceste legătruri amoroase erau cunoscute de mult, dar nu au atărut decât acum când Ciolacu a devenit premier și încearcă să salveze milioane de români de patima aceasta a păcănelelor, care aduce mai degrabă cu una a țăcănelelor ! Încă o dovadă că în politica de sus nu răzbat decât cei șantajabili care pot fi ușor manipulați în caz de ceva… 😎
Mă Rog, Ciolacu n-are decât să plece, dar cu condiția ca păcănelele să dispară din viața românilor și mai ales din interiorul localităților, unde-și desfășurau activitatea, uneori chiatr în proximitatea unor școli.
Unde mai pui că sunt locuri preferate și de distribuitorii de droguri și de tot felul de prostituate și proxeneți !
P.S. Dacă curvele de care s-au înconjurat mai toți politicienii, ar fi criteriu de apreciere a activității lor, mai toți ar primi calificative maxime. Și încă ceva : Mai terminați odată cu Consiliile astea de Administrație, care papă bani grei celor puși acolo, ca să meargă cică lucrurile bine 😉 !
Măcar astea dau din fund, dar ceilalți din ce dau, că din cap, n-au ce !?

 1. Welcome1spune:

04 OCT. 2023 LA 0:42

Ciolacu a mai spus ceva: ”În pandemie, mafia jocurilor de noroc a fost la masa guvernului. În timp ce bisericile și spitalele erau închise, păcănelele erau deschise”.
E campanie electorală (de fapt, e doar ‘încălzirea’), mafioții își dau la gioale… invidii și gelozii… nepotisme și ‘pile, cunoștințe, relații’… ‘ridică-te tu, ca să mă așez eu’… balcanisme!

 1. anti-DDDirectspune:

04 OCT. 2023 LA 0:57

” …multă lume știe că…”

Informatie de calitate marca DDD. Atentie, ala a facut puscarie la zi pentru santaj !

 1. Miorițaspune:

04 OCT. 2023 LA 1:40

Cum are grijă de ai lui să nu-i rănească, așa are grijă și de țară să n-o rănească.
Ai lui sunt primii care îl au ca premier. După aceea urmează și restul.

 1. tomaspune:

04 OCT. 2023 LA 5:05

O cumetreala pe cinste ! Numai fufe politice , unele mai destoinice decat altele ! Nu este de mirare ca am ajuns de rasul curcilor.
O singura concluzie , romanii sunt inerti si sufera de o imensa prostie . Au ajuns in aceasta situatie doar repetand ca papagalii ” noi nu facem politica , nu ne intereseaza” Bravos natiune ! Continuati sa dormiti , imnul de stat a Romaniei se pare ca este acolo degeaba . Cu „desteptarea” cam greu in tara aceasta.

 1. Zalmoxisspune:

04 OCT. 2023 LA 6:16

povestea cu amante sau mamanti sint chestiuni personale. nu ma privesc.

agresivitatea lui sorin constantinescu se vede cu ochilu liber si se pare ca ceea ce a spus a trecut neobservat:

„nu-mi era greu sa ajung direct la ciolacu, cind VREAU eu si unde VREAU eu”

si apoi ceva ce suna aiurea scotind multe in evidenta:
„am zis de amanta lui. e o femeie care e la a 3 a mina…”

interesante repere si concluzii in capul acestui constantinescu… ego cit everestul… frica? enorma! cu tot cu cei 30 de ani de activitate pe scenna politica-economica.

lucraturi fine si subtile pentru ca nu exista actiune fara reactiune si efect fara o anumita cauza… jucatorii se pot frige.

scoaterea pacanelelor in afara oraselor, da asta e o lovitura dura. cam la fel ca si omv-ul…

 1. Asa, și?spune:

04 OCT. 2023 LA 6:21

Câți apărători are Ciolacu! El nu poate veni cu un drept la replica? Nu-si poate demonstra nevinovăția? De-aia le merge politicienilor, pentru ca-i apărați și votați. Atunci nu mai strigați ca vreți demnitari meritocrati, nu cu facultăți de mana a treia ( ca si amantele). Plângeti ca administrația statului este umflata, ca banii publici merg la amante și nepotisme, dar ce faceti? În același timp îl luati în brațe pe cel pe care-l simpatizati politic, dar dați în Spânu. Când scria despre politicienii altor partide, îl elogiati. Acum e …can-can.

 1. Zalmoxisspune:

04 OCT. 2023 LA 6:22

e o femeie la a 3 a mina in sensul ca a avut 3 soti si nu de mina a 3 a cum s-a grabit autorul/ziarul sa mentioneze in titlu…oricum, a deschide articolul cu acest titlu…

femeile casatorite a 3 a oara sint femei de mina a 3 a? jenant sau penibil?

 1. Postăkel Gudurăuspune:

04 OCT. 2023 LA 6:22

Mie-mi pare mai degrabă rău de Ciolacu că nu și-a găsit o amantă mai acătării (EDITAT-RED).Pe partea ailantă nu-mi pasă dacă prim-ministrul poartă chiloți tanga roz cu buline lila.Amantă-neamantă, să scoată păcănelele din oraș.Ce face-n timpul liber e treaba lui. Ce face pentru banii care-i dau e treaba mea.Cât despre pozomanii șantajiști, nițică pârnaie nu le-ar strica.Dacă a avut peste 18 ani femeia, nu e treaba mea ce face.Legea nu interzice amantlâcul.Dă-i înainte Ciolacule.Măcsr atât și tot e bine.Până aici, ți-ai pus pielea-n saramură pentru ceva bun.N-am prea văzut asts în ultimii 30 de ani.Bravo!

 1. disporeanspune:

04 OCT. 2023 LA 7:38

Lasand la o parte ca este un atac c r e t i n cu tenta particulara la adresa Ciolacului pe care de cate ori am considerat ca greseste l-am taxat imediat pe acest forum, autorul comite o badaranie la adresa doamnei respective intrand cu opincile in viata ei. Daca Ciolacu ar fi adus-o pe presupusa amanta in guvern atunci presa serioasa s-ar fi putut eventual ocupa de ea. Dar asa toti ghebosii si untoldistii fara cei sapte ani de acasa au sarit la cap luandu-se la intrecere in badaranii.

 1. anti-AURspune:

04 OCT. 2023 LA 7:55

Fostul sef (DDDirect) a facut puscarie la zi pentru santaj din asta.

 1. corect Whateverspune:

04 OCT. 2023 LA 8:07

Si mai merge si la muntele Atos sa le aduca bunicutelor tamaie si mir. Pe sirena o ”ia” cu agheazma?

 1. pt diasporeanspune:

04 OCT. 2023 LA 8:10

dar e doamna? cata grija ai pt delicata zana.

 1. Constatare:spune:

04 OCT. 2023 LA 8:18

Tara are viitor: Marcel, Nicu si Georgel.
Sa ne traiasca, sa fie sanatosi!

 1. unulspune:

04 OCT. 2023 LA 8:28

Problema este ca hranim o multime de paraziti fara scoala (diplome de la taraba) cu lefuri imense, firme abonate la banii statutului, acestia fiind de fapt nasii, finii,neveste, amante. La primariile de sector, primaria generala, consiliile judetene, etc sunt retele mafiote, bine hranite, bine platite. Pentru acesti mafioti si paraziti vrea Ciolacu sa ne mareasca taxele, impozitele. Nu mai au bani pt clasa parazita.Nu se mai poate face nimic. Sunt intrepatrunse aceste mafii bugetaro-interlope, ca in tarile latino -americane. Nu stiu ce cautam noi in EU. Intrarea in EU a fost o sansa pentru cei ce au parasit si continua sa paraseasca rromanistanul, o sansa pentru tinerii seriosi care au invatat si au ramas in tari civilizate. Aici e lumea a treia in esenta.

 1. Gspune:

04 OCT. 2023 LA 8:45

Adica romanii sunt cu adevarat prosti sau sunt luati de prosti ? Pai aici e vorba de moralitate ( a lu’ ala care merge cu metroul, cu avionu’ la economic si mananca hamburger) sau de coruptia de a plati pipitele si pe rudele lor cu functii in consilii de admin. in companii ale statului ?? Despre asta e vorba !! Ca altfel sa faca ce vrea cu cine vrea. De la asta asteptati meritocratie ?? Si unii zic ca e can-can ! Adica cresc preturile intr’o veselie ca sa fie bani sa fie platite amantele si rudele lor si e can-can ? Cine ne ia ďe prosti ?

 1. Inspector Clusospune:

04 OCT. 2023 LA 8:46

Acest articol imi amintește de stilul scriitoricesc al colegului autorului,cel pe care il „urmăreau elicoptere” la Dăbâca,fostul „Che Guevara” din ardeal.Spânule,dacă nu știi cine a fost „păcăliciul de la păcănele” intră pe youtube să-i vezi prietenii.Vei descoperi acolo pe unul dintre ei,un individ cu care-și face concediile în cele mai luxoase statiuni,un individ cu care a colaborat păcăliciul care se laudă că a făcut și contrafăcut aparate de jocuri de noroc prin anii 90,pe care le-au construit din piese aduse ilegal din China si din ecrane de televizoare stricate, neomologate și fara licenta, vânzându-le unor patroni de cluburi și baruri din Valea Jiului care-i furau la greu cu păcănelele contrafăcute pe minerii ce-și trudeau oasele în subteran.Apoi au extins „afacerea” la nivel national. Niște derbedei ce demult trebuiau să înfunde pușcăria pentru ilegalitățile pe care le-au făcut și pentru că au distrus destine,familii și vieți !Iar păcăliciul vulpoi minte de îngheață apele când afirmă că nu mai are nicio legătură cu păcănelele și jocurile de noroc din România,altfel nu ar avea de ce să-l intereseze măsurile pe care vrea să le ia guvernul !

 1. Gspune:

04 OCT. 2023 LA 8:52

@ diasporean, 7:38,
E atac cretin cu tenta personala ca o ia in Japonia intr’o deplasare de serviciu/delegatie oficiala ??

 1. Castratu’ si banii romanilorspune:

04 OCT. 2023 LA 9:29

Magraoane, plateste-ti (EDITAT-red) din banii tai, ca bugetele locale si bugetul national sunt ale romanilor!

Ia-ti o suta de (editat) , ca nu intereseaza pe nimeni (ca tot castrat esti), da’ plateste-le din banii tai!

 1. Zalmoxisspune:

04 OCT. 2023 LA 10:09

surse de bani: azilele pentru batrini, gazul, pacanelele… ce urmeaza?

 1. Hmmmspune:

04 OCT. 2023 LA 10:11

Cu cine stingi lampa, bre nea Ioane?
Cu Floarea a lu Marita. Nțț, nu e buna nu mai e vergina, Marita are gura mare, sa fie clar, partidul este pentru contra!
Avem si noi demnitatea noastra de barbati la orice varsta! Sa fie vergina!

 1. justinianusspune:

04 OCT. 2023 LA 10:16

… si ce vrei dl Spanu, ca Ciolacu sa fie gay? A gasit si el o femeie sa se cupleze! Daca este inca casatorit, e criticabil, dar sa faci un caz din asta, e nepotrivit!

 1. Conul Mitzu biciclistul.spune:

04 OCT. 2023 LA 11:37

Io ma bucur ca sistemul il pregateste pe acest magraon pentru functia suprema.Noi am mai avut presedinte magraon si romanii au fost tare fericiti.Ce sa facem,de unde nu e nici Dumnezeu nu cere.

 1. Iliespune:

04 OCT. 2023 LA 13:42

Pt aia care se întreabă ce dovedește articolul: arata ca suntem conduși de o clica de libidinoși, care în beți puterii și a banilor, își lasă nevestele pt cve tinerele. Asta arata lipsa de moralitate, de principii sănătoase, de educație etc. Asta arată!

 1. Eduard M😜tZ ot CZern😜witZspune:

04 OCT. 2023 LA 13:59

Aștept „amanta de mâna a treia” a lu’ măCiucă…ăăă…îîî…ăăă…măRog !😜

 1. Hmmmspune:

04 OCT. 2023 LA 14:16

Tovarasu Ilie, ca bine le spui! N-ai uitat ce te-a’nvatat Tovarasa care erea vigilenta cu chestiile astea burgheze!
„Pe la mijlocul anilor 70, Elena a vrut să știe «cum face Violeta dragoste». Câteva zile mai târziu, când i-am pus un magnetofon pe birou, Elena nu se mai sătura ascultând înregistrarea. – Curva dracului, a spus Elena respirând din greu. Ascult-o, dragă, cum șuieră din vârful limbii și cum începe-apoi să urle ca hiena, de-ți sparge timpanele. Din acea zi, Elena a făcut o pasiune pentru Violeta. În aprilie, Elena a cerut să i se instaleze echipament de ascultare în «camera din spate», iar după aceea a început să păstreze casetele cu Violeta. Și altele.”, scrie în cartea „Orizonturi roșii”.

 1. Charliespune:

04 OCT. 2023 LA 15:49

Tare si-a mai iesit din pepeni Spanu cel mai cunoscut jurnalist pesedist pana la sutul in koor primit de Del Ponte de la Dragnea,
daca da in Ciuciu Olacul cu atata mojicie preluata din altii!!!Daca nu era un aurar de Craiova il felicitam, dar nu acum, ci inca
de cand Ciuciu Olacul a creat COALITIA TRADARII NATIONALE si Spanu nu a suflat un cuvintel pe aceasta tema…Sa nu-si dea seama ca acest atac le asigura spatele celor vizati de Ciuciu Olacul, indivizi odiosi atinsi la lingurica de amenintarea nevoalata?
Ce-ar fi Spanule sa faci o analiza pe tema ta de baza, TRAFICUL DE CARNE VIE filiera alchimistului SeMe Yohn/Ivan cu VIOLUL UNEI MINORE? A, nu sunt implicati „americanii” cum perorai diversionist de s-a facut praf Dosarul Caracal unde era vorba de CARNE VIE
pentru Europa, dupa ce politicienii judeteni ai tuturor FACATURILOR Sekuku LE PROBAU CU SCHIMBUL PE FETITZE? Ai fost vinerea care a trecut la oficializarea lui SeMe Yohn/Ivan de Noua Miscare, de Dialog Social cu cetatenii prostocrati ce trebuie i-luminati?

 1. iata un nou modspune:

04 OCT. 2023 LA 15:54

de a sustine ”familia largita” sau lipsa ei, pe principiul nu ne intereseaza viata privata, atunci de ce nu-i propuneti pe Fratii T…sa conduca Romania sunt cei mai indicati…au o viata privata bogata asa cum sper toti „crestinii” CA Ciolacu, CA CAtu si alti din familia cacofoniei ca licenta poetica…

 1. maxtorspune:

04 OCT. 2023 LA 16:31

a citit careva tot?
(pe hartie intrau 6-7 pagini)

 1. Hmmmspune:

04 OCT. 2023 LA 16:42

Prin DEX, amanta inseamna cealalta femeie, cea fara contract, ori la Ciolacu nu este cazul, omul fiind liber de contract.

Dar, sa stam stramb, sa judecam drept!
Ce simte bărbatul față de amantă?
Practic, simte ceea ce nu își dă voie să simtă alături de soție, pentru că și amanta este o femeie, până la urmă. Amanta nu are nimic în plus față de soție. Poate doar mai mult timp, dacă nu este mamă și nu are atâtea roluri asumate, precum soția.

În majoritatea cazurilor de infidelitate, amanta este cea care este sacrificată. Amanta va fi mereu pe planul doi, chiar dacă este unul strălucitor. Ea va fi singură de sărbători, amanta va merge singură în vacanțe, amanta are parte de atenție doar când el are timp și niciodată când va dori ea. Iar procentual, se pare că bărbatul nu prea alege să divorțeze de soție pentru a se căsători cu amanta. Deci? Ană, uite zorile se varsă, lasă-mă să mărg acasă la copchii șî la nevastă…

 1. anti-Amantaspune:

04 OCT. 2023 LA 18:54

Orice om apartine lui, doar, si nu trebuie sa de-a socoteala cuiva cu asta !!! Ce-i aia „infidelitate” ? O inventie a babelor nevorbite ! Cum a ajuns Spanu in categoria aceasta, „iliberala” ? Etatea face rau sanatatii societatii !

 1. Imrespune:

04 OCT. 2023 LA 19:31

Sorin Constantinescu e un GRANDOMAN,vip,gelos,invidios, arogant,neocomunist,GAY,de mana a3a.Amanta e chiar de 1 CLASS ,BRAVO CIOLACU,AI VOTUL MEU!

 1. Miorițaspune:

05 OCT. 2023 LA 4:27

În fotografie Firea abordează o poziție greu de precizat de ce mai are rochie și verde pe ea.
Probabil au învățat-o cum să-ți pui pieptul în față, adică valorile, ca stând șuie să și râzi oleacă.
Dar e frumoasă …, e frumoasă cum de n-am văzut până acum cât de arătoasă și frumoasă e?
E numai bună de președinte de țară!

„Ziarul „Curentul” ilustrează declarația Gabrielei Firea cu o fotografie super-provocatoare”
Daca m-ați provocat, atunci să răspund!
Se duce Mme Firea la Europa și zvârrrl … în spontaneitatea ei își dă o dată la o parte fusta de pe fund să se vadă că are și fund dar e în spate.
Și vede întreaga Europă că au sărăcit-o românii că n-are bani nici de chiloți nu doar de brasieră.

 1. Asa, și?spune:

05 OCT. 2023 LA 6:51

Ce simte femeia față de amant, @Hmmm?
@anti-Amanta, atunci sa nu se mai căsătorească. Când ai semnat „uniunea” (Codul civil), ți-ai asumat și schimbarea de a „nu mai da socoteala”. Lasă „babele nevorbite” în pace.

 1. Radu Humorspune:

05 OCT. 2023 LA 19:19

Hmmmm, să fie Core, să nu fie ea… ?
Numai cine-a avut amante știe cât e de greu de ținut acest minunat secret …. 😎

 1. Hmmmspune:

05 OCT. 2023 LA 23:13

Radu Humor, simpatic!

Subiectul este extrem de sensibil.
Este usor sa filosofezi, sa cochetezi dar sa traiesti, nu cred.

Sunt cele doua cantece care trateaza atat de uman acest subiect!

Ana, zorile se varsa. Ion Bocsa

Ana zorile se varsa
lasa-ma sa marg acasa
La cochii si la nevasta

Ana mandra me frumoasa
stanje lampa de pe masa
Lasa-ma si nu ma lasa

Ca nevasta-i numa
una si cochii tatdeuna
Doru face cale-ntoarsa
Ana zorile sa varsa

si

Adda, Nu plange, Ană

Mă uit la ceas
Badea al meu nu mai apare,
Dar știu sigur c-o să vină,
Că tu nu-i dai de mâncare, draga mea
Să nu fie cu supărare
Dar din inimă îți zic
Că mă doare atât de tare, tare, dar
Dragostea nu crește-n pom
Și știu că-i bine să ai pe cineva cu tine când adormi,
Dar nu uita că tu mai ai încă o șansă
Scapă cât mai poți,
Cât incă ești frumoasă…

 1. Hmmmspune:

05 OCT. 2023 LA 23:34

Ma gandesc ca ADDA ma va ierta ca i-am mancat un „d” din nume.

ADDA Lupii

Într-o poieniță cu mult verde și soare
Oile au ieșit ca să cânte tare
Toate florile și copacii le zâmbesc
Păsările zboară, fluturii trăiesc
Când cerul doarme și luna se odihnește
Oile au rămas singure în poveste
Pământul răsună, lupii sunt tot mai aproape
Vor să fure cântecul inimii ce bate
Și zic: ieși afară, măi ciobane, că ne dă lupii târcoale
Apără-ne, măi ciobane, că ne dă lupii târcoale

Viață, ești frumoasă, doar că, uneori
Sus, pe cerul tău, e așa plin de nori
Stăm sub tine, soare, dă-ne razele
C-a plouat destul peste suflete…

 1. ..acum….LASA-NE !spune:

06 OCT. 2023 LA 7:11

Ciol…acum…ar trebui sa isi asume….oarece…si sa plece.Cine ar putea urma ?S-o gasi cineva !!!!

 1. Radu Humorspune:

06 OCT. 2023 LA 23:00

O rog și eu pe Addda să te ierte !
Tu cum îl ierți mereu pe libidinosul ce-ți poartă sâmbetele ? Și de Sus, unde ești tu, și de Jos , de unde nu se mai poate ridica nimic din el 😉
Cât despre amante, sunt ca sarea în bucate :
de la o vârstă, nu mai sunt recomandate !
Dar cei care n-au avut parte de ele la timp și mă refer la femei în general, caută să recupereze mai târziu ( aș zice prea târziu ), atunci când au posibilitatea să cumpere, nu să cucerească ! 😉

 1. Corespune:

07 OCT. 2023 LA 10:31

De fapt, nu gresisem dar a fost un bun prilej sa atrag atentia asupra cantecului, Lupii.
Draga Radu H, nu stiu la cine te referi. In ce ma priveste, am ales intre a fi acra sau a zambi, a doua varianta.
Ce bine ca esti, ce bine ca suntem, ce bine ca avem puterea sa mai vedem realitatea prin lentile roz. Nu as vrea sa pierd acest dar. Este atat de fragila linia intre tristete si lipsa ei. Am cautat antonim la tristete si am gasit bucurie, veselie, voiosie. Ne este cazul. As numi-o mai de graba, o stare de liniste, de impacare. Daca cineva imi spune ca ma iubeste stiu ca, de fapt, are o stare de bine si ma bucur.

 1. Adevarulspune:

08 OCT. 2023 LA 16:25

Dacă dati o căutare pe google după SORINA DOCUZ apar imagini unde vedeți ca acum arată super banal. Are sânii lasati. Nu are inteligenta, educație de top, umor, deci este neatractiva si dpdv intelectual. Lool. Standarde my ass.

Si nu in ultimul rand este soția lui acum, nu?

 1. Alexspune:

17 OCT. 2023 LA 12:06

Nea Ioane ai dat cel mai misto titlu, ai facut cea mai buna documentare.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

55 de Comentarii

 1. Tolontan și nistorescu?
  TUSEA și JUnghiul.
  Nu mai știu cum să atragă atenția.

 2. Cum e Nea Cornel cu CENZURA la Cotidianul? Stii ca sambata si duminica lefegiii din avanposturi mi-au blocat toate comentariile? Stii ca se apeleaza la tertipul cu aplicarea „Precizarii” cand esti criticat sau PROFI Marga sau Marchievici, indiferent cat de departe merg cu MISTIFICARILE REALITATILOR INCONVENABILE?

  E frumos ce faceti? E frumos sa va dati deontologi iubitori ai libertatilor „asigurate prin lovitura de stat KGB/GRU/Comintern”
  cum gargariseste rastalmacitorul PROFI Marga? De ce ATEII, ANTISEMITII, ANTICAPITALISTII, PRETORIENII pot folosi cele mai abjecte cuvinte si formulari si INAMICILOR lor NU?

 3. articolele vechi sau noi despre budoar nu au drept scop atragerea de fani prin imaginea de ”barbat in forma” un c… e de admirat fata de un familist. Nu acest rol l-a jucat si Basescu cu operatie la coloana si anii adunati? Apoi Dragnea si acum Ciolacu pt a atrage atentie dupa ce unii au inceput sa-l faca tractorist, covrigar neinstruit. Cu o dansatoare la bara reciclata intra si el in lumea buna a libertinajului maine poate isi schimba genul ca sa fie „frecvetabil”…Ce nu face omul ca sa ajunga presedinte? Tolontan a reluat incercand sa spuna ca nu s-a vorbit. Si adevarul ca TV-ul n-a intrat in joc inca, dar pt poporul cu minte scurta inca nu a venit sa descopere performatele cu tinuta neglijenta ca batranul din sat care se rade intr-un ciob de oglinda. Cam astia sunt votantii PSD, risipiti in sate fara curent electric si apa curenta…

 4. Nea Cornel, nu ti se pare ca „Gruparea Romania cetatenilor” a PUS CRUCE SUSPENDARII ALOGENULUI Secu-i? Nu ti se pare ca acceptati
  disciplinati sa-si incheie in liniste al doilea mandat astfel bucurandu-se de toate privilegiile, cu toate CRIMELE comise, CRIME pe care partial, chiar INFIM, le insirati ignorandu-le pe cele reale si IGNORAND ORDINELE PE CARE LE-A EXECUTAT, precum toti cei care l-au precedat? ORDINE VENITE DE LA Moscova direct sau via Berlin-Brueexeellees-Langley/deepe de staaate?

  Nu ti se pare, Nea Cornel ca „intreaga ‘opozitie'” s-a aliniat disciplinata acceptand acesta fatalitate, inclusiv RASPUTINISTA ShoshoTroaca care e cea mai guraliva pe media online? Inclusiv la fel de „patriotardul” SeMe Yon care in 2020 „ADUNA SEMNATURI”
  pentru SUSPENDARE si acum se face ca a uitat?

 5. „batranul din sat care se rade intr-un ciob de oglinda, astia sunt votantii PSD, risipiti in sate fara curent electric si apa curenta…”

  O, Doamne, bătrânii aceia, oamenii aceia simpli care au rămas singuri in câte un sat părăsit, câtă ințelepciune si bun simț au în comparație cu mahalagiii de la oraș, inghesiuți în blocuri, care-si aruncă gunoiul pe fereastră și ascultă manele cu sonorul dat la maxim!

  Să ne trăiți, nea Ion si lele Maria!

 6. Ciolacu trebuie sa ” rezolve ” problema puturoasa a jocurilor de noroc ! A promis solemn . Ciolacu trebuie sa rezolve crima impotriva poporului roman , a pensiilor speciale si a salariilor speciale ! A promis solemn . Daca rezolva aceste 2 crime , va avea mai multe voturi decit ceace va pierde . Si ceva la fel de important , RESPECTUL romanilor cinstiti . PS- Cit priveste pe Tolontan, G4 Media , Recorder , Nistorescu , toti au dreptate pe fond . Este vorba despre o afacere grasa pe banii statului roman , pusa la cale minutios si pas cu pas , de citiva mafioti politici cu ranguri mari , cu precadere din S – 3 , si Buzau . Femeile de acolo sunt doar epuri , cred . Ciolacu este pomenit copios , si are interesul , trebuie, sa explice daca are vreo implicare .

 7. @ Core 10+…… subscriu . Mahalagiii de azi au uitat ca-s fiii lelei Ioana si ai badiei Gheorghe ! Astia nu-s nici cal nici magar . Cocalari….

 8. „nu ti se pare ca „Gruparea Romania cetatenilor” a PUS CRUCE SUSPENDARII ALOGENULUI Secu-i?”

  Asta ca in parlament au 9% si la civili au 14%, nu 30% cat mint ca vor avea. Deci, fac poze in Parlament si scriu pe forumul Coti, ca n-au de un referendum de demitere. ‘ntelegi sau te faci ca nu ? Deci, teapa, iar vorbe, nu fapte. Asa este cu tuasii profii.

 9. Ha! Comentariul meu este in articol!
  Cat despre G4Media si Libertatea/Tapalaga, se stie ca acestea sunt conectate la baietii din servicii. G4Media este oficina USR/Rezist-Servicii, de unde putem afla zilnic despre viata minunata si aventurile curajoase ale conducatorului stralucit Drula.
  Cat ma bucur de linistea si neutralitatea (relativa) de pe situl Cotidianul, fata de hashtageala G4Media.

 10. Tolontan si obrazul = baba si mitraliera. La fel si Mishtorescu.

 11. Ce treaba are tolontan cu deontologia?!? Cred ca nici macar nu stie ce e aia. Sa ai asteptari de la tolontan in sens deontologic, trebuie sa fii or naiv, or dus cu pluta.

 12. Pasamite sa pot posta O ZI de la Dumnezeu si sa nu fiu BLOCAT, precum la 13:02 cand am intervenit salutar pentru a-i pune la punct pe Yahwe/Tica Calosul si pe omologul tomlin:

  Chiar imi faceam griji unde a disparut calaraseanul new-yorkez de cateva decade si iata cum isi reconfirma prezenta permanenta cu o droaie de COPERIRI PATRONIMICE, concomitent dandu-ne DIN NOU, DOVADA ca e si Yahwe Yoram Hassan Hayssam Bairam Ramadan El Zorab din HAITA Cpt core/Core/ileana/Ileana/Asta e/URA FATZA DE ROMANIA GENERICA!!! Cpt core de cand s-a rebotezat Core a devenit peste noaptea mintzii un reduta abil specialist ceausistoid in FALSIFICAREA ISTORIEI Romaniei si a Lumii!!! doar nu era sa-si lase de unul „singur” camaradul in ATEISM, ANTISEMITISM/URA FATZA DE EVREI, ANTICAPITALISM, ANTIAMERICANISM, ANTIROMANISM doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT!!!

  Nu-l mai recunosc pe tomlin care il depasea si pe ceausistul de joasa spetza Anonim, alt ISTORIC CEAUSIST RATAT, in manifestarea
  URII viscerale fatza de mine, Charlie, intervenind de fiecare data cu ticalosie cand puneam/pun degetul pe TUMOAREA Secu pentru a fi receptata de cititori, inclusiv prezentand TERAPIA SEVERA axata pe SCOATEREA din CONSTITUTIE a art. care ASIGURA CONTINUITATEA
  la PUTERE a NOMENCLATURII CEAUSISTE si MULTIPLICAREA „capitalist-pseudodemocratica” a PRIVILEGIILOR ANTERIOARE!!!

 13. Core Mama ce omotionant . Batrani intelepti crescuti si formati in comunism nu exista si nu au existat. Cei din interbelic si eventual urmasii lor care mai traiesc. Restul au fost corupti de comunism,crede-ma pe cuvant. doar hai, prin catunele de munte,izolate unde comunismul cu greu a ajuns. De Elisabeta Rizea sigur ai auzit. Stii ca satenii au refuzat sa i se faca un monument in sat? Asta asa,ca idee.

 14. singur Te inseli amarnic. Tolontan este cineva in presa din Ro. care are curajul sa scrie despre multe mizerii. Nu vreau sa-ti stric aura lui Nistorovici,dar trebuie sa ai o gandire critica sa te prinzi.

 15. Din poza asta nu pricep un lucru: Ciolacu sta pe vine, da` nu si-a dat nadragii jos. Doar mimeaza ca se screme?

 16. @ Charlica , iar nu ai medicamente ? Hai cu reteta la mine. Iti fac un cadou de ” Mos Nicolae” !Si Acum te ror : Pune-te mai intii pe tine la punct. Apoi pe altii. Nu astepta sa te ” puncteze” ei….Pina vii cu reteta ,doar un simplu : MARS potaie!

 17. „Cotidianul e …”,
  Chiar ma intristeaza sa aflu despre atitudinea satenilor fata de Elisabeta Rizea. Am observat ca sentimentul de vinovatie fata de cineva, il transforma pe cel vinovat in rau, tot el simte nevoia de razbunare …, parca incercand sa-si justifice vina. Sunt o multime de trasaturi negative de unde si multe fapte reprobabile dar, in esenta, sub toate necazurile, durerile poti gasi un suflet curat… Si nu este vina lor ca sunt uitati de lume, saraci, „ca nu au apa curenta si electricitate…” si nu este vina lor daca…Sunt oameni cu bune si rele.

 18. ..si Cristoiu zice ca „relatia amoroasa a lui Ciolacu este atentat la siguranta nationala” Ceva trebuie sa fie, avand in vederea cercul in care se invarte mada-ma..
  Ciolacu asta, daca se vrea politician la varf, trebuia sa si vada de treaba. Daca nevasta-sa aia a inceput si continuat cu prostiile si santajele tipice, de acord, i a dat un sut in fund. Sa mearga la bordel si sa rezolve problema. Ce face el, de buna seama ca-i asa cum zice Cristoiu..
  Face si asta ca si Carol 2, zizi lambrino si etc . Femeile evreice se pare ca sunt „irezistibile” pt. politicienii la varful statului..

 19. Sîc ca eu am apa curenta si electricitate! Sîc ca voi nu aveti sarantocilor! Sîc ca eu m-am descurcat…

  … În 1979 a fost inaugurat primul tronson de la Semănătoarea la Izvor. S-au urcat toţi în vagon, iar Ceauşescu a zis: „să pornească!” Tovarăşa a simţit nevoia să-şi dea cu părerea: „dacă o porni!”. „O să pornească!”, a asigurat-o Ceauşescu, împăciuitor. Prima încercare a fost, însă, fără noroc. „Mecanicul s-o fi fâstâcit, cine ştie, cert e că n-a pornit metroul. Ceauşeasca s-a întors spre Ceauşescu şi i-a făcut cu pumnii: sîc că nu merge! Mecanicul a mai încercat o dată şi a pornit. Atunci Ceauşescu s-a întors spre ea şi i-a făcut la fel: Sîc c-a mers!”

 20. Am auzit „șoapte” că pă tontolan îl vor da-afară dă la „Munca te face Liber”, rînjirii, în ciuda „pilelor” lui $$oroșizde iepoolețare… Pentru că el a fost, alături dă argatu’ zeppelin, artizanu’-șăf a’ înfeudării Foii Dă Ambalat Pește a GheSepisdelor la saivanu’ interlop Beee’ pentru a oferi o tribună publică mafioților, foști rezidenț’ la Rahova, în termeni poporali numiț’ PUȘCĂRIAȘI ‘LIBERAȚ’! Țirku’ dîn redacția lor, cu deontologhiia, etc., a fost tekste păntru poolimea amatoare dă behăituri la tilivizuini! Dă fapt, nu voiau să schimbe statutu’ komu’izd dă SLUGI LA SAIVAN P’-O CIORBĂ ȘÎ O BRÎNDZĂ, cu cel kopitalizd dă admiratori a’ păcănelelor… Tră’ să recunosc: șî io, dacă e să aleg între a mînca un kaschkawal schweitzer pané, sau 5 franci șvițări, prefer kaschkawalu’, că fibrili tekst ylé dîn franc îmi rămîn întră dinț’
  https://romania.europalibera.org/a/libertatea-gsp-demitere-redactor-sef-ringier/32621412.html
  Da’, dom’ Nistorescu, uite ceva entere$$ant în artikolu’ ku pritzina: „…site-urilor de știri din Rro’, în funcție de numărul de utilizatori unici, pe întreaga lună noiembrie. Ierarhia este întocmită de BRAT, sursa unanim acceptată”.
  Cît dă „liber” este B.R.A.T.? O fi ca „Statistica” lu’ Ceașkă, iar ce MINTE B.R.A.T. asigură contracte dă publicitate „unora”. Dacă io, sau Beee’, șpăguiesc nițel la B.R.A.T., nu înseamnă că pot fi pus undeva „sus” în clasament, cu un număr mai mare dă akțesări? Cine poate verifica? …șî că cumpărătorii dă publițitate pă net mă vor căuta cu predilecțîie pă mine, șî nu Coti’?! BA DA! Așa se promovează interesele dîn culise, păntru REJII dă Aur a’ BLATURILOR:
  https://playtech.ro/2023/gheorghe-hagi-contract-fabulos-cu-cea-mai-mare-firma-din-romania-farul-sponsorizata-de-un-colos-cu-o-cifra-de-afaceri-de-55-de-miliarde-de-lei-video/

 21. … Una din marile invenţii de la metrou, care, după cum spune Tănăsache, a rămas şi azi un secret, a fost soluţia pe bază de răşini cu care s-a făcut izolarea bolţarilor.„Între bolţarii cu care au fost placate tunelurile se putea infiltra apa. Generalul Constantinescu n-a vrut niciodată să-mi spună cum a fost făcută acea soluţie, dar iată că după atâţia ani s-a dovedit foarte bună.
  Într-o delegaţie de documentare, nişte ruşi tot încercau să afle din ce e făcută izolaţia. Şi în timp ce îi plimba prin tunel, unul rămânea mereu în urmă şi se făcea că-şi suflă nasul, că e răcit, dar tot dădea cu batista printre bolţari, ca să adune probe. Iar generalul Constantinescu i-a zis la un moment dat: degeaba dai cu batista, izolaţia nu e aici, e pe partea cealaltă, în afara bolţarilor!”.

 22. N-are nicio treaba. Compari viteza unei Dacii respectiv viteza cu care se propaga informatia in forumul ziarului cu informatia care e insutita pe FB prin sharing o masina de raliu… Altfel, liber e cat iti permite moderatorul. Da sunt unele forumuri stinse sau apare doar un nr restrans de posturi. Asta nu inseamna ca nu e liber netu ci ca acel forum e ocupat.

 23. Tot din folclorul subteran face parte şi legenda că linia a treia – adică acea instalaţie de alimentare cu energie de pe lângă şine – a fost o invenţie a unui inginer care a improvizat o soluţie în criză de timp. Metroul trebuia inaugurat şi nu avea alimentare electrică. Plugovici admite: „n-aş putea să vă spun cine a descoperit-o, dar materialul a fost autohton sută la sută. Consolele, profilele ambutisate din oţel care se fabrică la noi. Tot”.

  Despre metroul din Bucuresti construit exclusiv de români. Mai multe pe dollo.ro Este fascinant.

  Cautarea a inceput de la acel „sîc”

 24. Aia din poze nu-i nevasta lui Ciolacu. Este o persoana de „inalta calitatete”, in adolescenta l-a divortat pe Negoita, apoi s-a reorientat/casatorit cu altul si acum a devenit ”inimioara” crediciosului Ciolacu. Daca e divortat sau nu de sotia care i-a facut un copil si au avut un camin presa nu spune nimic. Cred ca este o adevarata fericire ca la aprox. 50 de ani +/- sotul sa sara parleazul…pt ca in lume exista si multe deseuri reciclabile pt o o lume Verde.

 25. Haideți măi, ce săriți așa de câte ori strănută Tolontan? Da, uneori în Libertatea apar anchete bune, dar în rest pe mine nu mă atrage ziarul mai ales că multe sunt servite, dar se întâmplă și la case mai mari. Recorder.

 26. @ „Core”, 04 dec. 2023 la 16:47, 16:55
  Da, dă fapt, dă la daci cunoștea’ rromînașii isteț’ prostfilele ambutisate dîn piatră strămoșească, șî cum să înfigă corentu’ ielektrik p’în tunelili gata-construite… HAHAHAHA!
  Am auzît că Petraki dîn Puoienița uOlteniei inventă stilou’ cu rezerwor ce-l folosea un neamtz cu 100 dă ani înaintea lui…
  Și că dășteptu’ uoltean Marie Koandă inventă avionu’ cu riakțîie:
  „Contemporary sources describe the Coandă-1910 as incapable of flight. Years later, after others had developed jet technology, Coandă started making claims that it was a motorjet, and that it actually flew. According to Charles Gibbs-Smith: „There was never any idea of injecting fuel; the machine never flew; it was never destroyed on test; and ‘Flight’ noted that it was sold to a Monsieur Weyman.” Gibbs-Smith continued, „The claim said that after a disastrous crash (which never happened) Coandă wished to begin a ‘second aircraft’, but ‘his funds were exhausted.’ Within a year he was … exhibiting (in October 1911) a brand new propeller-driven machine at the Reims Concours Militaire”…
  Și că descoperi la 1936 ieffektu’ ce cu onor îi poartă numele… „Dăcît că” el ACAPARĂ ieffektu’, ierea kunoscut deja dîn 1800,
  „An early description of this phenomenon was provided by Thomas Young in a lecture given to The Royal Society in 1800: The lateral pressure which urges the flame of a candle towards the stream of air from a blowpipe is…”
  șî pînă atunci nimeni serios n-a fost interesat să-și asigure paternitatea unei BANALITĂȚI FĂRĂ EFECTE PRACTICE!
  Minciuni oltenești ambutisate mondeal……[RumBurak Rishi]
  https://www.youtube.com/watch?v=Y5MTDsJQy8I

 27. Cand citesti cata munca a fost si vine un baietel si spune ca el s-a descurcat, ca si cum totul a inceput cu el, el stie sa-si negocieze munca…

  … Metroul s-a început în 75 şi noi am început podurile în 78. Între Feteşti şi Cernavodă. Eu abia din 85 am ajuns să mă ocup de metrou. Când am venit în 85 era perioada ultimilor mari realizări. Complexul Piaţa Victoriei 1 şi 2. Apoi Gara de Nord. Aurel Vlaicu, Piaţa Romană, toate făcute repede, în vreo doi ani”.
  Plugovici, spune ca el a lucrat la metrou încă de la primul tronson, Semănătoarea-Timpuri Noi, până la ultimul.
  Constantinescu desface pe masă o hartă a metroului, cu toate staţiile, şi le arată pe cele construite de el: „Din tot ce vedeţi aici noi avem vreo 17 staţii. IMGB depou, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Izvor, Eroilor, Basarb, Gara de Nord, Ştefan cel mare, Griviţa, 1 Mai, Armata Poporului. Calea de rulare toată am făcut-o noi”.
  Foarte utile au fost şi podurile de peste Dunăre. Pentru că erau lângă o lucrare de 100 de ani care trăia încă, dar care oricând putea să cedeze. Parametrii lui Saligny erau total depăşiţi în zilele de atunci, traficul era ceva îngrozitor. Era artera vitală a ţării. Oprirea cirulaţiei însemna oprirea importului de mărfuri sau exportul. Aşa şi metroul, toată lumea a conştientizat că pentru Bucureşti e o primă soluţie utilă pentru nevoile viitorului…

 28. RumBurak Rishi, vezi tabloul cu ostasii numai in camasa, cu baionetele la pusti spulberand liniile germane?

  … Au rămas în istorie și au avut răsunet inclusiv în presa internațională a vremii, bătăliile de la Mărăști, Mărăștești și Oituz dar și alte confruntări, în care soldații români au luptat cu un eroism ieșit din comun. Unul dintre cele mai elocvente episoade în acest sens, a fost cel oferit de Regimentul 32 Infanterie „Mircea”.

  Ostașii acestui regiment rezistau eroic bombardamentelor germane în sectorul lor, adică satele Străjescu, Doaga și Moara Roșie. Fiind cald afară, maiorul Atanasie Ionescu, comandatul batalionului 3 le-a ordonat soldaților să rămână doar în cămașă. Cum nemții au început să atace în valuri, muniția soldaților s-a împuținat dramatic. În acel moment, maiorul le-a ordonat soldaților să monteze baionetele și au ieșit la atac împotriva liniilor germane. Și-au spulberat inamicul și au intrat în legendă. (Adevarul)

 29. Sincer ce face „salteaua ” lui Ciolacu că o spune sau nu Tolontan e chiar nesemnificativ. Însă ce face politicianul Ciolacu în gesturi și fapte e grav și nu se agită nimeni din presă, că-i scrisă, că-i vorbită de fapt e doar cumpărată. Nu e posibil ca presa să tolereze această mizerie cu pensiile speciale de atâta timp dacă ea nu ar avea „hățuri” legate prin diferite metode.

 30. bha, ca astia doi sunt mai urati ca limba rusa.

  cre ca le pute gura ingrozitor, la amundoi. Le neamt ai pute si picioarele. Dar si la ea, kilotii.

  la mancarea pacare o mananca, ganditiva la basinile de la curu lor.

 31. povestea? Ciolacu a zburat cu avion particular sau nu? De cine il insoteste pe PM? Este si persoana in „chesti” cum ar zice Nenea Iancu?

 32. „Nu-l mai recunosc pe tomlin” (Charlie)

  Si daca ai facut decat 3 clase ca-ceausescu, ai putea intelege ca-ca sa REcunosti, TREBUIE, mai intai, sa cunosti. Iar ca sa cunosti, TREBUIE sa fi treaz. Bine ca pana la urma ai inteles ca tomlin este un indicativ, un alias si se scrie cum l-am scris autorul, fara majuscule. El face aluzie si este un elogiu la numele unei actrite, pe care nu vreau s-o murdaresc in cloaca aceasta de margati, basisti si otevisti lipsiti de umor si de cultura. Cine intelege, n-are nevoie de explicati, ca pacientul Multescu. Iar toate celelalte aliasuri sunt alte aluzii sau metode de-a scapa de cenzura ubebista. Se poate posta (comunica) doar prin indicative, dar asta nu se invata la UBB. Ma mir ca un practicant de multiple indicative, nu REcunoaste metoda. Evident, si aici depinde cat de treaz esti, ca sa REcunosti ce cunosti. In fine, despre tine se poate scrie un roman cu titlul Check Point Charlie. Ma abtin, nu ca altul, ca n-am talentul necesar.

 33. Problema este ca Ciolacu își folosește influența (infracțiune: trafic de influența) pentru a genera profituri de milioane de euro (undue advantage, avantaj nemeritat) amantei Sorina, prin achiziții publice fraudate, cu ajutorul firmele lor interpuse.

  DNA și DIICOT sunt complice la aceste grupuri de infracționalitate organizată prin faptul ca nu investighează și nu trimit în judecată 90% din cazurile de corupție sistemica.
  Dacă nu prestezi nimic pentru aia 300.000 lei pe an pe care îi primești ca procuror, ofițer / judecător sau prestezi doar cât să adresezi 10% din nivelul corupției sistemice evaluate la 20 de miliarde de euro în România, anual, atunci diferența aia din salariu încasată și pentru care nu ai performat – este furt din banul public.

  Dacă o mamă sărăcită de corupția sistemica din România și și a furtului de oportunitate economică practicat de firmele corupte și rețele mafiote, fură de 10.000 de lei ca să-și acopere nevoile minime de subzistenta este imediat arestată, prostituatele cu facultate la ff angajate de PSD la ANCOm și ANRE pe 300.000 lei anual fără merit, concurs fraudat și fără să muncească, această Sorina îmbogățită din fonduri publice furate, firmele căpușă ale corupților PNl (public research SRL, unique solutions, rovner &moore, Trencadis, mafia transnațională big four jefuind acum din PNRR, deși trebuia banata la nivel internațional și mai ales în UE pe contracte cu statul pentru ca fac evaziune și furt de €1 trilion anual la nivel global, fură acum banii de la români din PNRR și €4 miliarde de euro din instituțiile europene conduse de birocrați care trebuie să ajungă la pușcărie și vor ajunge) abonați la contracte cu ministrele menționate mai sus, de ce nu sunt investigate❓

 34. Unde este Oana lovin și latraii PSD sa vadă ca cine fură (inclusiv) banii din pNRR (nu doar aia din contactele mari cu statul central, toate fraudate) sunt:
  1. firmele corupte securistice PNL-PSD (formate cu capital initial corupt din infracțiunile de corupție ale lui SOV, Burci, Ghiță), spalate și integrate în afaceri care, culmea criminalității organizate la nivel înalt, făceau profit din banii furați de la românilor de către ANAF și ajunși să finanțeze contracte cu statul atribuite marilor corupți),
  apoi, cu portofoliile de proiecte obținute în mod corupt acum N ani (neinvestigate de DNa și DIICOT, complice la grupurile de criminalitate organizată prin abuz în serviciu, neglijență în serviciu, incompetenta și refuz de a investiga, dovedibil in curtea internațională de justiție) făceau concurență neloială și și-au creata monopol pe piața. Monopolul corupților care căpușează achizitiile publice la nivel central când îl spargeți, băi oameni fără etică, conștiința și Dumnezeu din DNA și DIIcot?
  – mafia transnațională big 4 consulting &audit care va fi banata la nivel internațional.
  Ia vedeți cine a câștigat la MT și MAI?

  Afacerile românilor cinstiti au fost distruse, țara a fost îndatorată ca să se plătească contracte de sute de milioane PE AN fiecăruia din marii corupți care nu doar ca au furat banii aia dar: au lăsat servicii sub-standard în urma, au monopol pe informații, au distrus orice afacere cinstită.

  Parlamentarii din opoziție, niște incompetenti puși doar pe pe a profita financiar și a-și face reclamă nu au făcut nimic. Nimic. Complice la jaf.

 35. Pe vremea lui Ceaușescu și mai că-mi vine să spun : Ce vremuri, domle ! dacă le compari cu cele de azi , de vis pentru o mână de parveniți și de coșmar pentru restul 😉 , astfel de derapaje conjugale , sau chiar divorțul le încheia activitatea politică !

  O altă practică era ca primarii să fie aduși din alte zone ale Țării pentru a nu permite ceea ce astăzi este atât de la modă când baronii locali își pun peste tot rudele și amantele fără ca nimeni să reacționeze legal.
  Aici nu se spune că țiitoarea lui Ciolacu are o soră ce are o societate ce papă bani grei de la primăria sectorului 3 care dirijează sume enorme de bani spre anumiți clienți politici, inclusiv massmedie, acum și măcar cu acordul tacit al premierului , dacă nu cumva chiar la indicațiile lui prețioase, nu-i așa ?
  P.S. Când vă spuneam eu că Ciolacu nu-i ce pare ? Nu-i nici romman, nici ușă de biserică ortodoxă, ci mai degrabă de sinagogă, ca mai toți cei care ajung la putere, unii chiar prin SUA, ca acum ! 😎

 36. Titlu, nu glumă! Operă de profesionist!? El este lung ca un cîrnat pentru a arăta cititorilor cît de slabă, de nedreaptă și de controlată este presa din țara noastră. Mai puțin Libertatea și G4Media, două dintre publicațiile cu ifose de organ al cetățeanului.
  Da asta cu lungimea carnatului de remarcat la prima privere suficent sa fie abandonat tot in intregime toata polologhia tolontaniana, second-hand.

  La fel ca balacareala cu popii. Dar luat poztie de drepti si aparat tunul progresist de un miliard de euro dat de guvernul meu PNL-USR si facut zid in jurul lui Vlad Voiculescu.

 37. la Tolo e chestie de shorik.
  (cei care au spart shorici de pork intre dinti
  sint indicati,ca la doctor:
  sa se abtina!)

 38. Nota bene, tomlin RE cunoaste ca se multiplica, fapt regasit doar la camaradul Cpt core/Core si inca cu folosirea unei formulari aproape identice ceea ce spune multe. De neinteles fiind totusi subtirimea justificarii la indivizi cu ceva mai mult de 3 clase
  cum ca ar avea probleme de integrare pe forum daca-si folosesc pseudonimul de front datorita…”margatilor”! Trec peste adevarul
  ca margatii nu se ghideaza dupa pseudonime, ci dupa ADRESE si stil inconfundabil cu toate stradaniile disimularii! In consecinta, nu sta in picioare aceasta justificare puerila, spaima blocajului de catre lefegiii de la avanposturi si nici „atacurile pretins lipsite de eleganta” ale dusmanilor ideologici de pe forum cum explica viclean Cpt core/Core! In ce ma priveste mi-am respectat cu SCRUPULOZITATE pseudonimul din 2012 de cand comentez aici, iar blocajelor le-am raspuns cu REPOSTAREA, reusind de cele mai multe ori sa ma strecor…In ce priveste atacurile murdare ale SCLAVETILOR CEAUSISTI RESOVIETIZATI acestea-mi ofera certitudinea
  ca-i ating la lingurica pana la a-i face sa turbeze…Deci, sclavetii SE MULTIPLICA pentru A CREA SENZATIA de MASA si nu din ratiuni de „persecutii”!!!

 39. ANTIROMANISM, glumesti STRAINE ! Fiind nascut si botezat fiind pe acest taram/in orasul CRAIOVA, IUBESC atat TARAMUL meu cel ancestral/ROMÂNIA, cat si neamul meu cel stravechi/ROMÂNESC, cat si SPIRITUALITATEA cea STRAVECHE si ANCESTRALA a neamului meu/ROMÂNEASCA ! Deci sunt UN ROMÂN neaos PAMANTEAN !

  Dar tu Charlie … FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID (strain GALITIAN) ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT (KHAZAR mozaicat) … unde te-ai nascut ? Ce neam adori tu ? Ce religie si zei venerezi tu ?

 40. Despre ATEISM nu poate fi vorba! Tu crezi intr-o divinitate antropomorfa nascocita iar eu cred in insasi DIVINITATEA cea UNICA a NATURII (zeitatile AUTOHTONE/NATURA Mama a PAMANTULUI din Epoca Neolitica/6000 BC, si NATURA Tata a CERULUI din Epoca Bronzului PIE/3000 BC, dzeitati stravechi venerate pe TARAMURILE noastre AUTOHTONE). Iar daca ENTITATEA cea MITOLOGICA si NECUNOSCUTA a NATURII s-a dovedit A FI Universul Extragalactic (obiect ASTRONOMIC descoperit in 1930), cea care prin EVOLUTIA sa FIZICA (de expansiune si racire adiabatica) a GENERAT si CERURILE (cele vizibile cu ochiul liber acum 3000 de ani) si PAMANTUL … asta este REALITATEA (cea STIINTIFICA) a NATURII si nicidecum vina mea !

 41. Despre ATEISM nu poate fi vorba! Tu crezi intr-o divinitate antropomorfa nascocita iar eu cred in insasi DIVINITATEA cea MITOLOGICA a NATURII (zeitatile AUTOHTONE/NATURA Mama a PAMANTULUI din Epoca Neolitica/6000 BC, si NATURA Tata a CERULUI din Epoca Bronzului PIE/3000 BC, dzeitati stravechi venerate pe TARAMURILE noastre AUTOHTONE).
  Iar daca ENTITATEA cea MITOLOGICA si NECUNOSCUTA a NATURII s-a DOVEDIT a FI Universul Extragalactic (obiect ASTRONOMIC descoperit in 1930), cea care prin EVOLUTIA sa FIZICA (de expansiune si racire adiabatica) a GENERAT si CERURILE (cele vizibile cu ochiul liber acum 3000 de ani) si PAMANTUL … asta este REALITATEA (cea DOVEDITA in mod STIINTIFIC) a NATURII si nicidecum vina mea !

 42. ANTISEMITISM/URA FATZA DE EVREI ? Cand am POMENIT aceste lucruri ? Am afirmat doar ca pe acest TARAM (Balcanic si European) traieste, in mod MAJORITAR si de peste 8.000 de ani (dpv. arheologic si genetic), NEAMUL nostru cel ROMÂNESC! Daca REALITATEA de a fi neaos PAMNTEAN/ROMÂN s-ar putea numi ‘antisemitism’ este doar parerea ta !

  ANTICAPITALISM ? Cand am POMENIT acest lucru ? STUDIIND doar NATURA cea CELESTA, nu am fost NICIODATA comerciant sau patron. Asta este natura MESERIEI mele !

  ANTIAMERICANISM ? Cand am POMENIT acest lucru ? STUDIIND doar NATURA cea CELESTA, am FOST (de nenumarate ori) INVITAT in America pentru a FOLOSI infrastructura stiintifica americana, in colaborarea mea COMUNA cu americanii de la NASA, pentru a PUTEA descifra misterele Universului Extragalactic. Daca a COLABORA timp de 35 de ani (dpv. stiintific) cu americanii … s-ar putea numi antiamericanism este doar parerea ta !

 43. ANTISEMITISM/URA FATZA DE EVREI ? Cand am POMENIT aceste lucruri ? Am afirmat doar ca pe acest TARAM (Balcanic si European) traieste, in mod MAJORITAR si de peste 8.000 de ani (dpv. arheologic si genetic), NEAMUL nostru cel ROMÂNESC! Daca REALITATEA de a fi neaos PAMANTEAN/ROMÂN s-ar putea numi ‘antisemitism’ este doar parerea ta !

  ANTICAPITALISM ? Cand am POMENIT acest lucru ? STUDIIND doar NATURA cea CELESTA, nu am fost NICIODATA comerciant sau patron. Asta este natura MESERIEI mele ! Si pentru asta am fost si platit de catre americani/NASA, NATO, si de catre europeni/ESA si de catre japonezi/JAXA !

  ANTIAMERICANISM ? Cand am POMENIT acest lucru ? STUDIIND doar NATURA cea CELESTA, am FOST (de nenumarate ori) INVITAT in America pentru a FOLOSI infrastructura stiintifica americana, in colaborarea mea COMUNA cu americanii de la NASA, pentru a PUTEA descifra misterele Universului Extragalactic. Daca a COLABORA timp de 35 de ani (dpv. stiintific) cu americanii … s-ar putea numi antiamericanism este doar parerea ta !

 44. ANTISEMITISM/URA FATZA DE EVREI ? Cand am POMENIT aceste lucruri ? Am afirmat doar ca pe acest TARAM (Balcanic si European) traieste, in mod MAJORITAR si de peste 8.000 de ani (dpv. arheologic si genetic), NEAMUL nostru cel ROMÂNESC! Daca REALITATEA de a fi neaos PAMANTEAN/ROMÂN s-ar putea numi ‘antisemitism’ este doar parerea ta !

 45. ANTICAPITALISM ? Cand am POMENIT acest lucru ? STUDIIND doar NATURA cea CELESTA, nu am fost NICIODATA comerciant sau patron. Asta este natura MESERIEI mele ! Si pentru asta am fost si platit de catre americani/NASA, NATO, si de catre europeni/ESA si de catre japonezi/JAXA !

  ANTIAMERICANISM ? Cand am POMENIT acest lucru ? STUDIIND doar NATURA cea CELESTA, am FOST (de nenumarate ori) INVITAT in America pentru a FOLOSI infrastructura stiintifica americana, in colaborarea mea COMUNA cu americanii de la NASA, pentru a PUTEA descifra misterele Universului Extragalactic. Daca a COLABORA timp de 35 de ani (dpv. stiintific) cu americanii … s-ar putea numi antiamericanism este doar parerea ta !

 46. La poporul nostru, cel GETO-DACIC (stramosii nostrii DIRECTI si MAJORITARI pe linie genetica), ERA INTERZIS a avea SCLAVI !
  Astfel inca denumirea folosita de Charlie/cea de ‘sclaveti’ … este TOTAL NECUNOSCUTA de catre NEAMUL nostru/cel ROMÂNESC … fiind folosita doar de catre ALTE neamuri MINORITARE, migratoare si calatoare, desartice si desartice, vremelnic sosite (si doar in scop de OCUPARE si JAF) pe acest TARAM al nostru/ROMÂNIA !

 47. Care este patria lui Charlie ?
  Ca ROMÂNIA nu poate fi patria sa … Charlie URAND IN MOD ATAVIC atat PATRIA noastra/ROMÂNIA cea NEgenerica (ORIGINARA), POPORUL nostru/cel ROMÂNESC (AUTOHTON, SEDENTAR si MAJORITAR de pe acest TARAM), SPIRITUALITATEA noastra/cea ROMÂNEASCA (AUTOHTONA, ORIGINALA, UNICA si UNITARA de pe acest TARAM) ! ‘Venerand in mod fanatic’ doar alte neamuri (desertice si desartice) de pe alte taramuri (taramuri afro-asiatice) !
  Care este credinta ta Charlie ?
  Ca cea CRESTINA a DRAGOSTEI si IUBIRII fata de LUME, lume si oameni nu poate fi … Charlie URAND si OAMENII precum si CUNOASTEREA cea UMANA si PROGRESISTA despre LUME si lume ! ‘Venerand in mod fanatic’ doar RAZBOAIELE, GENOCIDELE, BANII si DOGMELE cele RETROGRADE si REACTIONARE !

  Din pacate, pe acest forum, SARCINA de TROL, de tip NEROMÂN si ANTIROMÂN, a lui Charlie cel FARA DumneZEU, FARA POPOR si FARA PATRIE (calator migrator pe acest TARAM/ROMÂNIA) este PERMANENT aceea de:

  1. a NE CULPABILIZA, HULI, UMILI si VICTIMIZA in mod PERMANENT atat POPORUL nostru/cel ROMÂNESC, SPIRITUALITATEA cea NATIONALA a POPORULUI nostru/cea ROMÂNEASCA cat si PATRIA noastra/ROMÂNIA,
  2. in SCOP de a ne FARAMITA, DEZRADACINA si de a ne DEZNATIONALIZA (dpv. ISTORIC) neamul nostru/cel ROMÂNESC de pe acest taram/ROMÂNIA NOASTRA !

  Si astfel … tu Charlie devii – o chestiune de obraz/o PATA pe OBRAZUL neamului NOSTRU cel ROMÂNESC !

 48. Care este patria lui Charlie ?
  Ca ROMÂNIA nu poate fi patria sa … Charlie URAND IN MOD ATAVIC atat PATRIA noastra/ROMÂNIA cea NEgenerica (ORIGINARA), POPORUL nostru/cel ROMÂNESC (AUTOHTON, SEDENTAR si MAJORITAR de pe acest TARAM), SPIRITUALITATEA noastra/cea ROMÂNEASCA (AUTOHTONA, ORIGINALA, UNICA si UNITARA de pe acest TARAM) ! ‘Venerand in mod fanatic’ doar alte neamuri (desertice si desartice) de pe alte taramuri (taramuri afro-asiatice) !
  Care este credinta ta Charlie ?
  Ca cea CRESTINA a DRAGOSTEI si IUBIRII fata de LUME, lume si oameni nu poate fi … Charlie URAND si OAMENII precum si CUNOASTEREA cea UMANA si PROGRESISTA despre LUME si lume ! ‘Venerand in mod fanatic’ doar RAZBOAIELE, GENOCIDELE, BANII si DOGMELE cele RETROGRADE si REACTIONARE !

  Din pacate, pe acest forum, SARCINA de TROL, de tip NEROMÂN si ANTIROMÂN, a lui Charlie cel FARA DumneZEU, FARA POPOR si FARA PATRIE (calator migrator pe acest TARAM/ROMÂNIA) este PERMANENT aceea de:

  1. a NE CULPABILIZA, HULI, UMILI si VICTIMIZA in mod PERMANENT atat POPORUL nostru/cel ROMÂNESC, SPIRITUALITATEA cea NATIONALA a POPORULUI nostru/cea ROMÂNEASCA cat si PATRIA noastra/ROMÂNIA,
  2. in SCOP de a ne FARAMITA, DEZRADACINA si de a ne DEZNATIONALIZA (dpv. ISTORIC) neamul nostru/cel ROMÂNESC de pe acest taram/ROMÂNIA NOASTRA !
  DEGEABA incerca strainul cel pagan si fara de neam si fara de tara … sa se dea drept Român neaos pamantean … caci NU POATE … umbland cu ‘cioara vopsita’ … sosita de pe alte taramuri straine.

  Si astfel … tu Charlie devii – o chestiune de obraz/o PATA pe OBRAZUL neamului NOSTRU cel ROMÂNESC !

 49. Asa cum spuneam si azi, o satisfactie deosebita imi ofer cand ii ATING LA LINGURICA pe SCLAVETZII CEAUSISTI SOVIETICI si INTRA IN STARE DE TURBACIUNE!!! DELIRUL DUSMANULUI ROMANIEI GENERICE/ARHETIPALE, REGAL-VOIEVODAL-REGALE, e mai vadit ca oricand si in plus ne arata clar COLABORAREA cu lefegiii din avanposturi care pe unii ii blocheaza si pe McKack il admite cu dejectiile in serie Esca to ilogica…

  Eu nu ma inchin „zeilor” monstru bolsevic care-ti zici si „Zalmoxis” in afara celoralte ACOPERIRI PATRONIMICE, eu ma inchin cu respect CREATORULUI NU NUMAI AL UNIVERSURILOR, ci si al NATURII in care LA PLASAT PE OM si VIETZUITOARELE, adica lui Dumnezeu!!!
  Tu te inchini IDEOLOGIEI GENOCIDULUI MARXISTOID/BOLSEVICOID care DISTRUGE NATURA si UCIDE SALBATIC OAMENII si VIETZUITOARELE!!!
  Tu nu esti OM, ci fiara bolsevica turbata!!! Esti ATEU-ANTISEMIT/CARE URASTE ATAVIC EVREII si RASIST care URASTE VISCERAL ROMANII
  PANGARINDU-LE CREDINTELE si PERVERTINDU-LE ISTORIA MILENARA!!! Esti ca bolsevicoid un ANTICAPITALIST si ANTIAMERICAN asa cum esti ATEIST, „republican” si PROSOVIETIC!!! Numai o scurs URA umana poate „legitima republica bolsevica” instaurata de ALOGENII AGENTI SOVIETICI trimisi de Stalin si care AU DECIMAT ELITE si TZARANIMEA, DISTRUGAND TRADITIILE si BISERICILE!!!

 50. REPUBLICI au fost si ROMA/(510-27 BC), si ATENA cea DEMOCRATICA/(610-322 BC), si SUA/dupa Revolutia din 1776, si Franta/dupa Revolutie de la 1789 ! Si dupa anul 1945 forma de conducere a majoritatii tarilor din Europa si din lume !
  FORMA cea TRADITIONALA de ORGANIZARE politica a POPORULUI nostru, in decursul ISTORIEI noastre, a fost (in mod PERMANENT) o organizare de tip PAMANTEANA si ALEASA in mod AGNATIC, conform legilor noastre cele STRABUNE. Precum CONDUCATORII nostri cei ANCESTRALI si PAMANTENI de triburi GETO-DACICE din epoca PIE/3000 BC, cei PAMANTENI alesi VREMELNIC si AGNATIC ca BASILEI in epoca IE/1500 BC, DUCII cei PAMANENI din Evul Mediu, DOMNII cei PAMANTENI din epoca Medievala, DOMNITORUL cel UNIFICATOR de neam PAMANTEAN Cuza/(1859-1866), precum si conducatorii cei PAMANTENI ai REPUBLICI noastre ACTUALE (1948-pana in prezent).

 51. Revoluția română de la 1821, momentul de renastere nationala a poporului nostru, s-a integrat în mișcarile generale sociale și naționale intre secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. În toate aceste mișcări revoluționare se disting o serie de țeluri comune – libertate, independență și unitate națională – stimulate și promovate în toată lumea de Revoluția americană de la 1783 și de Revoluția franceză de la 1789, dar prezente și în Supplex Libellus Valachorum.
  Sistemul Sfintei Alianțe, închegat în perioada postnapoleoniană, a fost o încercare de restaurare a vechilor privilegii aristocratice și de conservare a sferelor de influență imperiale, care, în ciuda unor succese vremelnice, nu a reușit să stăvilească procesul de instaurare a noilor orânduiri liberale. Toate mișcările revoluționare ale epocii au fost dominate de obiective sociale sau naționale, de abolire a structurilor feudale, înlocuirea autorității absolute a monarhului și a aristocrației, bazată pe religie, prin autoritatea legii, votată într-un parlament, câștigarea independenței și înfăptuirea unității naționale pentru popoarele supuse dominațiilor imperiale sau coloniale.
  Astfel incat … anii 1821, 1848, 1859, 1877, 1918, 1945, 1947, 1989 … AU DAT si DAU FRISOANE tuturor celor NEromâni si ANTIromâni … de pe TARAMUL Românilor/TARAM numit ROMANIA inca din anul 383 AD si ROMÂNIA dupa 1859 !

 52. Religia nostra cea straveche, prezinta o componenta (specifica si autohtona), cea de ‘CREDINTA in CUNOASTEREA cea UMANA a NATURII’, credinta propavaduita GETO-DACILOR de catre DZEUL cel AUTOHTON al GETO-DACILOR, Zamolxis/550 BC. Componenta a crezului NOSTRU religios, ramasa adanc INRADACINATA si PERPETUA in SUFLETUL si SPIRITUALITATEA neamului nostru ! Sub foarma TOLERANTEI si DESCHIDERII religioase in fata CUNOASTERII umane si A STIINTEI umane ! Componenta UNICA si SPECIFICA neamului nostru !
  De aceea, mai apoi, credinta/crezul religios al neamului nostru GETO-DACIC a imbratisa in mod NATURAL si credinta cea CRESTINA a IUBIRII (a lui Iisus)/50 AD, precum si a permis TOLERAREA credintei cele CRESTINE a IUBIRII de catre Imparatul Galerius DACUL (cel nord-dunarean)/311 AD, si a OFICIALIZARII sale ca o religie a DREPTEI CREDINTE/ortodoxie de catre Imparatul Constantin DACUL (cel sud-dunarean)/325 AD.
  Aceasta a fost si este (in mod permanent) SPECIFICITATEA cea UNICA a crezului neamului nostru de pe acest TARAM … DESCHIDEREA atat spre TOLERANTA cea RELIGIOSA (tolerarea altor religii), cat si spre TOLERANTA cea STIINTIFICA (imbratisarea si tolerarea noilor rezultate stiintifice despre NATURA/Astronomie, Fizica si Matematica).

  Trasatura care NU este INSA prezenta la multe alte neamuri … printre care si ‘neamul cel desertic si desartic’ al lui Charlie ! Si de aceea STIM ca Charlie NU este nici ROMÂN si nici de religie si spiritualitate proprie ROMÂNEASCA !

 53. PS. Nu stim astazi DECAT despre EXISTENTA unui SINGUR Univers … Universul cel Extragalactic, obiect ASTRONOMIC descoperit in anul 1930, cel care in cursul evolutiei sale FIZICE de 13.8 miliarde de ani, printr-un simplu proces TERMODINAMIC de expansiune si racire adiabatica …
  „La inceput Universul Extragalactic a GENERAT si CERURILE si PAMANTUL”.

  Tot ceea ce putem afirma astazi noi OAMENII, este ca Universul Extragalactic este de peste 10 miliarde de ori mai mare decat cel antic (CERURILE observabile cu ochiul liber), este OMNIPREZENT (contine TOT ceea ce exista), este OMNIPOTENT (a creat, in cursul evolutiei sale fizice, si CERURILE si PAMANTUL), este/la scara sa, separat de păcatele UMANE și incoruptibil, prezinta justețe (are dreptate în toate/oamenii neputand interveni in evolutia sa), are omniștiință (incluzand legi specifice astronomice, fizice, matematice in evolutia sa), precum si ubicuitate/OMNIPREZENTA (prin corpul fiecaruia din noi trecand instanteneu cam 10 triliarde de particule de materie obscura, cam 10 miliarde de fotoni si neutrini, corpul nostru continand cam 10 miliane de virusi, bacterii si microbi vii).

  Nu CONOASTEM inca NIMIC astazi despre existenta altor Universuri precum si despre CREATORUL acelor UNIVERSURILOR! Asta ramanand doar o conceptie teoretica de tip Meta-fizica !

 54. Ce, la anul 1610, cand Galileo a DEMONSTRAT in mod observational ca universul acelei epici era de tip heliocentric, neavand in centrul sau nici PPAMANTUL (renuntand la geocentrism) si nici OMUL (renuntand la antropocentrism) … NOI/
  ROMÂNII de pe acest TARAM am renuntat la DZEUL nostru sau am ars si inchis savantii (precum altii) ?
  ASTA se numeste TOLERANTA religioasa si stiintifica ! Componenta spirituala si crez religios LASATE drept MOSTENIRE de catre OMUL-DZEU al nostru cel stravechi GETO-DACIC, Zamolxis/550 BC, elevul filozofului Pitagora, cosmologului Anaximandru si matematicianului Thales, cei care prin anii 600-500 BC au fost FAURITORI de cunoastere umana si de stiinta timpurie in Europa !

  PS. Epoca in care alte neamuri nu se prea uitau pe CER … neavand inca nici o parere despre braul luminos care se poate observa cu ochiul liber pe CER – Calea Lactee – cea care contine toate stelele obervate cu ochiul liber (vreo 6000) cat si Soarele, Sistemul Solar si PAMANTUL. Cea mentinata inca din vechime in mitologia neamului nostru dar si de catre Anaximandru, Anaximene si Democrit.
  Oare de ce in VT nu apare mentinata acesta structura cosmica vizibila cu ochiul liber ? Il disturba oare pe Moise si ‘neamul sau cel ales’ in al venera pe zeul RAZBOIULUI/Yahwe in scop de a cuceri taramuri Canaaite ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.